28/6/10

Ολλανδία - Σλοβακία 2-1. Στους "8" οι Οράνιε με το απόλυτο ως τώρα σε 4 ματς και μάλιστα χωρίς να πιάσουν ακόμη υψηλά στάνταρντς απόδοσης! Με Βραζιλία ή Χιλή στα προημιτελικά.


 Για την φάση των "16" στο "Ντούρμπαν Στέιντιουμ" του Ντούρμπαν η Ολλανδία κέρδισε σχετικά εύκολα την αξιόλογη Σλοβακία με 2-1 και προκρίθηκε στους "8" της διοργάνωσης.
 Οι Οράνιε που έφτασαν τις 4 νίκες σε ισάριθμα ματς δεν έχουν πιάσει ακόμη μεγάλη απόδοση, οπότε φανταστείτε τί μπορεί να συμβεί αν ανεβάσουν τα στάνταρντς της απόδοσής τους!
 Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άριεν Ρόμπεν που επανήλθε δυνατός μετά τον τραυματισμό του η Ολλανδία απέκλεισε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Μουντιάλ, την πρωτάρα Σλοβακία και περιμένει το βραδυνό ματς μεταξύ Βραζιλίας και Χιλής για να μάθει τον αντίπαλο της στα προημιτελικά. Ο Ρόμπεν έκανε το 1-0 με υπέροχη ατομική ενέργεια και ωραίο μακρινό σουτ στο 18', ο Σνέιντερ κλείδωσε το ματς στο 84' μετά από ωραία ομαδική συνεργασία, ο Στεκέλενμπουργκ κράτησε το μηδέν σε 2-3 επικίνδυνες φάσεις των Σλοβάκων και οι Κάιτ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ έκαναν σπουδαία δουλειά στο κέντρο.
 Οι Σλοβάκοι μείωσαν με πέναλτι του Βίτεκ (έφτασε τα 4 γκολ) στο 93' και ολοκλήρωσαν αξιοπρεπέστατα το Μουντιάλ έχοντας πραγματοποιήσει την τεράστια έκπληξη με τον αποκλεισμό της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ιταλίας!
 Ο Φαν Μάαρβικ παρέμεινε αήττητος με την Ολλανδία φτάνοντας τις 18 νίκες σε 23 ματς, έχοντας και 5 ισοπαλίες.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβικ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ (92' Αφελάι), Ρόμπεν (71' Ελία), Κάιτ, Φαν Πέρσι (80' Χούντελαρ).

 Σλοβακία (Βλάντιμιρ Βάις): Μούτσα, Ντούριτσα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ζαμπάβνικ (88' Γιακούμπκο), Βάις, Στοχ, Γέντριτσεκ (71' Κόπουνεκ), Κούτσκα, Χάμσικ (88' Σαπάρα), Βίτεκ.

 * Η Ολλανδία μέχρι τώρα είναι αποτελεσματική. Εντυπωσιακά δεν παίζει, όταν όμως οι μέσοι με τους επιθετικούς της αλλάζουν κάποιες μπαλιές και βγάζουν ωραίους συνδυασμούς, απλά τους χαζεύεις!
 Δεν ξέρω αν οι μικρής δυναμικότητας αντίπαλοι που είχε μέχρι τώρα η Ολλανδία ήταν η αιτία για να παίζουν με σχεδόν σβηστές μηχανές οι Οράνιε, ή αν δεν είναι για παραπάνω και αποτελούν ακόμη μία φουρνιά ταλαντούχων αλλά υπετιμημένων παιχτών... Θέλω να πιστεύω ότι ισχύει το πρώτο! Θα το μάθουμε στην επόμενη φάση απέναντι σε δυνατό αντίπαλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: