1/3/10

Τον ξέσκισε στα τρίποντα! Παναθηναϊκός - ΟΣΦΠ 98-90, σφράγισαν την πρωτιά οι Πρωταθλητές που θα πάνε με το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ για το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα!


 Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, τρομερό πάθος αλλά και 15 εύστοχα τρίποντα, επικράτησε του Ολυμπιακού με 98-90 σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά σφράγισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και μαζί το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας ενόψη πλέι οφ. Μπορεί να ήταν η 18η αγωνιστική και να θέλουμε άλλες 8 για το τέλος, αλλά ο Παναθηναϊκός για να χάσει την πρωτιά θα πρέπει στις τελευταίες 8 αγωνιστικές να κάνει δύο ήττες. Κάτι που φυσικά φαντάζει αδύνατο...
 Ο Ντρου Νίκολας μπορεί να βομβάρδισε τα καλάθια του Ολυμπιακού και να χρείστηκε πρώτος σκόρερ με 27 πόντους, ωστόσο ο Δημήτρης Διαμαντίδης που σημείωσε -έναν λιγότερο- 26 ήταν ο MVP του Παναθηναϊκού και κατ' επέκταση του αγώνα. Ο "Μήτσος" πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ήταν εκπληκτικός στην επίθεση, στην άμυνα, στα κλεψίματα, στην οργάνωση. Πραγματικός αρχηγός σήμερα, ο Διαμαντίδης έσπρωξε τους γηπεδούχους στη νίκη. Στους 22 "έμεινε" και ο εξαιρετικός Βασίλης Σπανούλης. Νίκολας, Διαμαντίδης και Σπανούλης σημείωσαν συνολικά τους 75 από τους 98 πόντους του Παναθηναϊκού!

 Ο Ολυμπιακός βέβαια δεν είχε απόψε τους Μπουρούση και Κλέιζα. Δύο πολύ καλούς παίχτες και σημαντικά εργαλεία. Οι μόνοι που έπαιξαν για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Σχορτσιανίτης -με βοήθειες από τον Βούισιτς- στο πρώτο ημίχρονο και ο Τσίλντρες στο δεύτερο! Προς το τέλος του αγώνα "ξύπνησε" και ο άποντος μέχρι τότε Τεόντοσιτς που με δικό του 5-0 βοηθούσε τον Τσίλντρες να κρατήσουν τον ΟΣΦΠ στο παιχνίδι.

 Με 14 πόντους έκλεισε το ημίχρονο, 58-44 για τον Παναθηναϊκό, που στην επανάληψη έφτασε και το +19 αλλά δεν κατάφερε να αυξήσει παραπάνω τη διαφορά. Ο ΟΣΦΠ μπορεί να μείωσε, αλλά αυτή τη φορά οι παίχτες του Ομπράντοβιτς δεν εμφάνισαν τις αυτοκτονικές τάσεις που είδαμε στο ματς με την Μπαρτσελόνα και κατάφεραν χωρίς ιδιαίτερη πίεση να φτάσουν στη νίκη.

 Τα δεκάλεπτα: 32-28, 58-44, 79-64, 98-90.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Σπανούλης 22, Περπέρογλου, Μπατίστ 10, Φώτσης, Χέισλιπ 5, Νίκολας 27, Διαμαντίδης 26 (7ρ., 11α), Πέκοβιτς 6.

 Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 2, Πεν 6, Τσίλντρες 26, Βούιτσιτς 15, Τεόντοσιτς 6, Παπανικολάου, Χαλπερίν 2, Μαυροκεφαλίδης 10, Βασιλόπουλος 5, Σχορτσανίτης 18.

 * Ο Παναθηναϊκός έχοντας χάσει ήδη το κύπελλο Ελλάδας και μένοντας εκτός συνέχειας από την Ευρωλίγκα, ήθελε πολύ το αποψινό ματς με το οποίο κρινόταν η πρωτιά και ουσιαστικά θα έδειχνε αν θα εξακολουθούσαν οι πράσινοι να είναι το φαβορί και για τον φετινό τίτλο. Τα κατάφερε και πλέον πάει για το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και οι άλλοι θα μείνουν με το κύπελλο...

 * Ο Γιαννάκης έδωσε ακόμη ένα σόου σήμερα. Σκέτος κλόουν, καραγκιόζης, χοροπήδαγε σα βλάκας, έπιανε το κεφάλι του, κλαιγόταν συνεχώς. Θα τον θυμούνται ΟΛΟΙ πια σαν ένα μεγάλο καραγκιόζη -μετά τον Ιωαννίδη- του ελληνικού μπάσκετ. Κρίμα πραγματικά... Ας πρόσεχε...

* Εκπληκτικός ο κόσμος του Παναθηναϊκού, 18000 οπαδοί βρέθηκαν στο κλειστό και δεν σταμάτησαν να τραγουδάνε δίνοντας μεγάλη ώθηση στα παιδιά να βγάλουν αυτό το πάθος που είδαμε σήμερα στο παρκέ.

8 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Δεν το είδα το ματς. Πρέπει να εγινε καλός αγώνας.

Αναμένουμε δυνατά play off.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ :))

Ο ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

ΜΙΑ ΧΑΡΑ :)))))

Mike είπε...

Kantharos, καλο ματς εγινε, αποκλειστικα με τους ψηλους επαιζε ο ΟΣΦΠ, με τριποντα απο την αλλη ο Παναθηναϊκος. 15(!) εβαλε και η δικη μου απορια ειναι γιατι δεν επαιζε ετσι μεχρι τωρα παρα εψαχναν ολοι τον Πεκοβιτς κατω απ' το καλαθι, ενω η ομαδα εχει τοσους καλους σουτερ...

Δυνατα θα ειναι τα πλει οφ και με το πλεονεκτημα της εδρας ιδανικη ευακαιρια να διατηρησουμε τα κεκτημενα στην Ελλαδα γιατι οι αλλοι εβγαλαν γλωσσα...

Mike είπε...

SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ, νασαι καλα, καλο μηνα και σε σενα ευχομαι.

Πολυ σωστα, επικινδυνος και πλεον μεγαλο φαβορι και για το φετινο!

Skouliki είπε...

Ηταν καλος αγωνας
ειχα ανοιχτει τηλεοραση και εριχνα ματιες
καλο μηνα

Mike είπε...

Ωραιο ματς εγινε οντως Skouliki. Να εισαι καλα, καλο μηνα και σε σενα ευχομαι

Madame de la Luna είπε...

Επιτέλους, ένας ακόμα πράσινος εδώ μέσα.


Καλησπέρα σου. :)

Mike είπε...

Καταπρασινος μαλιστα!
Καλως ηρθες.
Αντε φετος να γινει απαρχη για μια νεα γεννια Παναθηναϊκων πιτσιρικαδων. Και να τελειωνουμε με τους ψευτες και δυναστες του ελληνικου ποδοσφαιρου!