14/2/10

Διέλυσε τον 'Αρη στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός με 90-56!


 Με εντυπωσιακό τρόπο άφησε πίσω του την ήττα από την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός και, ισοπέδωσε τον 'Αρη στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 90-56 για την 16η αγωνιστική στην Α1 ανδρών και φυσικά παρέμεινε μόνος του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

 Καλύτεροι των πρασίνων ο Νίκολας με 13 πόντους και ο Πέκοβιτς με 11, σε μία βραδιά βέβαια που συνολικά οι πράσινοι παρουσίασαν μία εξαιρετική εικόνα, με τους Βεργίνη και Σερμαντίνι μάλιστα να τραβούν επάνω τους τα φώτα στα τελευταία λεπτά όταν και χρησιμοποιήθηκαν, σημειώνοντας από 7 πόντους. Άλλωστε, όπως υποδεικνύει και το τελικό σκορ, ο Παναθηναϊκός έκανε καταπληκτικό παιχνίδι τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά και θύμισε το επίσης καλό ματς κόντρα στον Πανελλήνιο την περασμένη αγωνιστική, αμέσως μετά την ήττα από το Μαρούσι στην Ευρωλίγκα.

 Από την αρχή του αγώνα σήμερα, ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα κόντρα στον Άρη και δεν επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου αγώνα.

 Δύο "τρελά" τρίποντα από τους Σπανούλη και Διαμαντίδη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και ορισμένα καρφώματα από τους Χέισλιπ και Μπατίστ ξεσήκωσαν τον πολύ κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό (ίσως και πάνω από 7000), στην πλειονότητα τους βέβαια μετακινήθηκαν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα, που στο τέλος ζήτησαν με συνθήματα το κύπελλο, αφού η ώρα του μεγάλου τελικού για το κύπελλο Ελλάδας έφτασε. Την ερχόμενη εβδομάδα συγκεκριμένα, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο Παλαιό Φάληρο με τις δύο ομάδες να έχουν τελικά στο πλευρό τους από 750 οπαδούς.

 Βέβαια, πριν από τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ο Παναθηναϊκός μεσοβδόμαδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, θα αντιμετωπίσει το Μαρούσι στο κλειστό του "Αγίου Θωμά" για την εμβόλιμη 17 αγωνιστική της Α1 σε ένα από τα πιο δύσκολα ματς για την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

 Τα δεκάλεπτα: 25-17, 43-32, 62-45, 90-56.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι 7, Τέπιτς 2, Σπανούλης 7 (2τρίπ., 6ασ.), Περπέρογλου 6 (1), Μπατίστ 6, Φώτσης 11 (7/8β., 7ρ., 2κλ.), Χέισλιπ 6 (5ρ.), Νίκολας 13 (3/6τρίπ.), Βεργίνης 7 (1), Διαμαντίδης 5 (1τρίπ., 5ασ., 2κλ.), Πέκοβιτς 11, Καλάθης 9 (2τρίπ., 2ασ.).
 
 Άρης (Μπλατ): Κλαρκ 6 (0/5δίπ., 2/5τρίπ.), Αργυρόπουλος 1, Μάιλς (0/4δίπ., 4ασ.), Μπετς 6, Λάμποβιτς, Ρίτσαρντσον 9(1/4τρίπ.), Χατζηβρέττας 10 (2), Ντικούδης 7, Σκορδίλης 4, Πάουνιτς 4, Κακιούζης 6 (0/3τρίπ., 6ρ.), Μπάρλος 3 (0/3τρίπ.).

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Διασυρμός. Παιδική χαρά. Πέστο όπως θες. Άστοχοι, άτυχοι, απαθείς. Καλή τύχη στο κύπελλο.

Mike είπε...

Πριν το κυπελλο βεβαια υπαρχει και το ματς της Τεταρτης στο Μαρουσι, αλλα αν μου ελεγες να επιλεξω ενα, τοτε φυσικα θα επελεγα το ματς του Σαββατου!