9/12/10

Παναθηναϊκός-Αθηναϊκός 56-69 στο χθεσινό ντέρμπι, με προκλητική διαιτησία, 50λεπτη διακοπή και εκκένωση του κλειστού

 Ένα μπουκάλι με νερό που πέταξαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στον διαιτητή Παπαθανασίου, αποτέλεσε την αιτία για να διακοπεί για 50 λεπτά το ντέρμπι της Α1 γυναικών ανάμεσα στις "πράσινες" και τον πρωτοπόρο Αθηναϊκό, που βρήκε νικήτρια τη φιλοξενούμενη ομάδα με 69-56.


 Oι δυο διαιτητές ζήτησαν την παρουσία ΜΑΤ μπροστά από το πέταλο των οργανωμένων για να συνεχιστεί το παιχνίδι, αλλά η παρουσία τους μέσα στο κλειστό εξόργισε τους φιλάθλους και τα πνεύματα εκεί που είχαν ηρεμήσει, οξύνθηκαν και πάλι.

 Μετά από παρέμβαση του Νίκου Πλυτά τα ΜΑΤ υποχώρησαν, αλλά συνεχίστηκαν οι διαβουλεύσεις γιατί οι δυο διαιτητές παρουσιάστηκαν ανένδοτοι και δεν ήθελαν να συνεχίσουν το παιχνίδι.

 Τελικά οι διαιτητές πείστηκαν και το παιχνίδι συνεχίστηκε, αφού εκκενώθηκε το γήπεδο με τη διακοπή να διαρκεί συνολικά 50 λεπτά.

 Τα δεκάλεπτα: 15-20, 30-32, 41-46, 56-69.

 Οι πόντοι των δύο ομάδων:


 Παναθηναϊκός (Γερεουδάκης): Κορακίτη, Βλάνη 1, Χαλιβελάκη 6, Μέρφι 2, Παντέλη 2, Παπαντώνη, Δάφκου 5, Τζεγιαννάκη 4, Ζικυρίδου12, Ντερέβγιανικ 17, Μαρτζινεάν 9, Βλάχου.

 Αθηναϊκός (Κτιστάκης): Καλέντζου 24, Ζαχαράκη, Χατζηνικολάου 9, Καραμπάτζακη, Σούλη, Σωτηρίου 7, Κεχαγιά, Χαλικιά, Κρες 11, Βελούδου, Ράιλι 2, Ντέιβις 16.

 Από εδώ.

 * Ήμουν φυσικά στη Λεωφόρο χθες και εντάξει, η διαιτησία ήταν απίστευτη για μία ακόμη φορά. Άλλωστε είναι γνωστά τα πράγματα για τον δήμαρχο του Βύρωνα, τις διάφορες «επιχειρήσεις» του και γενικά το παρασκήνιο στην Α1 των γυναικών. Όπως είναι δεδομένη και η διοικητική ανυπαρξία του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να μην μας σέβεται κανείς.
 Όμως δεν μπορώ να καταλάβω τον ηλίθιο που πέταξε το μπουκάλι στον διαιτητή στα 1:10 πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ και να χτυπάμε το ματς στα ίσια. Ο διαιτητής έφυγε, το κλειστό εκκενώθηκε και οι διαιτητές συνέχισαν τις αλητείες στο δ' δεκάλεπτο, αποβάλλοντας δύο παίκτριές μας με 5 φάουλ, με τον Αθηναϊκό να φτάνει τελικά σε μία εύκολη νίκη. Ως πότε πια θα πληρώνουμε τις μαλακίες μερικών ανεγκέφαλων;

 * Επόμενο ματς το Σάββατο στην Βούλα με τον Πρωτέα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: