28/2/10

Πήρε τον πρώτο από τους 7 τελικούς ο Παναθηναϊκός, 0-2 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. 6 μείνανε για τον τίτλο!

 

 Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα από τον Πανιώνιο, για την 24η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο χρειάστηκε και έφυγε από τη Νέα Σμύρνη με τους τρεις πολύτιμους πόντους στην κούρσα για τον τίτλο του πρωταθλητή.
 Ο ΠΑΟΚ χθες συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις και με την ίδια σταθερότητα που δείχνει στο τελευταίο τρίμηνο πέρασε από την Ξάνθη με 0-3 και προσωρινά είχε περάσει μόνος πρώτος στην βαθμολογία! Και αν συνεχίσει έτσι (και γιατί να μην συνεχίσει, έχουν μείνει μόλις 6 αγωνιστικές για το φινάλε!) ξαναλέω για ακόμη μία φορά ότι ο "Δικέφαλος του Βορρά" αποτελεί μεγαλύτερο αντίπαλο -από τον ΟΣΦΠ- για τον Παναθηναϊκό.
 Νωρίτερα σήμερα είχε κερδίσει και ο αιώνιος αντίπαλος, που για ένα ακόμη ματς ήταν κακός, ενώ ο Ατρόμητος φωνάζει δίκαια για πέναλτι...
 Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει για να περάσει ξανά μόνος πρώτος. Παράλληλα οι πράσινοι έπρεπε να ξεπεράσουν την κούραση από το μεσοβδόμαδο ταξίδι και δύσκολο ματς στη Ρώμη αλλά και να φύγει με το τρίποντο από μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα για οποιονδήποτε αντίπαλο. Έστω κι αν ο Παναθηναϊκός έχει χτίσει μία πολύ καλή παράδοση στη Νέα Σμύρνη με μόλις μία ήττα από καταβολής επαγγελαμτικού ποδοσφαίρου (σεζόν 1979-'80)!
 Και τα κατάφερε. Με οδηγό τον παιχταρά Τζιμπρίλ Σισέ, που σημείωσε και τα 2 γκολ (η πολλοστή φορά που ο Γάλλος πέτυχε δύο γκολ, αχχχ πότε θαρθει το πρώτο χατ - τρικ;;), και τον Νίνη να μην επαναλαμβάνει τη σούπερ εμφάνιση της Ρώμης αλλά να τρέχει πολύ, να διεκδικεί πολλές μάχες και να τρώει πολλές κλωτσιές, τον Λέτο να κάνει μεγάλο ματς επιθετικά αλλά και αμυντικά(!), τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να είναι άρχοντας στο κέντρο, αλλά και γενικά την αμυντική λειτουργία της ομάδας να είναι σήμερα εξαιρετική με αλληλοκαλύψεις σε όλους τους χώρους και χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα, ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη και πλέον απομένουν ακόμη 6 τελικοί και φυσικά το ζητούμενο είναι το 6χ6 για να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Πανιώνιος: Μπεθέρα, Μανιάτης, Ουέλιγκτον (59' Κούκετς), Κοντοές, Γιόνσον (46' Σκούφαλης), Σιόβας, Τζαβέλλας, Τσότσαλιτς (76' Νικολάου), Κουμορτζί, Μπάλαμπαν, Ριέρα.

 Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Δάρλας, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης (80' Σιμάο), Σαλπιγγίδης (73' Μαρίνος), Λέτο (85' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

 * Λίγο πριν από το ματς, ο Σισέ έμαθε για την κλήση στην Εθνική Γαλλίας, αφού μετά τον τραυματισμό του Λουίς Σαχά, ο Ντομενέκ  "αναγκάστηκε" να καλέσει τον Σισέ για το φιλικό με την Ισπανία.

2 σχόλια:

Laplace είπε...

Καλησπερα φιλε
ολα καλα!
καλα τα πηγαμε!

Mike είπε...

Καλησπερα Laplace, επαιξε οσο επρεπε, αλλα 6 μεινανε!