5/12/10

Καταπράσινο Σάββατο, με νίκες σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ ανδρών & γυναικών, βόλεϊ γυναικών και πόλο!!

 Μεγάλο Σάββατο χθες για τον Παναθηναϊκό, καθώς η Τριφυλλάρα σημείωσε νίκες σε όποιο άθλημα αγωνίστηκε! Στο ποδόσφαιρο νικήσαμε στο ΟΑΚΑ τις Σέρρες και μείναμε στην 1η θέση, στο μπάσκετ ανδρών περάσαμε δια περιπάτου απ' τη Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή, στο βόλεϊ γυναικών πετύχαμε μεγάλη ανατροπή επί του Πανελληνίου στο Μετς, στο μπάσκετ γυναικών περάσαμε απ' το Βόλο και τέλος, στο πόλο κερδίσαμε στο ΟΑΚΑ τη Βουλιαγμένη!
 Δυστυχώς όμως έπεσαν κάποια αθλήματα μαζί, σε κοινή ώρα (βόλεϊ γυναικών, ποδόσφαιρο, πόλο), ενώ άλλα ούτε είχαν τηλεοπτική κάλυψη ούτε είχαμε την δυνατότητα να πάμε, μιας και παίζαμε εκτός Αθήνας (μπάσκετ ανδρών, μπάχαλο με ΕΡΤ & μπάσκετ γυναικών, Βόλος). Αναλυτικά οι επιτυχίες σε γυναικείο βόλεϊ & μπάσκετ και πόλο ανδρών:

* Παναθηναϊκός - Πανελλήνιος 3-2, με ανατροπή από 0-2 για τις νταμπλούχες!


 Οι πράσινες  έδωσαν τη μεγάλη ευκαιρία στον Πανελλήνιο να κάνει την έκπληξη, αλλά τελικά μέτρησε ο χαρακτήρας και η εμπειρία των... παλιών Μυλωνά, Τζανακάκη και Μόλναρ οι οποίες με την νοοτροπία του νικητή βοήθησαν τις συμπαίκτριές τους να βρουν ρυθμό και να επιβληθούν στο πέμπτο σετ.  
 Σαν να μην είχε συνέλθει από το... σοκ της εκτός έδρας  ήττας από τον Ηρακλή Κηφισιάς, η ομάδα του Τριφυλλιού έκανε κακή εμφάνιση στα δυο πρώτα σετ, απόρροια της έλλειψης προετοιμασίας λόγω της αποχής αλλά και των απουσιών που ακόμα δεν επιτρέπουν στον Παναθηναϊκό να "δέσει" σαν ομάδα. Φυσικά και η απόδοση της Μόλναρ ήταν αναμενόμενη, καθώς ήρθε στη χώρα μας την Παρασκευή (3/12) και είχε να βρεθεί με την ομάδα από τον περασμένο Μάιο.
 Ο Πανελλήνιος εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη των γηπεδούχων και με εξαιρετική τακτική στο σερβίς και καλό μπλοκ προηγήθηκε 2-0 σετ. Το ματς, ωστόσο, δεν είχε τελειώσει, καθώς οι πράσινες βελτίωσαν το σερβίς τους, η Μαχόν... πήρε φορά στην επίθεση και η Τζανακάκη πίεσε στο μπλοκ. Η ομάδα του Χουντουμάδη παρουσιάζοντας ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, πήρε από νωρίς προβάδισμα στο τρίτο σετ και κατάφερε να μειώσει, ενώ ανάλογη ήταν και η εξέλιξη του τέταρτου, με τον  Παναθηναϊκό να στέλνει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, που ήταν πραγματικό θρίλερ. Το 9-2 έγινε 12-12, αλλά οι γηπεδούχες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με ψυχραιμία έφτασαν στη νίκη.       

 Τα σετ: 24-26, 20-25, 25-12, 25-21, 15-13.

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:
 
 Παναθηναϊκός (Σπύρος Χουντουμάδης): Μαχόν 25 (2 άσοι, 19/54 επ., 31% υπ., 4 μπλοκ), Χριστοδούλου 14 (1 άσος, 8/22 επ., 5 μπλοκ), Τζανακάκη 13 (11/16 επ., 3 μπλοκ), Παπαφωτίου 6 (3.3 επ., 3 μπλοκ), Καρπουζά 4 (2 άσοι, 2/5 επ.), Μόλναρ 12 (8/22 επ., 38% υπ., 4 μπλοκ), Μυλωνά (λ, 58% υπ.), Δηλαβέρη.
 
 Πανελλήνιος (Νίκος Μπουτσορής): Λαγουδάκη 18 (15/38 επ., 3 μπλοκ), Μουζάκη 14 (1 άσος, 12/32 επ., 35% υπ., 1 μπλοκ), Χρήστου 10 (5 άσοι, 5/30 επ., 44% υπ.), Δίρβα 12 (1 άσος, 9/22 επ., 2 μπλοκ), Καραβάνα 9 (3 άσοι, 6 μπλοκ), Λέτο Μπιόλο 6 (2 άσοι, 3/8 επ., 1 μπλοκ), Κίτσου (λ, 45% υπ.), Συμεωνίδη, Ρασίμι.

 * Χαμένος βαθμός αλλά νίκη για το γυναικείο βόλεϊ, που το επόμενο Σάββατο παίζει εκτός έδρας με το νεοφώτιστο Πειραματικό.

 
 * Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός 51-60, μεγάλο διπλό για το γυναικείο μπάσκετ σε ένα ματς με επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων

 
 Οι πράσινες ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και παρά την εχθρική διαιτησία των Ζαγορίδη και Δεληγιαννίδη κατάφεραν χάρις στην καλή εμφάνιση των Μαρτζινεάν και Δάφκου να φτάσουν σε ένα ακόμα διπλό φέτος, το τρίτο τους στο πρωτάθλημα.
 Όπλο των πρασίνων η πιεστική άμυνα και τα κλεψίματα κυρίως στο τέλος του αγώνα, ενώ μελανό σημείο οι πολλές χαμένες βολές...
 Όλα αυτά λίγο πριν το μεγάλο ντέρμπι την Τετάρτη στην Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αθηναϊκό...

 Οι πόντοι των δύο ομάδων:

 Ολυμπιακός Βόλου: Λιβερίδου, Σουλτάνη 1, Ταντουρόφσκα 6, Μαγκλάρα 13, Κουτσουνούρη 12, Κιριτσάκα 2, Δημητρέλα, Τόμπσον 17.
 
 Παναθηναϊκός: Κορακίτη, Βλάνη 4, Χαλιβελάκη 6, Παντέλη 2, Παπαντώνη, Δάφκου 18, Τζεγιαννάκη 6, Ζικυρίδου 3, Ντερεβγιάνικ, Μαρτζινεάν 21.

 Το παιχνίδι πάντως σημαδεύτηκε από επεισόδια που έγιναν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού Βόλου. Περίπου 150 οπαδοί από την κάθε ομάδα άρχισαν να πετάνε αντικείμενα και καπνογόνα με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ξεκινήσει με καθυστέρηση.
 
 * Την Τετάρτη ο «Τάφος του Ινδού» αναμένεται κατάμεστος για το μεγάλο παιχνίδι με τον Αθηναϊκό.


 * Παναθηναϊκός - Βουλιαγμένη 7-6, μεγάλη νίκη και για το πόλο με τον Γ. Αφρουδάκη να πετυχαίνει 5 γκολ!


 Η ομάδα του Τριφυλλιού πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και και κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη, στο ματς της 4ης αγωνιστικής.
 Καθοριστική ήταν η άψογη αμυντική λειτουργία των πράσινων, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν σημειώθηκε γκολ, αλλά οι παίκτες του Φάνη Κουντουδιού κράτησαν τη διαφορά στο γκολ και πήραν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. 

 Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 2-2, 0-0.

 Τα γκολ των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Φάνης Κουντουδιός): Γ. Αφρουδάκης 5, Τσόκας 2.

 Βουλιαγμένη (Τεό Λοράντος): Βουλγαράκης 2, Γκακ 1, Κατσαούνης 1, Βλαχόπουλος 1, Ελμισιάν 1.

 * Το ερχόμενο Σάββατο ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στην Πάτρα απ' το ΝΟΠ. 

 * Όλα τα ρεπορτάζ από τα «Πράσινα Νέα».
 
 
 *  Μαγικό Σάββατο πραγματικά με 5χ5 σε όλα τα αθλήματα που αγωνιστήκαμε!!
 
 * Πρωταθλητή σ' όλα τα σπορ Παντοτινέ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: