3/3/10

Αγγλία U21 - Ελλάδα U21 1-2, αγκαλιά με την πρόκριση στο Euro του 2011 οι μικροί!


 Σπουδαία νίκη επί των Άγγλων στο «Keepmoat Stadium» του Ντονκάστερ σημείωσε η Εθνική Ελπίδων με 2-1 και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under21 που θα διεξαχθεί το 2011 στη Δανία. Πλέον με μία αγωνιστική να απομένει είμαστε πρώτοι με 16 βαθμούς, πέντε ολόκληρους πάνω από τη δεύτερη Αγγλία, που όμως έχει ματς λιγότερο. Ακόμη κι έτσι, την τελευταία αγωνιστική φιλοξενούμαστε από τα Σκόπια που βρίσκονται στην τελευταία θέση του 9ου ομίλου με μόλις 2 βαθμούς, όπου παίρνοντας μια χαλαρή ισοπαλία σφραγίζουμε την πρωτιά και μαζί το εισιτήριο για τη Δανία!
 Παρακολούθησα το δεύτερο ημίχρονο ζωντανά και έχω να πω ότι πήραμε πανάξια και σχετικά εύκολη νίκη! Χωρίς να έχω εικόνα από το πρώτο 45λεπτο, δε νομίζω οι Άγγλοι να έκαναν τίποτα φοβερό, αφού από το β' ημίχρονο που είδα ήταν αποκαρδιωτικοί. Πέραν αυτού, τα στατιστικά με τις φάσεις δείχνουν ότι και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο!
 Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο 28' είχε ανοίξει το σκορ με ωραία προβολή, ενώ το 0-2 έγινε στο 48' από τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Ίσως βέβαια κάπου εκεί να κόπηκαν τα πόδια των γηπεδούχων -άλλωστε είναι μικρά παιδιά και επηρεάζονται περισσότερο απ' τους άνδρες- και να μην μπόρεσαν να μας απειλήσουν. Και εμείς όμως παίξαμε καλά. Η αμυντική μας λειτουργία ήταν καλή, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα από τις σέντρες τους, τρέχαμε πολύ και στις αντεπιθέσεις χάσαμε ευκαιρίες για τρίτο και τέταρτο γκολ. Ακόμη και το 1-2 ήταν καθαρό οφσάιντ αλλά και πάλι δεν έφτασε στους Άγγλους οι οποίοι ταπεινώθηκαν μέσα στο σπίτι τους και πλέον θα παίξουν μπαράζ για την πρόκριση στο Euro. Κι αυτό αν δεν χάσουν στην Πορτογαλία από τους Πορτογάλους που είναι ένα βαθμό πίσω!

 Πολύ καλό ματς έκανε η άμυνα, ο Παπασταθόπουλος, ο Αργυρίου και ο Σκόνδρας (το αριστερό μπακ του Ατρομήτου, εκπληκτικός!), ο γκολκίπερ Γιακουμής (φαίνεται ωραίο ταλεντάκι!), ο Γ. Παπαδόπουλος, ο Δημούτσος και ο Κουτσιανικούλης στο κέντρο τα πήγαν καλά, αλλά και ο Παπάζογλου που αντικατέστησε τον Μήτρογλου και κρατούσε ωραία τη μπάλα. Γενικά, όλα τα παιδιά πήγαν πολύ καλά, αφού μετά από τέτοιον θρίαμβο δεν βρίσκεις υστερείσαντες!

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Αγγλία: Λόουτς, Γουόκερ, Μπέρτραντ, Μουάμπα (54' Στάριτζ), Ρίτσαρντς, Σμόλινγκ (74' Ντελφουνέσο), Γουίλσερ, Κάτερμολ, Κάρολ, Ρόντγουελ, Κλέβερλι (87' Γκόσλινγκ).
 
 Ελλάδα: Γιακουμής, Αργυρίου, Σκόνδρας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κουτσιανικούλης (62' Κατσικογιάννης), Γ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (72΄' Παπάζογλου), Δημούτσος, Γιάντσης (78' Γκέντσογλου).

1. Ελλάδα 16β. (7αγ.)
2. Αγγλία 11β. (6αγ.)
3. Πορτογαλία 7β. (5αγ.)
4. Λιθουανία 5β. (6αγ.)
5. ΠΓΔΜ 2β. (6αγ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: