13/1/11

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 61-65


 Το τελικό 61-65 σφράγισε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ.
Αμφίρροπος ήταν ο αγώνας σε όλη του τη διάρκεια. Ο Παναθηναϊκός πήρε πρώτος το προβάδισμα, έφτασε στο +3 πέντε φορές στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά δεν μπορούσε να αυξήσει την απόσταση. Οι φιλοξενούμενοι αντιδρούσαν, προηγήθηκαν με έναν πόντο σε δύο περιπτώσεις και το δεκάλεπτο έκλεισε 18-18. Οι Πειραιώτες έφτασαν στο +3 (18-21, 11’50’’), ο Παναθηναϊκός είχε όμως ένα καλό τρίλεπτο που τον οδήγησε για πρώτη φορά στο +5 (34-29, 17’50’’), αλλά ακολούθησε ένα «νεκρό» διάστημα που τον έστειλε στο -5 (36-41, 22’10’’) με ένα επιμέρους 2-12. Ο Ντρου Νίκολας πήρε το όπλο του, βοήθησε να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην ισοφάριση (41-41, 24’), πριν ο Στράτος Περπέρογλου με ατομική προσπάθεια που ξεκίνησε από την άμυνα, πρόσφερε την ωραιότερη ως εκείνη τη στιγμή φάση της αναμέτρησης, κάνοντας το 43-43 (25’). Ένα τρίποντο με την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου διαμόρφωσε το 49-51. Η νευρικότητα κυριάρχησε με ενδεικτικό το γεγονός ότι στα πρώτα πέντε λεπτά της τέταρτης περιόδου είχαν μπει μόλις επτά πόντοι για το 54-53 (35΄40’’) και από αυτούς μόλις δύο με σουτ εντός πεδιάς. Στο σημείο αυτό ο αγώνας διακόπηκε, ενώ όλα έδειχναν ήρεμα, εξαιτίας μίας ρίψης. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης, Χρυσόστομος Σχινάς κάλεσε τις δύο ομάδες να αποχωρήσουν από το γήπεδο. Οι ομάδες επέστρεψαν μετά από περίπου ένα πεντάλεπτο για να συνεχιστεί το παιχνίδι με τον Μάικ Μπατίστ στη γραμμή των ελεύθερων βολών να γράφει το 56-53. Ο Νεστέροβιτς ισοφάρισε (58-58, 36’40’’), έγινε το 58-65 (39’20’’) πριν ο Αντώνης Φώτσης διαμορφώσει το τελικό 61-65. 
 Από paobc.
 Τα δεκάλεπτα: 18-18, 34-36, 49-51, 61-65.

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός: Τέπιτς 2, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 6(2/10 σουτ), Φώτσης 9, Σάτο 13(3/9 σουτ), Νίκολας 15(1/5 τρ.), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 2(0/9 σουτ), Βουγιούκας 5, Καλάθης 3(1), Καϊμακόγλου.

 ΟΣΦΠ: Παπαλουκάς 9, Νεστέροβιτς 17(6/8 διπ.), Γκόρντον, Σπανούλης 4(1/9 σουτ, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 8, Μαυροκεφαλίδης 2, Χαλπερίν 5(1), Παπανικολάου, Έρτσεγκ 10, Τεόντοσιτς 10(2).

 * Η αλήθεια είναι ότι μόνο έτσι θα μπορούσε να τα καταφέρει ο Ολυμπιακός, ο οποίος φυσικά πήρε μία δίκαιη νίκη. Τι εννοώ; Ο Παναθηναϊκός έπαιζε χθες χωρίς τον τραυματία Μάριτς, ενώ ο Μπατίστ ήταν επί της ουσίας ωσεί παρών, προερχόμενος από τραυματισμό. Χωρίς δύο σέντερ λοιπόν, με τον αντίπαλο να υπερέχει ξεκάθαρα εκεί, με Νεστέροβιτς, Μπουρούση. Επιπλέον, το ακόμη σημαντικότερο ήταν η... απουσία του Διαμαντίδη. Μπορεί ο Μητσάρας να έπαιξε και μάλιστα να πήρε τα τελευταία κρίσιμα σουτ, αλλά έδειξε φανερά επηρεασμένος από τον πυρετό, που τον ταλαιπωρούσε τις προηγούμενες μέρες, με αποτέλεσμα και αυτός να μετράει σαν απουσία. Χωρίς τους δύο σέντερ και τον μεγάλο αρχηγό και αναντικατάστατο μέλος αυτής της ομάδας, ο Παναθηναϊκός έπαιζε σχεδόν μισός! Παρ' όλα αυτά το ντέρμπι πήγαινε πόντο πόντο και κρίθηκε στο τελευταίο τρίλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μία πολύ δύσκολη νίκη, όπου τηρουμένων των δεδομένων του αγώνα θα έπρεπε να ερχόταν πιο άνετα, αποδεικνύοντας έτσι ότι ο Παναθηναϊκός παραμένει ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα ΚΑΙ φέτος.
 Οκ, ένα παιχνίδι ήταν, μία μάχη, που χάθηκε αλλά η τελική έκβαση του «πολέμου» δεν έχει κριθεί. Ο πρωταθλητής παίζοντας πλήρης στο ΣΕΦ έχει όλα τα φόντα να κάνει το «2» εκεί μέσα και να αποκαταστήσει τις ισορροπίες. Αλλιώς, σε άλλη περίπτωση πάμε στους τελικούς με μειονέκτημα έδρας και... πρωτάθλημα μες στο παλέ!!!

2 σχόλια:

tzonakos είπε...

To coaching του Ivkovic πήρε το ματς δίκαι αλλα και με αρκετή τύχη, αφου σε τέτοια ματς κρίνονται πολλά ακόμα και σε δύο άστοχα σούτ κι ενα χαμένο ριμπάουντ.
Σκληρό ματς, απο τα πιο πλούσια που έχουμε δει σε ολα τα στοιχεία του, κλεψίματα, τάπες, πέφταν κορμιά κάτω, δύναμη. Εξαίρεση το scoring.
Πολυ χαμηλό σκόρ αλλα σαφώς ιστορικά αν το δεις, το χαμηλό σκόρ ευνοεί τους κόκκινους.
Δεν έβρισκαν εύκολο σουτ οι πράσινοι και έπαιξαν ελάχιστα οι Τέπις και Καϊμακόγλου που θα μπορούσαν να πάρουν τουλάχιστον κάποια παραπάνω φάουλ απο τους ψηλούς του ολημπυακού.
Επίσης αν πρόσεξες, ο Τσαρτσαρής έμεινε άποντος, παρα το οτι πάλεψε πολυ το παιδί. Και αυτός δεν έπαιξε πολύ.
Ας μη μιλάμε για πρωτάθλημα μέσα στο σεφ και τέτοια, ενα ενα τα ματς θα πηγαίνουν, ας κερδίζει η ομάδα και ας στρώνει και χωρίς τραυματισμούς και ολα θα πάνε εντάξει.
Ο γαβρ αν του κάτσουν δύο τραυματισμοί και μία ίωση, ειναι τελειωμένος. Δεν εχει το βάθος του ΠΑΟ. Καλημερα ΜΙΚΕ.

Mike είπε...

Σωστες οι παρατηρησεις σου φιλε, απλως λεω, οτι εξακολουθουμε να εχουμε καλυτερη ομαδα και αυτο φανηκε απ' το οτι χασαμε μονο με 4 ποντους, οταν ελειπαν η δεν επαιξαν τιποτα οι Μαριτς, Μπατιστ, Διαμαντιδης.