9/1/11

Παναθηναϊκός - Άρης 1-0, σημαντική νίκη στο άδειο ΟΑΚΑ


 Σημαντική και άξια νίκη, που τον κρατά στο κυνήγι του τίτλου πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί του Άρη, 1-0, στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ.
 Οι πρωταθλητές έδειξαν στο δεύτερο παιχνίδι της νέας χρονιάς, μετά την Ξάνθη, σημάδια βελτίωσης και πήραν τους 3 βαθμούς χάρις στο ωραίο γκολ του Νίνη στο πρώτο ημίχρονο και τη μεγάλη απόκρουση του Τζόρβα στις καθυστερήσεις!

 Ο Φερέιρα κατέβασε την ίδια ενδεκάδα με αυτή στην Ξάνθη και ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Οι «πράσινοι» είχαν ξανά πάθος και μαχητικότητα, άλλαζαν σωστές πάσες και απέφυγαν τα εύκολα λάθη, που τόσο μας εκνεύριζαν στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.
 Τα ευχάριστα νέα βέβαια ήρθαν από το Σίντνεϊ Γκοβού. Ο Γάλλος είχε αρκετή όρεξη στο πρώτο ημίχρονο και έδειξε πως επανέρχεται στον γνωστό καλό του εαυτό, ικανοποιώντας τον Πορτογάλο προπονητή αλλά και όλους εμάς, που πιστεύαμε ότι θα δούμε τα προσόντα του παιχταρά, όταν κάποιοι ήθελαν να το ξεγράψουν στην αρχή!
 Αφού λοιπόν οι γηπεδούχοι απείλησαν σε δύο περιπτώσεις την εστία του Σηφάκη, ήρθε το γκολ στο 19', όταν ο Σισέ σέντραρε ωραία από δεξιά και ο Νίνης με μονοκόμματο αριστερό σουτ πέτυχε το μοναδικό γκολ, που έκρινε και το αποτέλεσμα του αγώνα.
 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζιλμπέρτο Σίλβα τραυματίστηκε (προσαγωγό) και έδωσε τη θέση του στο Μαρίνο, σε ένα σημείο όπου προσωπικά ανησύχησα, καθώς θυμάμαι πολύ καλά τί παθαίνουμε όταν λείπει ο Βραζιλιάνος από το γήπεδο.. Ο Κατσουράνης γύρισε λίγο πιο πίσω και ο Μαρίνος έπαιζε είτε δίπλα στον Κατσούρ είτε βοηθώντας το Βύντρα στα δεξιά.
 Ο Άρης έγινε απειλητικός και έχασε μεγάλη ευκαιρία με το Νέτο, που αστόχησε σε τετ α τετ στο 50', ενώ στο 66' ακυρώθηκε γκολ του Μίτσελ, πολύ σωστά, καθώς έγινε διπλό φάουλ στο Βύντρα. Βέβαια αυτό δεν εμπόδισε τους άθλιους, γκεμπελίσκους προπαγανδιστές να ξεκινήσουν νέες ιστορίες, περί εύνοιας του Παναθηναϊκού, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από όσα αίσχη έχουν συμβεί μέχρι σήμερα και φυσικά από αυτά που θα συμβούν μέχρι το τέλος του φετινού πρωταθλήματος.
 Νωρίτερα, στο 57' είχε ακυρωθεί γκολ και του Σισέ, επίσης σωστά, μιας και ο Γάλλος ήταν οφσάιντ.
 Από κει και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η εικόνα των δύο ομάδων ήταν μέτρια, όμως ο Παναθηναϊκός δημιούργησε και έχασε καλές ευκαιρίες, για να κλειδώσει τη νίκη, με αποκορύφωμα το τετ α τετ του Σισέ, που απέκρουσε ο Σηφάκης. Βέβαια μεγάλη ευκαιρία είχε στις καθυστερήσεις ο Άρης, όταν ο Χαβίτο εξαπέλυσε δυνατό σουτ και ο Τζόρβας απέκρουσε εντυπωσιακά, δίνοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό και επιστρέφοντας μετά από πολύ καιρό στις καλές εμφανίσεις!

 Οι  συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα):  Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46’ Μαρίνος), Κατσουράνης, Νίνης, Γκοβού (68’ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ.

 Άρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ)Σηφάκης, Νέτο, Μίτσελ, Βανγκελί (81’ Αραβίδης), Τόχα, Λαζαρίδης, Οριόλ, Πρίττας (46’ Κατίδης), Καζναφέρης (61’ Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Ρουίζ.

 * Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός υποδέχεται -και πάλι χωρίς κόσμο- στο ΟΑΚΑ την Καβάλα, πριν την πρώτη μάχη με την ΑΕΚ, για το Κύπελλο.

4 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Έγινε φάουλ στο Βύντρα; Και μάλιστα διπλό; Μάλιστα.

Mike είπε...

Ειναι καθαρο φαουλ φιλε μου, βγαζει το Βυντρα εκτος φασης!
Ασε που ο διαιτητης σφυριζει οταν η μπαλα ειναι στον αερα, αρα δεν υπαρχει καμια φαση και φυσικα, γκολ..

KANTHAR0S είπε...

Δυστυχώς με τον γραπτό λόγο είναι εξαιρετικά δύσκολο, να εκφέρεις ορθά την άποψη σου και να προβάλλεις επιχείρηματα για να καταλήξεις κάπου. Θα θέλουμε δέκα blogs και δυο μήνες μπας και βγάλουμε άκρη.

Πάντως, για μια ακόμη φορά είδα ένα ματς να κρίνεται με βάση το αποτέλεσμα κι όχι την εμφάνιση.

Mike είπε...

Οντως, δε γινεται μεσα απο εδω να προχωρησουμε σε σωστη αναλυση και να καταληξουμε οπουδηποτε.

Παντως, για την εμφανιση που λες, θεωρω πως ημουν καλυτερος στο πρωτο ημιχρονο, ενω στο δευτερο βγηκαν απο δυο καλες φασεις για τον καθενα, οπου θα μπορουσε να γινοταν το σκορ 2-1. Πιστευω, ωστοσο, οτι η νικη μου ηταν δικαιη.