25/11/10

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 0-3, οριστικά εκτός Ευρώπης το Τριφύλλι...


 Ο Παναθηναϊκός για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League ηττήθηκε εύκολα απ' την ανώτερη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ με 0-3 και αποχαιρέτησε πρόωρα την Ευρώπη, μιας και η νίκη της Ρούμπιν Καζάν επί της Κοπεγχάγης τον άφησε οριστικά στην 4η θέση...

 Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα της ομάδας ήταν ικανοποιητική. Μάλιστα θα μπορούσε να είχε γίνει και το 1-0 με την πολύ μεγάλη ευκαιρία του Σισέ, αλλά δυστυχώς ο Γάλλος παιχταράς πλάσαρε επάνω στον Βαλντές. Αλλά δεν ήταν μόνο η ευκαιρία του Τζιμπρίλ, που από χθες είναι ο πρώτος αρχηγός της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός έδειξε κάποια πράγματα σαν ομάδα. Είχε κάποια τρεξίματα, τρομερές βοήθειες και αλληλοκαλύψεις στην άμυνα, καλό γενικό αμυντικό προσανατολισμό, ενώ προσπάθησε να αλλάξει πολλές πάσες στην επίθεση.
 Βέβαια η Μπαρτσελόνα μετά το αρχικό μούδιασμα που είχε, άρχισε να ξεδιπλώνει αυτό το γνωστό παιχνίδι της, με τις συνεχείς και πολύ γρήγορες πάσες, που δύσκολα αντιμετωπίζεται.
 Και αφού στο 25' ο Τζόρβας απέκρουσε σουτ του Αντριάνο, ήρθε το 0-1 λίγο αργότερα, όταν ο Άλβες πέρασε εκπληκτική κάθετη πάσα στον Πέδρο και ο Ισπανός επιθετικός πλάσαρε εύστοχα.
 Προς το τέλος του ημιχρόνου η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Τζόρβας, που έκανε πολύ καλό ματς χθες και δεν ευθύνεται σε κανένα γκολ, πραγματοποίησε πολύ καλές αποκρούσεις.
 Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του Παναθηναϊκού έπεσε αισθητά. Τα τρεξίματα έγιναν ακόμη λιγότερα, τα λάθη περισσότερα, ενώ επήλθε και χαλαρότητα στην αμυντική λειτουργία.
 Στο 60' ήρθε το 0-2 με έναν τρομερό συνδυασμό με γρήγορες πάσες των Αντριάνο, Ινιέστα, Μέσι και εκτέλεση του Αργεντινού. Στο 69' θα έρθει και το 0-3 με το δεύτερο γκολ του Πέδρο, για να σφραγιστεί η άνετη επικράτηση των Καταλανών, με την οποία σφράγισαν την πρωτιά στον όμιλο.
 Αντίθετα ο Παναθηναϊκός τερμάτισε 4ος στον όμιλο, έμεινε στους 2 βαθμούς, χωρίς νίκη και γκολ στο ΟΑΚΑ, ενώ μένει το ματς με την Κοπεγχάγη στη Δανία, για να σώσει ο Παναθηναϊκός ότι μπορεί να σώζεται από την έως τώρα καταστροφική του Ευρωπαϊκή πορεία, την χειρότερη στην ιστορία του και το ήδη τσαλακωμένο γόητρο του Panathinaikos.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης (68' Πλεσί), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μαρίνος (46' Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος, Λουίς Γκαρθία (64' Πετρόπουλος), Σισέ.

 Μπαρτσελόνα (Πέπε Γκουαρδιόλα): Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ (71' Αμπιντάλ), Πουγιόλ, Αντριάνο (76' Μάξγουελ), Μαστσεράνο, Τσάβι (71' Κεϊτά), Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Βίγια.

 *  Αντίο Ευρώπη λοιπόν, στην χειρότερη παρουσία της σπουδαίας Ευρωπαϊκής μας ιστορίας. Τραγική εικόνα, όχι απαραίτητα χθες, αλλά συνολικά στα 5 έως τώρα ματς. Πάντως θέλω να μείνω σε μια μαλακία που ακούγεται συνήθως σε παρόμοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα: "αυτή η Μπαρτσελόνα δεν παίζεται". Σιγά ρε! Η Μπαρτσελόνα εχθές έπαιξε όπως ακριβώς και με τις Ρούμπιν, Κοπεγχάγη εκτός έδρας. Κι όμως, οι Ρώσοι και οι Δανοί της πήραν άνετα την ισοπαλία, ενώ εμείς χάσαμε 0-3 χωρίς να αντιδράσουμε σε μεγάλο βαθμό. Μόνο με εμάς δηλαδή "δεν παίζεται"; Όχι δα...

 * "Πρωτάθλημα και κύπελλο Παναθηναϊκέ" ήταν το σύνθημα που δονούσε το ΟΑΚΑ μετά το τέλος του αγώνα και τον αποκλεισμό απ' την Ευρώπη.

4 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα αδελφε
ΠΕΣ ΤΑ!μια χαρα παιζεται!εχει τοσο καιρο να κερδισει εκτος εδρας!!!τα τελευταια 2 ετη παιζει χαλια σε ολα τα ευρωπαικα εκτος εδρας ματς κ εμεις ολες τις βγαζουμε 'ομαδες-φοβητρο'

οπως καναμε με γαλατα-σπαρτα-ατλετικο κλπ

απογοητευση

Unknown είπε...

Καλησπέρα Μάϊκ! Ημουν μέσα εννοείτε.

Το να βλέπει κανείς σε αντιπαράθεση τις δύο αγαπημένες του ομάδες είναι κάπως πολύ συγκινητικό.
Το απόλαυσα το ματς. Ενα γκολάκι όμως το θελα ρε γαμώτο. Δεν πειράζει τι να κάνουμε.
Ομολογώ ο Σισσέ με συγκίνησε στο τέλος. :-))))
Πανάξιος αρχηγός.

Πάρε κι ένα βιντεάκι που τράβηξα

ΥΓ: Αυτό το κοντοπούτανο τι έκανε ρε; Α πα πα

Mike είπε...

ετσι ειναι ρε Laplace,
δε γινεται να την κοντραρουν ΟΛΟΙ οι υπολοιποι στην εδρα τους και μονο με εμας να "μην παιζεται"!

σκατα η φετινη Ευρωπαϊκη σεζον. Ας παρουμε το νταμπλ και του χρονου επιστρεφουμε..

Mike είπε...

bear και γκολ θελαμε και καλυτερη εικονα της ομαδας...
ωραιο το βιντεακι, πολυ καλη αναλυση!