26/11/10

Τιρόλ Ίνσμπουργκ - Παναθηναϊκός 3-1, το πάλεψαν αλλά..


 Παρότι υπερέβαλαν εαυτούς, το μόνο που κατάφεραν οι «πράσινοι» απέναντι στην Τιρόλ στο Ίνσμπουργκ, ήταν να πάρουν ένα σετ. Η ήττα με 3-1 από τους Αυστριακούς ήταν αναμενόμενη με δεδομένα τα τεράστια προβλήματα.
 Ευθύς εξαρχής η αναμέτρηση στο Ίνσμπουργκ απέναντι στην Τιρόλ ήταν δύσκολη για τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε οι Αυστριακοί πέρσι είχαν καταφέρει να προκριθούν στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο ο σημερινός αγώνας της ομάδας του Στέλιο Καζάζη έγινε απίστευτα πιο δύσκολος με δεδομένα τα τεράστια προβλήματα που υπήρχαν. Και όταν λέμε προβλήματα δεν αναφερόμαστε στα γνωστά οικονομικά, αλλά στα αγωνιστικά. Άλλωστε τα οικονομικά οι «πράσινοι» έχουν δείξει πως τα ξεπερνάνε, το θέμα είναι το πώς θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις απουσίες.
Τελικά παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια, οι παίκτες του «τριφυλλιού» ηττήθηκαν από την Τιρόλ με 3-1 (25-17, 30-32, 25-17, 25-17), σε ένα ακόμα ματς στο οποίο έγινε κατάθεση ψυχής.

 Με ακραίο τον Πετρέα και χαμένο το πρώτο

 Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Στέλιος Καζάζης κατέβασε την ομάδα με τους Ψάρρα, Γιορντάνοφ, ακραίους τους Πετρέα και Μηνούδη, κεντρικούς τους Κόβατς και Πανταλέων και λίμπερο τον Παπαδημητρίου. Στο ξεκίνημα του αγώνα με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται την κακή υποδοχή του «τριφυλλιού» η Τιρόλ πήρε άνετα το προβάδισμα.

 Ντονάς, Γκενς και με ψυχή το 1-1

 Στο δεύτερο σετ έγινε πραγματικά κατάθεση ψυχής από τους «πράσινους». Με τον Ντονά να ξεκινάει ως ακραίος, τον Πετρέα να παίρνει την θέση του Κόβατς αγωνιζόμενος στο κέντρο και τον Γκενς αυτή του Ψάρρα, οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη ξεκίνησαν εντυπωσιακά. Πήραν από νωρίς το προβάδισμα, φτάνοντάς το στους 7 πόντους (11-18). Εκεί που όλα έδειχναν πως θα έρθει εύκολα το 1-1 με το σκορ να είναι στο 15-20,κάτι το ανέβασμα της απόδοσης των γηπεδούχων, κάτι το κατέβασμα ταχύτητας στον Παναθηναϊκό, έκαναν το σετ ντέρμπι. Μάλιστα οι Αυστριακοί κατάφεραν να κάνουν το 23-21, δείχνοντας πως θα κάνουν το 2-0. Εκεί όμως μίλησε η ψυχή των «πράσινων» που παρότι αποδεκατισμένοι, βρήκαν τα αποθέματα να το γυρίσουν και με επίθεση του Γιορντάνοφ να κάνουν το 30-32 και να πάρουν το σετ, δείχνοντας πως είναι πραγματικά πολύ σκληροί για να πεθάνουν.

 Μετά παρέδωσαν πνεύμα

 Η υπερπροσπάθεια του δευτέρου σετ φάνηκε στα επόμενα δύο, καθώς οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη όσο και να προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να μπουν στο ματς. Παρά τις προσπάθειες, φιλότιμες και με το παραπάνω, οι «πράσινοι» έχασαν τα άλλα δύο κερδίζοντας από 17 πόντους και παρότι μια ήττα είναι ήττα, κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν έφυγαν από την Αυστρία με ψηλά το κεφάλι.

 Τα σετ: 25-17, 30-32, 25-17, 25-17.

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:

 Τιρόλ (Κριστιάνσκι): Τσέμπρον 12, Καρλέτι, Γκάβαν 8, Μόζερ 8, Ντα Σίλβα 33, Κανκάνπα 15, Λαούρε λ. 46% υπ., Κότσαλ, Σβόμποντα.
 
 Παναθηναϊκός (Καζάζης): Πανταλέων 4, Κόβατς, Ψάρρας, Γιορντάνοφ 27 (26/49 επ.), Μηνούδης 9, Πετρέας 5, Παπαδημητρίου λ. 61%, Γκενς 2, Ντονάς 9.

 Από gazzetta.gr.

 * Με τα γνωστά οικονομικά προβλήματα, τον Καστάρ να τα παρατάει και να φεύγει και το Λάππα να είναι τραυματίας, οι μάγκες του Καζάζη κατάφεραν να πάρουν έστω 1 σετ, αλλά δυστυχώς δεν απέφυγαν τη δεύτερη ήττα στη διοργάνωση.
 * Αύριο ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται απ' τη Λαμία για την Α1 των ανδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: