27/11/10

Ισοπαλία 6-6 στη Χίο για το πράσινο πόλο, νίκη 70-57 επί του Πανιωνίου στη Λεωφόρο για το μπάσκετ γυναικών


 Στο σπουδαιότερο παιχνίδι του Σαββάτου για την τρίτη αγωνιστική της Α1 ανδρών, ο Παναθηναϊκός απέσπασε ισοπαλία 6-6 από τη Χίο στο Ιωνικό κολυμβητήριο.

 Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία του φετινού πρωταθλήματος, ενώ οι δύο ομάδες παρέμειναν αήττητες και ισόβαθμες στη δεύτερη θέση της κατάταξης με επτά βαθμούς, αφήνοντας μόνο πρώτο με εννέα τον Ολυμπιακό.
 Οι "νησιώτες" προηγήθηκαν με 4-1 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, αλλά στη συνέχεια οι "πράσινοι" βελτίωσαν θεαματικά την άμυνά τους και προηγήθηκαν με 6-5, πριν ο Γιώργος Φουντούλης διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα, 23'' πριν τη λήξη.

 Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-2, 0-1, 2-2.

 Τα γκολ των δύο ομάδων:

 Χίος (Μικέδης): Σάντα 2, Κότεριλ 2, Χατζηδάκης 1, Φουντούλης 1.

 Παναθηναϊκός (Κουντουδιός): Γ.Αφρουδάκης 2, Καφετζόπουλος 2, Φαναριώτογλου 1, Δερμιτζάκης 1.

 Από εδώ.

 * Το επόμενο Σάββατο ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βουλιαγμένη.


 Παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ για 30' και με την Ντερέβνιανικ να κάνει το καλύτερο παιχνίδι της στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 70-57 τον Πανιώνιο. Και αν δεν ήταν η κούραση στο τέλος, σίγουρα η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη για τις πράσινες που έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και πήραν πόντους και από την Μαρτζινεάν (μίλησε στο τέλος) αλλά και από την πολύ καλή Δάφκου.

 Ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά δεν μπορούσε να βρει λύση στο μαρκάρισμα της Τίνα Στεν που με 11 πόντους είχε κάνει το 11-8 στο 7'. Η είσοδος των Ντερέβνιανικ και Ζικυρίδου σε εκείνο το σημείο άλλαξε την εικόνα των πρασίνων τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.
 Η Αμερικανίδα έκανε εντυπωσιακά πράγματα, οργάνωσε τις πράσινες επιθέσεις και σκόραρε, ενώ στην άμυνα οι πράσινες με τέσσερα κλεψίματα σε οκτώ λεπτά έκαναν ένα σερί 19-2 για να προηγηθούν με 27-13 στο 13'. Από αυτούς, οι 11 πόντοι ήταν της Ντερέβνιανικ!
 Η Μαρτζινεάν βρήκε και αυτή τον στόχο από την περιφέρεια και η διαφορά μεγάλωνε όλο και περισσότερο (40-22 στο 18') με τον Γιάννη Γερεουδάκη να βρίσκει λύσεις και από τις παίκτριες που ερχόντουσαν από τον πάγκο (Δάφκου) και έτσι να μπορεί να δίνει ανάσες.
 Οι καλές άμυνες στην weak side με παίκτριες να δίνουν βοήθεια και να κλέβουν την μπάλα, βοήθησε τον Παναθηναϊκό να συντηρεί σε υψηλά επίπεδα την διαφορά και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (50-30, στο 24').
 Ο Πανίωνιος πίεσε στην άμυνα, οι διαιτητές επέτρεψαν το σκληρό παιχνίδι, αλλά ο Παναθηναϊκός είτε με την Ντερέβνιανικ ή με την Δάφκου έβρισκε λύσεις για να πάει στο 31' με το σκορ να είναι 61-40 και να έχει... αγκαλιάσει τη νίκη.
 Η κούραση όμως έκανε εμφανή τα σημάδια της κυρίως στην επίθεση όπου έγιναν αρκετές λάθος επιθέσεις. Ο Παναθηναϊκός έμεινε για έξι λεπτά χωρίς πόντο, στην άμυνα οι πράσινες ήταν φορτωμένες με φάουλ και δεν μπορούσαν να πιέσουν όσο πριν και ο Πανιώνιος μείωσε σε 61-52 στο 36' με ένα σερί 12-0 και τον Γιάννη Γερεουδάκη να καλεί και τα δύο του τάιμ άουτ σε διάστημα τριών λεπτών για να διορθώσει την κατάσταση.
 Η Μαρτζινεάν απάντησε στα καλάθια της Πρασσά και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους της έκανε το 65-55, 2' πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε έξυπνα με τον χρόνο και έφτασε στην τέταρτη του νίκη, με μοναδικό μελανό σημείο το ότι έχασε στο τέλος την διαφορά.

 Τα δεκάλεπτα: 18-13, 42-27, 57-40, 70-57.

 Οι πόντοι των δύο ομάδων:


 Παναθηναϊκός (Γερεουδάκης): Κορακίτη, Βλάνη, Χαλιβελάκη 4,Παντέλη 6, Δάφκου 13, Τζεγιαννάκη 2, Ζικυρίδου 7, Ντερέβνιακ 20 (2), Μαρτζινεάν 18 (2).

 Πανιώνιος  (Καλογερόπουλος): Κοχ 9(1), Τρέμκατζη 2, Στεν 21, Γκότζη 3, Πρασσά 12(1), Ρούσου 9, Τιέρνι 1.

 Από εδώ.

 * Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα απ' τον Άρη και έκανε το 4/5 στη φετινή Α1, ενώ το επόμενο Σάββατο παίζει στον Βόλο με τον Ολυμπιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: