9/10/10

Ελλάδα - Λετονία 1-0. Πρώτη νίκη με καλή μπαλίτσα για την Εθνική.


 Την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2012 πέτυχε η Ελλάδα. Η Εθνική μας κέρδισε την Λετονία με 1-0 στο «Καραϊσκάκης» και διατηρήθηκε σε τροχιά πρόκρισης παραμένοντας αήττητη. Ο Τοροσίδης σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα στο 54' με ωραίο αριστερό πλασέ μετά από εξαιρετικό 1-2 με τον Κατσουράνη.

 Η Ελλάδα έπαιξε καλά, είχε την κατοχή της μπάλας, πίεσε πολύ τον αντίπαλο και είχε πολλά τρεξίματα, στοιχεία στα οποία δεν μας είχαν συνηθίσει οι διεθνείς εδώ και πολλούς μήνες. Με βάση την εικόνα του αγώνα το 1-0 μοιάζει και είναι φτωχό. Βέβαια δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι απέναντί μας βρισκόταν μια ομάδα αδύναμη, όπως είναι η Λετονία.
 Το θετικό είναι η καλή εμφάνιση και οι τρεις βαθμοί και πλέον πάμε την Τρίτη για μία ακόμη νίκη απέναντι στο Ισραήλ, και πάλι εντός έδρας, για να ανοίξει πλέον διάπλατα ο δρόμος της πρόκρισης, αφού μετά ακολουθούν τα δύο εύκολα ματς με τη Μάλτα.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ελλάδα: Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (89’ Καφές), Νίνης (82’ Φετφατζίδης), Σαμαράς, Μήτρογλου (78’ Σαλπιγγίδης).

 Λετονία: Βάνινς, Κλάβα, Γκορκς, Ιβάνοφς, Ζίρνις, Κάουνα, Λάιζανς (83’ Περεπλότκινς), Αστάγιεφς, Ρούμπινς (66' Ζιγκάγεφς), Ρούντνεβς (74' Κάρλσονς), Βερπακόφσκις.

 * Τις 100 συμμετοχές με την φανέλα με το εθνόσημο συμπλήρωσε απόψε ο αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης, που τιμήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα.

 * Ισραήλ - Κροατία αύριο και μία ισοπαλία εκεί θα μας βάλει σε θέση οδηγού για την πρωτιά.

 * Φυσικά το ματς της Τρίτης με το Ισραήλ θα είναι πολύ κρίσιμο και η νίκη είναι αναγκαία.

4 σχόλια:

Laplace είπε...

Μετρια εμφανιση αλλα κραταμε τους 3 βαθμους
συγχαρητηρια στον καρα
καλο ΣΚ φιλε

KANTHAR0S είπε...

Δεν με γέμισε η εμφάνιση. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παίζαμε με σέντρες. Μπορεί να δουλεύει το κόλπο με Λετονία, αλλά σε δυσκολότερα ματς δεν θα ξέρουμε τι να κάνουμε.

Καλή συνέχεια!

Mike είπε...

Laplace παιξαμε σχετικα καλα μετα απο πολυ καιρο. Πιο δυσκολα τα πραγματα την Τριτη, αλλα μπορουμε.
Επισης φιλε.

Mike είπε...

Κανθαρε συμφωνω, θελει κι αλλη βελτιωση, σιγουρα με καλυτερες ομαδες θα εχουμε προβλημα.
Νασαι καλα.