21/11/10

Παναθηναϊκός - Ηρακλής 4-2, μεγάλη ανατροπή από 0-2, με Γκμοχ στον πάγκο, Φερέιρα στα επίσημα, γίγαντα Τζιμπρίλ και... χοντρό βρισίδι απ' τη Θ13!


 Ο Ηρακλής προηγήθηκε 2-0, αλλά λογάριαζε χωρίς τον Σισέ! Ο Γάλλος με 2 γκολ «γύρισε» το ματς και ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-2. Έχει πολλά να διορθώσει ο Ζεσουάλδο, που ήταν στα επίσημα.

 Από την κόλαση στον παράδεισο με οδηγό τον Σισέ. Εκεί πόυ όλα μετα΄το 0-2 έδειχναν μαύρα για τον Παναθηναϊκό, ο Τζιμπρίλ Σισέ πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με δύο γκολ βοήθησε στην «πράσινη» ανατροπή. Το «τριφύλλι» επικράτησε με 4-2 με τον Γάλλο να σκοράρει δις και τους Γκαρσία και Πετρόπουλο από μία και έδειξε πως μπορεί να κάνει ανατροπές αν βγαίνει μπροστά και δεν αντιμετωπίζει την κάθε ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα.

 Με το ίδιο σύστημα οι δύο αντίπαλοι

 Το 4-2-3-1 διάλεξαν για το ματς αυτό και οι δύο προπονητές. Ο γηπεδούχος Γιάτσεκ Γκμοχ ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, Κατσουράνη και Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας, τον Σπυρόπουλος αριστερά και τον Βύντρα δεξιά. Οι Πλεσί και Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν οι αμυντικοί μέσοι και την τριάδα μπροστά πριν τον Σισέ αποτελούσαν από αριστερά προς τα δεξιά, οι Λουίς Γκαρσία, Χριστοδουλόπουλος και Μαρίνος.
Από την πλευρά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τους Ελευθερόπουλο, Κατσαμπή, Χοσέμι στο κέντρο της άμυνας, Κανακούδη αριστερά και Κυριαζή δεξιά. Οι Πίτου Γκαρσία και ο Σοάρες ήταν τα αμυντικά χαφ και πριν τον Γιάκομπ από αριστερά προς τα δεξιά ξεκίνησαν οι Σολτάνι, Μάρα και Αραμπατζής.
 
 Δυνατά οι γηπεδούχοι
 Ο αγώνας στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε με τους παίκτες του Γιάτσεκ Γκμοχ να μπαίνουν δυνατά ζητώντας από νωρίς το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Ωστόσο παρά την υπεροχή, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Γκαρσία στο 5’ την οποία μπλόκαρε ο Ελευθερόπουλος, δεν έχασαν κάποια κλασική ευκαιρία.

 Σε δύο λεπτά, δύο γκολ 
 Εκεί που όλα έδειχναν πως αργά ή γρήγορα ο Παναθηναϊκός θα άνοιγε το σκορ, μέσα σε δύο λεπτά ήρθε ο απόλυτος αιφνιδιασμός από τους «κυανόλευκους», οι οποίοι πέτυχαν δύο γκολ, παίρνοντας σοβαρό προβάδισμα για μεγάλη νίκη. Αρχικά στο 20’ ο Σολτάνι έφυγε στον αιφνιδιασμό γύρισε στον Μάρα ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αφού πρώτα αυτή χτύπησε και στο δοκάρι.
Σαν να μην έφτανε αυτό και ενώ ο κόσμος προσπαθούσε με συνθήματα να ανεβάσει ψυχολογικά τους παίκτες του Παναθηναϊκού, το ΟΑΚΑ πάγωσε. Συγκεκριμένα στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γιάκομπ έπιασε το σουτ, ο Τζόρβας έδιωξε με τα πόδια και εκεί που όλοι πίστεψαν πως η φάση είχε τελειώσει, ένα ολέθριο λάθος του Κατσουράνη που πάσαρε στον Γκαρσία και αυτός ανενόχλητος έκανε το 0-2.

 Συνθήματα κατά παικτών από οργανωμένους
 Το 0-2 ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να αποδοκιμάζουν τους παίκτες της ομάδας τους, τόσο με συνθήματα όσο και με σφυρίγματα όποτε ακουμπούσαν την μπάλα. Συνθήματα όπως «παίξτε μπάλα δεν είναι αγγαρεία, αλλιώς θα παίξει η μπάλα η Θύρα 13», αλλά και άλλα σαφώς πιο υβριστικά, ακούστηκαν μετά από χρόνια στο ΟΑΚΑ και δεν ήταν λίγοι που φοβόντουσαν τα χειρότερα.

 «Πράσινη» αντεπίθεση και 2-2
 Με τους παίκτες του Γιάτσεκ Γκμοχ να αποδοκιμάζονται σε κάθε επαφή τους με την μπάλα και τον Ηρακλή να φεύγει σαν σφαίρα στην αντεπίθεση, η ήττα του «τριφυλλιού» από τον «γηραιό» φάνταζε πιθανή και μάλιστα με σκορ που άνετα θα μπορούσε να ξεφύγει.
Οι παίκτες όμως του Γιάτσεκ Γκμοχ είχαν άλλη άποψη και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να μέχρι να τελειώσει το πρώτο μέρος να φέρουν το ματς στα ίσια.

 Γκαρσία και Σισέ το πήραν πάνω τους
 Η αρχή έγινε στο 30’ με τον Γκαρσία να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος των αμυντικών του Ηρακλή και με δυνατό σουτ να μειώνει σε 1-2. Μάλιστα ήταν το τέτοιο το κλίμα που είχε διαμορφωθεί που παρά το γκολ ο κόσμος αντί να χειροκροτήσει συνέχιζε να αποδοκιμάζει.
Η πίεση των γηπεδούχων για την ισοφάριση συνεχίστηκε και αφού πρώτα χάθηκαν εξαιρετικές ευκαιρίες με τους Κυριαζή (πήγε να βάλει αυτογκόλ στο 32’) και Σισέ (δεν μπόρεσε με προβολή σε σουτ του Χριστοδουλόπουλου να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 35’), κατάφεραν με τη λήξη του ημιχρόνου να ισοφαρίσουν. Συγκεκριμένα ο Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ και ο Γάλλος επιθετικός με κεφαλιά έκανε το 2-2 βάζοντας τέλος στην γκρίνια και την μουρμούρα.

 Σισέ και τα κάτω-πάνω
 Με τον τρόπο και τον παίκτη που ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε το δεύτερο, Ο μεγάλος Τζιμπρίλ Σισέ απέδειξε για ακόμα μία φορά γιατί θωρείται και είναι φυσικά ο καλύτερος επιθετικός στην χώρα μας. Ο Γάλλος μετά από πολύ ωραία σέντρα του Σπυρόπουλου έστειλε με άπιαστη κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου κάνοντας μέσα σε πραγματική αποθέωση το 3-2 και κάνοντας το ΟΑΚΑ να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του.

 Ακυρώθηκε πέναλτι και γκολ στην ίδια φάση
 Με την ψυχολογία ανεβασμένη από την μεγάλη ανατροπή οι «πράσινοι» συνέχιζαν να πιέζουν προκειμένου να μπορέσουν να πετύχουν και ένα τέταρτο γκολ. Μάλιστα στο 54’ έχουν κάθε δίκιο να φωνάζουν για την διαιτησία του Βοσκάκι. Αρχικά δεν είδε την ανατροπή του Χριστοδουλόπουλου από τον Σολτάνι και δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι, ενώ στην συνέχεια σφύριξε λανθασμένα φάουλ στην προσπάθεια-πάσα του μεσοεπιθετικού του Παναθηναϊκού που πάσαρε στον Γκαρσία, ο οποίος με την σειρά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δύο μαζεμένα τραγικά λάθη που ενδεχομένως να είχαν τελειώσει και τον αγώνα.

 Αποθέωση Σισέ και τέλος από Πετρόπουλο
 Ο σκόρερ δύο τερμάτων Τζιμπρίλ Σισέ κατά την αποχώρησή του λόγω ενός ενοχλήματος που έδειχνε να έχει, όπως ήταν φυσικό γνώρισε την αποθέωση, καθώς ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε όλο το ματς. Στην θέση του μπήκε ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος ήταν και ο παίκτης που καθάρισε τη νίκη για τον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός επιθετικός μετά από πολύ ωραία πάσα του Κατσουράνη, έστειλε στο 75’ την μπάλα στα δίχτυα με προβολή και έβαλε τέλος στις όποιες διαθέσεις του Ηρακλή για ισοφάριση.

 Το κράτησε στο ρελαντί
 Το 4-2 ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση, καθώς μέχρι το τέλος στο μόνο που μπορούμε να σταθούμε είναι στην αποβολή του Σολτάνι.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός (Γιάτσεκ Γκμοχ): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Πλεσί, Χριστοδουλόπουλος (68' Σιμάο), Μαρίνος (76' Καραγκούνης), Λουίς Γκαρσία, Σισέ (65' Πετρόπουλος).

 Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κυριαζής (46' Σίσιτς), Κατσαμπής (81' Κατσικάς), Κανακούδης, Μάρα, Γκονσάλεζ, Αραμπατζής, Γιάκομπ, Γκαρσία, Σοάρες (72' Κομπαγιάσι), Σολτάνι.

 Από εδώ.

 * Πήραμε το ματσάκι και τους 3 βαθμούς και μπαίνουμε πια σε εποχή Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος παρακολούθησε απ' τα επίσημα τον αγώνα και πιστεύω ότι είδε πολλά χρήσιμα πράγματα. Είδε τα καλά στοιχεία της ομάδας, αλλά και τις εμφανείς αδυναμίες και γενικά την συμπληρωμένη αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν (χωρίς φυσικά τους Νίνη, Λέτο).

 * Πέραν του τρομερού Γάλλου παιχταρά, μου άρεσε πολύ ο Γκαρσία (ειδικά στο β' ημίχρονο, έκανε την καλύτερή του εμφάνιση έως τώρα), ο Ζιλμπέρτο Σίλβα (έτρεξε πάρα πολύ, βιάστηκαν αρκετοί να τον τελειώσουν, εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει κι άλλο), ο Πλεσί (πολύ δυνατός, μαζί με Σιμάο μπορούν να φτιάξουν απροσπέλαστο δίδυμο στα χαφ) και ο Σπυρόπουλος (έκανε πολύ καλό β' ημίχρονο). Αντίθετα, κακοί ήταν ο Κατσουράνης κι ο Βύντρα. 

 * Το παιχνίδι θα μπορούσε άνετα να στραβώσει στο 0-2 και γύρισε για τέσσερις απλούς και σαφείς λόγους: 1) χάρις στο κοουτσάρισμα του Γκμοχ, 2) την παρουσία στα επίσημα του Φερέιρα (κάποιοι περπατητές αναγκάστηκαν να τρέξουν), 3) τον τεράστιο Τζιμπρίλ Σισέ και 4) τα χοντρά μπινελίκια που έφαγαν στο 0-2 απ' τους οργανωμένους και γενικά τη γιούχα απ' τον κόσμο.
 ΥΓ: Θεωρώ δεδομένο ότι με το Νιόπλια στον πάγκο αυτό το ματς δεν γύρναγε με τίποτα!

 * Γίγαντα Γιάτσεκ σε ευχαριστούμε για την αποψινή βραδιά. Ήρθες νικητής, φεύγεις νικητής (εγώ θα τον ήθελα και με Μπαρτσελόνα), όπως νικητής είχες φύγει και τότε... Ήσουν, είσαι και θα είσαι μεγάλος Παναθηναϊκός!!

 * Η Μπαρτσελόνα νίκησε την Αλμερία εκτός έδρας με 8-0(!), λίγες μέρες πριν το ματς του ΟΑΚΑ (Τετάρτη), αλλά και το ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης (μεθεπόμενη Δευτέρα)....

4 σχόλια:

Laplace είπε...

καλημερα φιλε
ευχαριστουμε τον γιγαντα γιατσεκ..αξεχαστη βραδια..
η ομαδα χαλια στην αρχη,μετρια μετα,πολυ καλη στο β'μερος..

ελπιζω ο φερειρα να μας αναμορφωσει αμεσα

κριμα για τις αποδοκιμασιες στον αλεξη..κριμα...

Mike είπε...

καλησπερα φιλε,
πραγματικος στρατιωτης της ομαδας ο Γκμοχ, οχι αστεια!!
μακαρι ο Φερεϊρα να τα παει καλα.
Για αποδοκιμασιες συμφωνω κι εγω, αλλα απ' την αλλη δεν μπορει να συνεχισει να αγωνιζεται με αυτα τα χαλια.

Unknown είπε...

Μπορώ να μάθω τι τους έφταιγα που κόντεψα να πεθάνω μές στο γήπεδο;;;
17 εγκεφαλικά και 10 εμφράγματα βάρεσα με το 0-2 στην αρχή. Ευτυχώς γύρισε το ματς. Καλησπέρα Μάικ

Mike είπε...

Καταλοιπα Νιοπλια παρουσιαζε η ομαδα.. Ευτυχως που δεν ηταν στον παγκο, γιατι δεν θα γυρναγε το ματς!