9/4/11

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-3 σετ και αντίο σε μία τραγική χρονιά. Νίκη πλέι οφ για το γυναικείο μπάσκετ, 76-51 τον ΠΑΟΚ, ήττα με σφαγή για το πόλο, 10-9 από ΠΑΟΚ


 Αρχικά ήταν το Κύπελλο, όπου για τα ημιτελικά της διοργάνωσης ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε του Ολυμπιακού με 2-0 σετ μέσα στο Ρέντη αλλά τελικά έχασε με 3-2 σετ και αποκλείστηκε. Λίγες μέρες μετά, ξανά στο ίδιο γήπεδο αλλά για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος αυτήν τη φορά, παρακολουθήσαμε το ίδιο έργο: 0-2 για τους φιλοξενούμενους και 3-2 σετ τελικά για το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών. Και απόψε στη Γλυφάδα το κακό τρίτωσε, με τον γηπεδούχο πλέον Παναθηναϊκό να προηγείται εύκολα με 2-0 αλλά να χάνει τελικά με 3-2 σετ από τον Ολυμπιακό, που έκανε πλάκα και εκτός έδρας και προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Ηρακλή, ο οποίος απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, επίσης με «sweep».

 Αυτό που έγινε σε διάστημα λίγων ημερών δεν έχει προηγούμενο και δυστυχώς, αποτελεί ακόμη μία αρνητική Παναθηναϊκή επίδοση. Τρεις φορές να προηγείσαι με 2-0 και να χάνεις το ματς με 3-2 δεν γίνεται. Απλά δεν γίνεται...


 Τα σετ: 25-18, 25-20, 17-25, 19-25, 14-16.

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:
 
 Παναθηναϊκός (Λάιος): Πετρέας 6, Γιορντάνοφ 25, Γκενς 2, Πανταλέων 7, Λάππας 10, Σάκι 17, Παπαδημητρίου (λ).

 Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Ντεσπέιν 2, Γιαμπλόνσκι 10, Σωτηρίου 1, Φιλίποφ 1, Παπάζογλου 4, Εστράδα 6, Ανδρεάδης 4, Τζούριτς 19, Φράγκος 13, Κουζούνης (λ).

 
 Σημαντική νίκη επί του ΠΑΟΚ με σκορ 76-51 πέτυχε στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός και με ακόμη μία νίκη επί των Εσπερίδων την τελευταία αγωνιστική θα μπει στα πλέι οφ.

 Τα δεκάλεπτα: 25-9,35-18,59-38,76-51.

 Παναθηναϊκός (Γερεουδάκης): Χαλιβελάκη 12, Μέρφι 9 (1), Ζικυρίδου 14, Ντερέβνιανικ 4, Μαρτζινεάν 13 (1), Δάφκου 8, Τζεγιαννάκη 9 (1), Κορακίτη, Βλάνη 7 (1), Βλάχου.
 
 ΠΑΟΚ (Δεμερτζής): Γιαννοπούλου 5, Αυτζή 4 (1), Σταυρίδου 9, Σκιαδοπούλου 4, Γκριν 7 (1), Τσέκνικ 3, Σπανίδου 2, Καζαντζίδου 17 (3).


 Αναλυτικά τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής από τα prasinanea:

Οι πράσινες έφτασαν τους 34 βαθμούς στην βαθμολογία και ισοβαθμούν πλέον με τον την ΦΕΑ που κέρδισε την Αμαρρυλίδα στην δεύτερη θέση και ενώ απομένει το παιχνίδι του Άρη με τον ΔΑΣΑΛ αύριο στην Θεσσαλονίκη, με τις κιτρινόμαυρες να έχουν 33 βαθμούς, όσους και οι Εσπερίδες και ο Πανιώνιος (αν κερδίσει το βράδυ τον Πρωτέα Βούλας). Αντίθετα ο ΔΑΣΑΛ με ήττα μένει μακριά από την τετράδα, ενώ κινδυνεύει και από τον Απόλλωνα Πτολεμαϊδας που έφτασε τους 32 πόντους.
Το άλλο Σάββατο έχουμε τους εξής αγώνες: ΠΑΟΚ- Άρης, ΦΕΑ-Απόλλων Πτ., Εσπερίδες-Παναθηναϊκός, ΔΑΣΑΛ-Πανιώνιος.
Που σημαίνει ότι αν ο Παναθηναϊκός κερδίζει και χάσει η ΦΕΑ από τον Απόλλωνα, αλλά χάσει και τα δύο παιχνίδια ο Άρης και ένα ο ΔΑΣΑΛ (από τον Πανιώνιο), οι πράσινες έρχονται δεύτερες. Σε ισοβαθμία με τον Άρη μόνο ή με την ΦΕΑ μόνο ο Παναθηναϊκός έρχεται τρίτος και αν υπάρχει τριπλή ισοβαθμία τέταρτος.
Αν στα σενάρια μπλεχτεί και ο ΔΑΣΑΛ πάντως (νίκη επί του Άρη και επί του Πανιωνίου) ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει παρά τη νίκη του να μείνει και πέμπτος, αν υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία στους 36 βαθμούς.
Τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν... λίγο μετά τον αγώνα αύριο το μεσημέρι του Άρη με τον ΔΑΣΑΛ. Το ζητούμενο είναι ο Παναθηναϊκός να κερδίσει τις Εσπερίδες που αν χάσουν πάντως κινδυνεύουν να μπουν στα μπαράζ για υποβιβασμό!
Μία αγωνιστική πριν το τέλος και επτά από τις 12 ομάδες του πρωταθλήματος την τελευταία αγωνιστική δεν έχουν ξεκαθαρίσει τίποτα...


 
 «Χάσαμε επειδή κάναμε χοντρά λάθη και πάλι, αλλά θεωρώ πως σήμερα έγινε διακωμώδηση του αθλήματος από τους διαιτητές και όλα αυτά κάνουν κακό στο άθλημα, το οποίο ήδη βρίσκεται σε καθοδική πορεία. Κάποιοι πρέπει επιτέλους να πάρουν κάποια μέτρα. Αυτό που έγινε σήμερα ήταν πραγματικά αστείο, τους κοιτάζαμε και παίρναμε αποβολή, ενώ από την αντίθετη μεριά τίποτα. Είχαμε τρεις παίκτες με ποινές και δεν είχαμε άλλους να βάλουμε να παίξουν. Δεν γίνεται ο ΠΑΟΚ να κερδίζει 14-15 ποινές και ενώ εμείς έχουμε φουνταριστό τον Γιώργο Αφρουδάκη να παίρνουμε με το ζόρι 4-5 ποινές. Σε κάποια στιγμή σήμερα κάθε επίθεση δικιά μας σφυριζόταν επιθετικό φάουλ και σε κάθε άμυνά μας παίζαμε με παίκτη λιγότερο...», είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 10-9 στο τέλος του αγώνα, εμφανώς εκνευρισμένος από τη διαιτησία, που στέρησε από τους πράσινους τη νίκη και τους έβαλε σε περιπέτειες όσον αφορά την είσοδο στα πλέι οφ.

  Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 0-3, 5-3.

  Τα γκολ των δύο ομάδων:

 ΠΑΟΚ: Παπαγιαννάκης 3, Παυλίδης 3, Βογιατζόγλου 2, Ντούλος, Κατσουλάκης.

 Παναθηναϊκός: Τσόκας 2, Σιώνης 2, Σάριτς 2, Γ. Αφρουδάκης 1, Φαναριώτογλου 1, Καφετζόπουλος 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: