8/12/10

Κοπεγχάγη - Παναθηναϊκός 3-1, ολοκληρώθηκε το μαρτύριο...





 Με 2 γκολ, 2 βαθμούς, καμία νίκη, αυτός ο Παναθηναϊκός είναι ο χειρότερος στην ιστορία του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ολοκλήρωσε τη σεζόν όπως την άρχισε. Ταπεινωμένος (3-1 στην Κοπεγχάγη)!

 Συνέχεια στις άσχημες εμφανίσεις έδωσε ο Παναθηναϊκός και η τελευταία φετινή παράσταση δεν είχε χειροκρότημα. Η βαριά ήττα 3-1 από την Κοπεγχάγη έφερε προβληματισμό για το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, για την τεράστια τρύπα στη μεσαία γραμμή, αλλά και τις χτυπητές αδυναμίες σε άμυνα και τέρμα. Μπορεί το γόητρο να ήταν αυτό που είχε απομείνει στον Παναθηναϊκό, ωστόσο η εικόνα του μαρτυρούσε, πως το Τσάμπιονς Λιγκ για τους παίκτες είχε… τελειώσει στο ματς του ΟΑΚΑ με τη Μπαρτσελόνα. Ασύνδετος, άνευρος και… άγευστος επιθετικά, παραδόθηκε στα λάθη του και τις ορέξεις των Δανών, που πήραν με το «σπαθί» τους την πρόκριση για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

 Η ζώνη, οι αυτοματισμοί, οι γρήγορες αλληλοκαλύψεις και επιστροφές,  το πάθος της Κοπεγχάγης, αλλά και τα πολλά λάθη κέντρου, άμυνας και Τζόρβα έφεραν τη νέα «σφαλιάρα» και παράλληλα τα πρωτόγνωρα -για τους «πράσινους»- ρεκόρ, της χειρότερης τους συγκομιδής σε βαθμούς και γκολ στη διοργάνωση!

 Χωρίς αρχή και… τέλος!
 Το τελικό 3-1 αποτυπώνει με τον πλέον ιδανικό τρόπο την εικόνα του Παναθηναϊκού στο «Πάρκεν», με τα… δώρα να είναι αρκετά για ακόμα ένα ματς. Φάσεις με το σταγονόμετρο, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα να είναι… επηρεασμένος από το κρύο και να μην μπορεί να περάσει σωστή πάσα, και την άμυνα να μην συνεννοείται ούτε με… ασύρματο με τον Τζόρβα. Το πρώτο γκολ της Κοπεγχάγης στο 26’ προήλθε από μια… χορηγία του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, αλλά και της άμυνας που δεν έκανε τον κόπο να μαρκάρει έξω από την περιοχή τον Βίνγκαρντ.
Το δεύτερο τέρμα ήταν ακόμα ένα λάθος του Σπυρόπουλου, αφού στο 50’ δεν πρόφτασε να πιάσει τον Γκρόνκιερ και τον ανέτρεψε. Ο Δανός δεν αστόχησε και έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα του.

 Ο Εντόι είχε «σκυλιάσει» για γκολ, όμως τη φάση  του 57’ θα τη θυμάται για καιρό, δείχνοντας παράλληλα την «γύμνια» σε άμυνα και τέρμα. Ο Τζόρβας βγήκε αρκετά μέτρα έξω, χωρίς να έχει συννεοηθεί με τον Καντέ και από το πουθενά ο Σενεγαλέζος είχε την ευκαιρία να σκοράρει σε κενή εστία, ωστόσο δεν προχώρησε και το πλασέ του βρήκε το δοκάρι…

 Η παρουσία Νίνη, Λέτο δεν βοήθησε καθόλου, η Κοπεγχάγη άφηνε χώρους, ωστόσο στο κάθε λάθος είχε την ευκαιρία να βγει στην επίθεση και να δημιουργήσει προβλήματα. Ο Σισέ ήταν εντελώς μόνος στην επίθεση, προσπαθούσε να βοηθήσει και στην άμυνα, όμως στο 73’ «πλήρωσε» το… φιλότιμο, αφού από στημένη φάση και σε κεφαλιά-απόκρουση η μπάλα κατέληξε για τρίτη φορά στα δίχτυα του Τζόρβα.
 Ο Παναθηναϊκός θα έχει να θυμάται το κρύο, την υγρασία, αλλά και ένα γκολ, με τον Καντέ να σκοράρει στις καθυστερήσεις με κεφαλιά.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Κοπεγχάγη (Στάλε Σολμπάκεν): Βίλαντ, Πόσπεκ, Κλάουντεμιρ, Κβιστ, Γκρόνκγιερ (87΄ Ζοχόρ), Ντόι (80΄ Σαντίν), Άντονσον (77΄ Οτεσεν), Βεντ, Βίνγκααρντ, Γιόργκενσεν, Μπολάνιος.

 Παναθηναϊκός  (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46΄ Νίνης), Σιμάο, Χριστοδουλόπουλος (46΄ Λέτο), Γκαρσία, Μαρίνος, Σισέ.

 Από gazzetta.gr.

 *  Η άκρως απογοητευτική Ευρωπαϊκή χρονιά για τον Παναθηναϊκό... ευτυχώς έλαβε τέλος. Δυστυχώς η ομάδα δεν μπόρεσε να αποχαιρετήσει με το κεφάλι ψηλά. Αντίθετα γνώρισε ακόμη μία ήττα, για να σφραγιστεί η χειρότερη παρουσία μας στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την 4η θέση στον όμιλο, 2 βαθμούς, χωρίς νίκη και 2-13 παθητικό! Ευθύνες έχουν όλοι, καθώς πάνω απ' όλα η αποψινή εικόνα ήταν πέρα για πέρα τραγική.
 Από εδώ και πέρα πάμε για νέο νταμπλ, όμως όταν με το καλό έρθουν οι εγχώριοι τίτλοι δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε την ευρωπαϊκή ξεφτίλα. Γιατί περί ξεφτίλας πρόκειται...

2 σχόλια:

Laplace είπε...

καλημερα φιλε
ΚΑΤΑΝΤΙΑ..δεν εχω ξαναδει χειροτερο παναθηναικο..ο φετινος ειναι οτι χειροτερο εχω δει κοντα στα 30 χρονια που βλεπω μπαλιτσα..
ΞΕΦΤΙΛΑ..

Mike είπε...

Δυστυχως ρε γαμωτο... Δεν μας αρμοζει αυτη η εικονα..