5/12/10

Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 2-0

 Ο συνήθης... Παναθηναϊκός της σεζόν 2010-2011 πραγματοποίησε κακή εμφάνιση απέναντι στον Πανσερραϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά τουλάχιστον νίκησε 2-0 και πέρασε προσωρινά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ούτε το κίνητρο του νέου προπονητή, ούτε η (προσωρινή έστω) παραμονή στην κορυφή της πρώτης θέσης της βαθμολογίας, στάθηκαν ικανές να μεταμορφώσουν τον Παναθηναϊκό προς το καλύτερο... Δείχνοντας το συνηθισμένο άσχημο πρόσωπο του, πραγματοποίησε κακή εμφάνιση απέναντι στον Πανσερραϊκό, αλλά τουλάχιστον επικράτησε 2-0 και ανέβηκε μόνος στην κορυφή της Σούπερ Λίγκα. Εκεί θα παραμείνει σίγουρα και εάν ο Ολυμπιακός στραβοπατήσει την Κυριακή στην Καβάλα, θα πάρει διαφορά δύο ή τριών βαθμών.
Κόντρα στην εικόνα του πρώτου μέρους, όπου ο Πανσερραϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί με μία κεφαλιά του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ στο 16'. Όμως σίγουρα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει κάθε λόγο να μην είναι ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές του. Αμυντικά απλά... κοιτούσαν τους φιλοξενούμενους και επιθετικά δεν κατάφεραν να συνδυαστούν και να απειλήσουν την εστία του Ράντμαν. Ευτυχώς οι Σερραίοι δεν είχαν καθαρό μυαλό και τύχη στην τελική προσπάθεια, με τους πράσινους να σφυρίζονται από τον κόσμο τους.
Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση βελτιώθηκε κάπως. Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε επιθετικά και μπόρεσε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να μην... καρδιοχτυπήσει, ενώ η είσοδος του Σιμάο βοήθησε στον περιορισμό των κινδύνων. Ο Σισέ στο 68' απάλλαξε τους συμπαίκτες του από το άγχος, σε ένα γκολ που ωστόσο οφείλεται στον Χριστοδουλόπουλο και την εκπληκτική ενέργεια του. Ακόμα και έτσι, οι 20.000 και πλέον οπαδοί του Τριφυλλιού δεν αποζημιώθηκαν για την παρουσία τους στο "Σπύρος Λούης" και αποχώρησαν με... γλυκόπικρη γεύση. Τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός νίκησε, πέρασε προσωρινά μόνος πρώτος στη βαθμολογία και περιμένει την Κυριακή στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στη δύσκολη έξοδο του στην Καβάλα.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει πολλά πράγματα να διορθώσει εν όψει της συνέχειας, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει το Τσάμπιονς Λιγκ. Παρότι ο Παναθηναϊκός έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης, αλλά και από το Γιουρόπα Λιγκ, είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την ευρωπαϊκή ιστορία του και να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στο Πάρκεν. Απέναντι στην Κοπεγχάγη που διεκδικεί την πρόκριση της στους "16", επιβάλλεται να παλέψει για την πρώτη του νίκη φέτος... Διότι απλά είναι ο Panathinaikos.

 Από Πράσινα Νέα.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ζεσουάρδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Πλεσί (46' Σιμάο), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκοβού (58' Μαρίνος), Νίνης, Χριστοδουλόπουλος (80' Μαυρίας), Σισέ.

 Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Αλβάρεζ (73' Γαλανόπουλος), Παπάζογλου, Γεωργιάδης, Άμο, , Σουμπίνιο, Μπέλιτς (79' Ασλανίδης), Νταλέ, Μαβένε, Λεοζίνιο (81' Ανάκογλου), Αμπουμπακάρι.

 * Η ομάδα ήταν και πάλι κακή. Ο Πανσερραϊκός πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έπαιξε πολύ καλά, αλλά ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε για μία ακόμη φορά φέτος, με τον κόσμο δικαίως να αποδοκιμάζει την κάτω του μετρίου εμφάνιση. Ο Λάζαρος ήταν απ' τους χειρότερους παίκτες στο γήπεδο και βγήκε MVP επειδή έβγαλε δύο ασίστ κι έκανε δύο ενέργειες.
 Για μένα ο Σιμάο ήταν το κλειδί του ματς, καθώς με το που μπήκε άλλαξε όλη η εικόνα της ομάδας. Και μάρκαρε και έτρεξε και πέρασε πολλές πάσες μπροστά. Με διαφορά ο καλύτερος, όπου φυσικά η αλλαγή του πιστώνεται στον Φερέιρα, που είδε ότι ο Πλεσί ήταν τραγικός και τον άλλαξε στο ημίχρονο. Κόβει το μάτι του νέου τεχνικού, φαίνεται μπαλαδόφατσα!
 Γενικά ο Πορτογάλος δοκιμάζει ακόμη παίκτες και συστήματα και ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν θα στοιχίσει στα επόμενα 3-4 ματς, που θα χρειαστεί ο νέος προπονητής, για να περάσει τα δικά του πράγματα.
 Για αυτό λοιπόν κρατάμε τους 3 βαθμούς και το +3 απ' τον ΟΣΦΠ (έστω μέχρι να παίξει στην Καβάλα), πάμε για ακόμη δύο νίκες με Τρίπολη & Βόλο μέχρι τη διακοπή και μετά έχοντας και όλους τους παίκτες έτοιμους και υγιείς θα περιμένουμε έναν διαφορετικό προς το καλύτερο Παναθηναϊκό.

3 σχόλια:

Laplace είπε...

καλημερα φιλε
συμφωνω με το σχολιο σου..κραταμε μονο τους 3 βαθμους κ προχωραμε ελπιζοντας να μην μας στοιχισει η περιοδος που ο πορτογαλος μαθαινει την ομαδα κ τους παικτες
καλη εβδομαδα φιλε

Mike είπε...

καλημερα,
θελω να πιστευω οτι θα μεινουμε 1οι μεχρι τη διακοπη. Μετα ομως θα πρεπει να στρωσει η ομαδα..

Ανώνυμος είπε...

An kanoume kai mia -dyo metagrafes tha tonothei i omada akoma perisostero k den tha talaiporoumaste etsi me tis mikres omades. sigoura exoume idi kalo yliko, asxerta an oi efimerides theloun na mas parousiazoun allios. eytyxos yparxoun k keimena san to parakato pou lene arketes alitheies
http://www.sportsecrets.gr/?p=1894