27/6/10

ΗΠΑ - Γκάνα 1-2. Στην παράταση πήρε την πρόκριση για τους "8" η Γκάνα (κ.α. 1-1) όπου θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη


 Για την φάση των "16" στο "Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ" του Ρούστενμπουργκ η Γκάνα, που ήταν η μοναδική Αφρικανική ομάδα που προκρίθηκε απ' τους ομίλους, επικράτησε των ΗΠΑ με 2-1 στην παράταση (κ.α. 1-1) και έγινε η 3η Αφρικανική ομάδα στην ιστορία που φτάνει στους "8" μετά το Καμερούν και τη Σενεγάλη!

 Οι Αμερικανοί ήταν ίσως καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά τί να το κάνεις που ήταν αναγκασμένοι να κυνηγούν την ισοφάριση. Όπως και στα ματς του ομίλου που με εξαίρεση εκείνο με την Αλγερία (1-0 στο 91') οι Αμερικανοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έτσι και απόψε η ομάδα του Μπράντλεϊ βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 5' με γκολ του Μπόατεγκ με σουτ έξω απ' την περιοχή και με ευθύνη φυσικά του Αμερικανού γκολκίπερ Χάουαρντ. Στη συνέχεια οι ΗΠΑ άσκησαν πίεση και έχασαν πολλές και κλασικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Και η Γκάνα πάντως βρήκε χώρους και δημιούργησε ευκαιρίες με τους τερματοφύλακες και ειδικά τον Κίνγκστον να σώζουν τις ομάδες τους.
 Στην επανάληψη μόνο η Αμερική υπήρχε στο γήπεδο. Παίζοντας τη Γκάνα στο μισό γήπεδο κατάφερε να κερδίσει πέναλτι με τον Ντέμπσεϊ και ο Ντόνοβαν ευστόχησε στο 62' για το 1-1. Με ψυχολογία πια οι Αμερικανοί συνέχισαν να πιέζουν ψάχνοντας την ολική ανατροπή. Ο Άλντιντορ όμως αν και μαχητικός ήταν ο μοιραίος παίχτης για τους Αμερικανούς αφού έχασε τρεις ευκαιρίες για τη νίκη.
 Το ματς πήγε στην παράταση και η Γκάνα χτύπησε και πάλι νωρίς. Στο 93' ο Γκιάν έγινε αποδέκτης μίας μακρινής μπαλιάς - απομάκρυνσης περισσότερο και νίκησε τον Χάουαρντ με δυνατό σουτ για το 1-2.
 Η Αμερική βγήκε ξανά μπροστά για να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά, όμως αυτό δεν θα γίνεται πάντα. Είχε τον έλεγχο αλλά όχι και τις ευκαιρίες πια. Το ματς έληξε και η Γκάνα εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει ολόκληρη ήπειρο φτάνοντας πλέον στους "8" της διοργάνωσης.

 Σαφώς και είναι δίκαιο το αποτέλεσμα, απλώς οι ΗΠΑ ενώ έχουν καλή ομάδα που παίζει με σύστημα, επθετικά, με τρεξίματα κι έχει καλή φυσική κατάσταση δεν έχει καλή αμυντική λειτουργία. Δεν γίνεται να δέχεσαι συνέχεια γκολ και να βγαίνεις μπροστά να γυρνάς τα παιχνίδια. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ούτε κάποια μεγάλη ομάδα, πόσο μάλλον οι ΗΠΑ!
 Για να έχουν λοιπόν καλύτερο μέλλον θα πρέπει να βελτιώσουν κατά πολύ την αμυντική τους λειτουργία..

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Μποκανέγκρα, Μπράντλεϊ, Τσερούντολο, Ντέμπσεϊ, Ντόνοβαν, Μπόρνσταϊν, Κλαρκ (31' Εντού), Ντεμέριτ, Άλντιντορ (91' Γκόμες), Φίντλεϊ (47' Φάιλχαμπερ).

 Γκάνα (Μίλοβαν Ράγεβατς): Κίνγκσον, Σαρπέι (73' Άντι), Γκιάν, Πέιντσιλ, Μενσά, Ανάν, Ινκούμ (113' Μουντάρι), Τζόναθαν, Αγιού, Ασαμόα, Μπόατενγκ (78' Άπια).

 * Βγήκε το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών: Ουρουγουάη - Γκάνα. Για μένα η Ουρουγουάη είναι το φαβορί, που σε σχέση με τις ΗΠΑ έχει μία πολύ καλή αμυντική λειτουργία και δύσκολα θα δεχτεί έστω γκολ από τους Αφρικανούς, οι οποίοι βέβαια εδώ που έφτασαν είναι ικανοί και για άλλες ζημιές.

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Είπες: Σαφώς και είναι δίκαιο το αποτέλεσμα, απλώς οι ΗΠΑ ενώ έχουν καλή ομάδα που παίζει με σύστημα, επθετικά, με τρεξίματα κι έχει καλή φυσική κατάσταση δεν έχει καλή αμυντική λειτουργία. Δεν γίνεται να δέχεσαι συνέχεια γκολ και να βγαίνεις μπροστά να γυρνάς τα παιχνίδια. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ούτε κάποια μεγάλη ομάδα, πόσο μάλλον οι ΗΠΑ!

Αυτή η πρόταση σου έχει μεγάλη δόση αλήθειας. Πραγματικά στεναχωρήθηκα με τον αποκλεισμό των ΗΠΑ, αλλα χαρηκα με την Γκάνα. Όσο για το μέλλον θέλω να πιστεύω ότι σιγά σιγά θα φέυγουν τα σαπάκια και θα βλέπουμε καλύτερα ματς. Ήδη ακόμα μια σαπακομάδα (Αγγλία) μας χαιρέτησε.

Καλησπέρες!

Mike είπε...

Καλησπερα Κανθαρε, ετσι ακριβως ειναι. Δεν νοειται ομαδα χωρις αμυντικη λειτουργια. Κι εγω συμπαθουσα τις ΗΠΑ γιατι επαιζαν ωραια και ειχαν και κακες διαιτησιες, αλλα τι να τους κανεις που πισω το ετρωγαν παντα...

Καλα ματς εχουμει δει ως τωρα στα νοκ αουτ, φευγουν οι σαβουρες και μακαρι να δουμε ακομη καλυτερα στο εξης!