3/7/10

Ουρουγουάη - Γκάνα 1-1 (4-2 πέν.). Σε έναν προημιτελικό με συγκλονιστικό φινάλε η Ουρουγουάη απέκλεισε τη Γκάνα στα πέναλτι και αντιμετωπίζει στα ημιτελικά την Ολλανδία!


 Στον έτερο προημιτελικό της βραδιάς, στο "Σόκερ Σίτι Στέιντιουμ" του Γιοχάνεσμπουργκ η Ουρουγουάη προκρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι σε βάρος της Γκάνας ύστερα από ένα άκρως δραματικό σε εξέλιξη ματς και θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Ολλανδία για μια θέση στον μεγάλο τελικό!

 Σε έναν πραγματικά εκπληκτικό όσον αφορά τη δραματική εξέλιξή του αγώνα, που μοίρασε συναισθήματα που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να χαρίζει απλόχερα, η Ουρουγουάη με το τελευταίο "τρελό" εύστοχο χτύπημα του "Loco" Αμπρέου πανηγύρισε την πρόκρισή της στους "4" του Μουντιάλ για 5η φορά στην ιστορία της, σε αντίθεση με τη Γκάνα που φτάνοντας μέχρι τους "8" έκανε ήδη την υπέρβαση και αν και είχε στο πλευρό της ολόκληρη την Αφρική (η μοναδική εκπρόσωπος της διοργανώτριας ηπείρου) δεν κατάφερε να φτάσει στην ιστορική πρόκριση, χάνοντας πέναλτι με τον Γκιάν στο 120' της παράτασης και φυσικά χάνοντας τελικά στην "ρώσικη ρουλέτα" από τους Νοτιοαμερικάνους!

 Το ματσάκι ήταν ενδιαφέρον καθόλη τη διάρκεια. Η Ουρουγουάη ξεκίνησε πιο δυνατά αλλά σπατάλησε τις λίγες ευκαιρίες που είχε στο πρώτο ημίχρονο για να ανοίξει το σκορ, κάτι που έκανε η Γκάνα στις καθυστερήσεις με μακρινό σουτ του Μουντάρι. Στην επανάληψη και το 55' ο Φορλάν ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το ματς άνοιξε και ο ρυθμός έγινε έντονος μέχρι το τέλος. Ωστόσο οι φάσεις ήταν λίγες και το 1-1 έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο η Ουρουγουάη φωνάζει για πέναλτι σε ανατροπή του Αμπρέου, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και συγκεκριμένα στην τελευταία φάση στο 120' είχαμε την στιγμή του αγώνα, από αυτές που μόνο ο "βασιλιάς των σπορ" μας χαρίζει:
 Ο Σουάρες έκανε χέρι πάνω στη γραμμή, ο Πορτογάλος διαιτητής απέβαλε τον επιθετικό της Σελέστε και έδωσε το πέναλτι. Ο Γκιάν όμως έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Σουάρες που δεν άντεχε να βλέπει τραβώντας τα μαλλιά του μάλιστα, άρχισε να χοροπηδάει σα τρελός! Η μεγαλύτερη ίσως στιγμή που έχουμε ζήσει σε αυτό το Μουντιάλ!
 Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, ο Μουσλέρα έκανε δύο αποκρούσεις και ο Αμπρέου με σκαφτό πλασέ (πραγματικά τρελός!) έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του!

 Αναλυτικά τα πέναλτι: Φορλάν 1-0, Γκιάν 1-1, Βικτορίνο 2-1, Άπια 2-2, Σκότι 3-2, Μενσά Απέκρουσε ο Μουσλέρα, Περέιρα Αστόχησε, Αντίγια Απέκρουσε ο Μουσλέρα, Αμπρέου 4-2.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταβάρες): Μουσλέρα, Μ. Περέιρα, Λουγκάνο (38', Σκότι), Βικτορίνο, Φουτσίλε, Πέρες, Αρεβάλο, Φερνάντες (46' Λοντέιρο), Καβάνι (75' Αμπρέου), Σουάρες, Φορλάν.

 Γκάνα (Μίλοβαν Ράγεβατς): Κίνγκσον, Πάντσιλ, Μενσά, Βορσά, Σαρπέι, Ινκούμ (73' Άπια), Ανάν, Μπόατενγκ, Μουντάρι (87' Αντίγια), Ασαμόα, Γκιάν.

 * Ολλανδία - Ουρουγουάη ο 1ος ημιτελικός. Οι Ολλανδοί πήραν μία σπουδαία πρόκριση με ανατροπή επί της μεγάλης Βραζιλίας και η Ουρουγουάη προκρίθηκε σε αυτό το θρίλερ με την Γκάνα. Η Ολλανδία έφτασε μέχρι τους "4" με 5 σερί νίκες, περίπατο στον όμιλο της, εύκολη πρόκριση επί της Σλοβακίας και τον θρίαμβο επί της Βραζιλάς, απολύτως δίκαια συνολικά, ενώ η Ουρουγουάη ως 1η του ομίλου της και στη συνέχεια αρχικά αποκλείοντας τη Ν. Κορέα και τη Γκάνα σε έναν προημιτελικό όπου όποιος και να περνούσε θα ήταν δίκαιο... 
 Από τη μία παρουσιάζεται η μεγάλη ευκαιρία για την Ολλανδία να φτάσει μέχρι το τέλος και από την άλλη η Ουρουγουάη (από τις πιο «Ομάδες» της διοργάνωσης) των 2 Μουντιάλ καλοβλέπει μία ακόμη κατάκτηση!

4 σχόλια:

Laplace είπε...

Kαλησπερα φιλε
τεραστια ματσαρα!το χαρηκα πολυ που περασε η ομαδα του Φορλαν..τι παικτης..κ τι δεν θα εδινα για να τον αποκτησουμε..
ΚΑΛΟ ΣΚ κ καλους αγωνες να δουμε αυριο

Mike είπε...

τι ματσαρα αληθεια!

Ο Φορλαν ειναι παιχταρας και απορω πως τον εδιωξε ο Φεργκιουσον...

Καλο ΣΚ επισης, μας περιμενουν -θελω να πιστευω- αλλοι 2 ωραιοι προημιτελικοι!

KANTHAR0S είπε...

Φοβερή τροπή! Τι να λέμε τώρα!

Βελτιώθηκε πάρα πολύ η μπαλα που βλέπουμε. Οι ''εκπληξεις'' συνεχιζονται και πλεον καθε αποτελεσμα ή προβλεψη διεπονται απο αβεβαιοτητα.

Σου κανε το χατηρι ο Φορλάν χθες, αλλά σήμερα ελπίζω να σε στεναχωρίσω!

Πάντσερ και τα μυαλά στα κάγκελα. Και επειδή ο Μαραντόνα μπορεί να εμπνέει και ίσως να καθοδηγεί ψυχολογικά, όταν έρχεται η ώρα να βοηθησει πραγματικα την ομαδα του μαλλον χανει την μπαλα. Τον θεωρω χειρότερο απο τον Ντουνγκα. Λογικα θα αφησει ελεύθερους τους ποδοσφαιρστες του να κάνουν ότι τους αρεσει μέσα στο ΄γηπεδο. Ποιος θα κόβει όμως; Ποιος θα συνδέει τις γραμμές; Πως τα βαριά κορμιά της άμυνας θα ανακόψουν τις αντεπιθέσεις της Γερμανίας;

Ελπίζω να δούμε μεγάλο ματς και να περάσει ο καλύτερος!

Υ.Γ. Ναι ο Φορλάν είναι παιχταράς. Τα κάνει όλα.

Mike είπε...

Τρομερο πραγματικα φιλε! Μονο στο ποδοσφαιρο τα ζουμε αυτα!

Γερμανια εσυ ε; Δεν τους παω με τιποτα (οπως και τους Αγγγλους) αλλα αυτοι οι Γερμανοι των 6-7 εθνικοτητων ειναι συμπαθεις :p

Η Αργεντινη παντως ειναι η αδυναμια μου (μετα την Ιταλια φυσικα) οποτε θελω και ελπιζω να τα καταφερει.
Για Μαραντονα συμφωνω, τα εχω πει, ο τυπος λειτουργει σαν παιχτης παρα σαν προπονητης, αλλα ελπιζω οτι θα βοηθησει το οικογενειακο κλιμα που εχει δημιουργησει...