10/10/10

Με 1 νίκη και 1 ήττα στη Ρόδο ολοκλήρωσε τα φιλικά ο Παναθηναϊκός.


 Μετά το βασικό στάδιο προετοιμασίας με τα φιλικά στη Σερβία και το καλύτερο Ευρωπαϊκό τουρνουά, αυτό της Μόσχας, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τους φιλικούς αγώνες στη Ρόδο και το τουρνουά «Τ. Κουταλιανός». Ο απολογισμός 1 νίκη και 1 ήττα για τους πρωταθλητές.

 Αρχικά την Παρασκευή ο Παναθηναϊκός διέλυσε στην πρεμιέρα του τουρνουά στο «Βενετόκλειο» τη Λέφσκι Σόφιας με 91-55. Η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ήταν αρκετή ώστε οι πράσινοι να μην αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα και δώθηκε στον Ομπράντοβιτς η ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα αλλά και όλους τους παίχτες που είχε στη διάθεσή του, αφού έστω και για λίγο αγωνίστηκε ο Γιώργος Μπόγρης, για πρώτη φορά φέτος, μιας και τελικά παραχωρήθηκε ως δανεικός ο Σερμαντίνι, με τον Έλληνα σέντερ να μένει στην ομάδα.

 Ωστόσο το Σάββατο στη δεύτερη και τελευταία ημέρα του τουρνουά ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα απ' τον Πανιώνιο με 67-65 και έτσι ο διοργανωτής Κολοσσός που κέρδισε εύκολα τη Λέφσκι Σόφιας (είχε κερδίσει και τον Πανιώνιο) κατέκτησε το τουρνουά.

 Ο Ομπράντοβιτς έκανε ξανά πολλές δοκιμές, αλλά η εικόνα της ομάδας προβλημάτισε. Και ο προβληματισμός αυτός γίνεται πιο έντονος όταν σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού.

 * Οι πρωταθλητές Ελλάδας γύρισαν στην Αθήνα, αλλά θα ξαναπετάξουν την Τρίτη για Ρόδο καθώς την Τετάρτη αντιμετωπίζουν τον Κολοσσό για τα προημιτελικά του κυπέλλου (16:30, ΕΤ1).

 * Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα. Καλός και χρυσός ο Ζοτς, τον εμπιστευόμαστε, αλλά βλέπω ότι στη θέση 1-2 δεν είμαστε πλήρεις. Οι Τέπιτς, Καλάθης δεν έχουν το βάρος των Σπανούλη, Σάρας, ενώ ο Σάτο ναι μεν είναι παιχταράς αλλά αγωνίζεται περισσότερο σε θέση 3. Θα τα δούμε στην πορεία βέβαια, αλλά καλό θα ήταν να παίρναμε έναν παιχταρά ακόμη για να εξασφαλίσουμε τα πρωτεία και φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: