17/2/10

Σα σίφουνας πέρασε και από το Μαρούσι ο Παναθηναϊκός... εν' όψη τελικού κυπέλλου!


 Μετά τον περίπατο και το εκπληκτικό 90-56 απέναντι στον Άρη, ο Παναθηναϊκός διέλυσε και το Μαρούσι για την 17η, εμβόλιμη αγωνιστική της Α1 των ανδρών. Οι πράσινοι πέρασαν σα σίφουνες από το κλειστό του "Αγίου Θωμά", επικρατώντας του Αμαρουσίου με 82-68, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την κατάληψη της πρωτιάς στην κανονική περίοδο, παίρνοντας μία πρώτη εκδίκηση απ' το Μαρούσι για την ήττα στην Ευρωλίγκα, αλλά το σημαντικότερο, κάνοντας μια γερή πρόβα τζενεράλε ενόψη του τελικού κυπέλλου που ακολουθεί το Σάββατο με τον Ολυμπιακό.

 Εκπληκτικός σε άμυνα και επίθεση απόψε ο Παναθηναϊκός, από την αρχή σχεδόν του αγώνα επέβαλε τον δικό του ρυθμό (με εξαίρεση το 6-0 των γηπεδούχων), έχτισε σταδιακά μια καλή διαφορά και αυτή τη φορά δεν επέτρεψε στο Μαρούσι να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου.

 Τα 3/3 τρίποντα του Δημήτρη Διαμαντίδη, που ακολούθησαν ένα αντίστοιχο 0/3 του αρχηγού, στο τρίτο δεκάλεπτο ουσιαστικά σφράγισαν τη νίκη για το Τριφύλλι. Και ο Σπανούλης τα πήγε πολύ καλά επιθετικά, ο Χέισλιπ όμως βγήκε πρώτος σκόρερ των πρασίνων με 15 πόντους.
 Και οι Πέκοβιτς, Μπατίστ και φυσικά ο Διαμαντίδης, σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων!

 Ο Παναθηναϊκός λοιπόν σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, μετά τον Άρη, απέναντι σε καλό αντίπαλο έδειξε ότι βρίσκει ξανά τα πατήματα του, ξαναλειτουργεί σαν ομάδα και ακόμη, έστειλε μήνυμα για τον τελικό του κυπέλλου που θα αποτελέσει ακόμη ένα δυνατό τεστ για την ομάδα του Ομπράντοβιτς και φυσικά δίνει και τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. 

Tα δεκάλεπτα: 18-24, 29-36, 43-58, 68-82.

Οι πόντοι των δύο ομάδων:

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Κουμπούρας 2, Κις 10 (2), Λούκας 14, Πελεκάνος 7 (1), Μπατής 2, Χόμαν 13, Νάζτφεϊ 4, Καλάθιης 1, Αριγκμπάμπου, Καϊμακόγλου 15 (3).
 

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Βεργίνης, Τέπιτς 2, Σπανούλης 14 (3), Περπέρογλου 2, Μπατίστ 11, Φώτσης 2, Χάισλιπ 15 (2), Νίκολας 6, Σερμαντίνι 4, Διαμαντίδης 11 (3), Πέκοβιτς 12, Καλάθης 3 (1).

 * Περίπου 100 οπαδοί των πρασίνων βρέθηκαν στο κλειστό του Αμαρουσίου και έσπρωξαν την ομάδα στη νίκη δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα, αποθέωσαν Ομπράντοβιτς και παίχτες και φυσικά... ζήτησαν το κύπελλο με συνθήματα κατά του "αιωνίου"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: