19/2/10

Παναθηναϊκός - Ρόμα 3-2, με επική ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο!


 Ο μεγάλος Ευρωπαίος Panathinaikos χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ έγραψε ακόμη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του, όσον αφορά στα κύπελλα Ευρώπης. Για την φάση των "32" του Europa League, ο Παναθηναϊκός με μία ανεπανάληπτη ανατροπή στα τελευταία λεπτά του αγώνα κέρδισε τη σπουδαία ιταλική ομάδα με 3-2 και πλέον έχει σοβαρές πιθανότητες να πάει την ερχόμενη Πέμπτη στο "Στάδιο Ολύμπικο" της Ρώμης και να πάρει μια τεράστια πρόκριση για τους "16" της διοργάνωσης!

 Αλλά και αυτό να μη συμβεί, η χθεσινή νίκη θα μείνει στην ιστορία, ανάμεσα σε τόσες άλλες που το Τριφύλλι παραδοσιακά πετυχαίνει στην Ευρώπη και που είναι αυτές οι νίκες που του προσδίδουν τα προσωνύμια "Πρέσβης" και "Ευρωπαίος" και τους χαρακτηρισμούς " Ευρωπαϊκό DNA", "Ευρωπαϊκό Κοστούμι" κλπ..

 Και που φυσικά, είναι αυτές οι νίκες, για τις οποίες το θρυλικό σύνθημα "Ελλάς  Ευρώπη  Παναθηναϊκός" θα ακούγεται για πάντα σε τέτοιες βραδιές από τους φίλους του Τριφυλλιού!

 Μόλις την προηγούμενη Κυριακή ο Παναθηναϊκός έχανε από την Καβάλα με 0-2 μέσα στο ΟΑΚΑ για να προσφέρει μεγάλη πίκρα στον κόσμο του που από την αρχή της φετινής σεζόν είναι δίπλα στην ομάδα, ενωμένοι για την επίτευξη του μεγάλου στόχου που φυσικά δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα...
 Και την Πέμπτη, λίγες μέρες μετά, στο ίδιο γήπεδο ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Ρόμα, μία σούπερ φορμαρισμένη ομάδα που αγνοούσε την ήττα από τις 28 Οκτωβρίου του 2009 μετρώντας 20 σερί ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, με 17 νίκες - 3 ισοπαλίες(!), έγραψε μία από τις πιο χρυσές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του, με τους 60000 πράσινους οπαδούς που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ να στήνουν ένα τρελό γλέντι, δίχως να σταματήσουν να φωνάζουν στιγμή ακόμη και μετά το 1-2...

 Σε μία γρήγορη αγωνιστική ανάλυση, θα μπορούσα να πω ότι ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε τρομερά. Αντίθετα έκανε ακόμη ένα από τα γνωστά του παιχνίδια. Με την -πολύ μεγάλη- διαφορά ότι χθες το βράδυ απέναντι στη Ρόμα οι παίχτες του Νίκου Νιόπλια τα έδωσαν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Παίξανε με πάθος, με τεράστια ψυχή, με πολύ πίστη για την ανατροπή, έτρεξαν, πίεσαν και δεν τα παράτησαν μετά το 1-2...
 Αλήθεια, ποιος μπορούσε να πιστέψει ότι υπήρχε περίπτωση ιταλική ομάδα να προηγηθεί στο σκορ στο 81' αλλά εν τέλει μέσα σε λιγότερο από 10' να δεχτεί μία τρελή ανατροπή και φυσικά την ήττα;;!
 Οποιαδήποτε ιταλική ομάδα από οποιονδήποτε αντίπαλο!

 Κι όμως. Ο ένας, ο μοναδικός που μπορούσε να το κάνει... και το έκανε, είναι ο Panathinaikos!
 Έστω κι αν μπορεί να στάθηκε τυχερός, αφού σημείωσε τα δύο γκολ της ισοφάρισης με δύο παίχτες που είχαν μόλις περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Ο "Σάλπι" στο 67' και ο Χριστοδουλόπουλος στο 84' ήταν οι χρυσοί σκόρερ που αμέσως μόλις έγιναν αλλαγή έφεραν τα ματς στα ίσια! Πριν φυσικά από τον "χρυσό των χρυσών" Djibril Sisse, ο οποίος έχασε το "σίγουρο" στο τέλος του ημιχρόνου αλλά έβαλε το δύσκολο στο τέλος του αγώνα, το νικητήριο για τον Παναθηναϊκό!


  Και φυσικά ο έξαλλος τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε ο Γάλλος παιχταράς έδειξε, πέρα από το καθοριστικό σημείο στο οποίο ήρθε και φυσικά την σπουδαία νίκη που μας έδωσε, ότι ο Σισέ ψάχνει διαρκώς το γκολ, θέλει πάρα πολύ να σκοράρει και του αρκούν 2-3 φάσεις για να το πετύχει.
 Και στο γκολ του Γάλλου έχει συμμετοχή ο Σαλπιγγίδης με την ωραία σέντρα που βγάζει.

 Ο Σαλπιγγίδης λοιπόν, μπήκε ως αλλαγή και αποτέλεσε τον MVP του αγώνα που κατά τη γνώμη μου πρέπει να μοιραστεί με τον Σιμάο. Ο νεαρός Μοζαμβικανός έκανε και χθες ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Βρισκόταν ΠΑΝΤΟΥ μες στο γήπεδο και έκοβε τα πάντα! Όχι μόνο με αυτόν τον Σιμάο δε φάνηκε η απουσία του Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά ο μικρός εχθές έπαιξε για... 3 παίχτες!
 Από κει και πέρα ο Σαριέγκι έκανε μεγάλο ματς πίσω αφού καθάρισε πολλές μάχες στον άερα, ο Σπυρόπουλος τα πήγε καλά αμυντικά και επιθετικά, με εξαίρεση όμως το πέναλτι, Βύντρα και Καντέ ήταν καλοί, ο Καραγκούνης ήταν πολύ καλός μέχρι ενός σημείου. Κουράστηκε κάποια στιγμή στο β' ημίχρονο. Ο Κατσουράνης επιτέλους αντικαταστάθηκε από τον Νιόπλια (αν και χθες περπάταγε σε λίγο πιο... γρήγορο τέμπο από άλλες φορές!), ο Λέτο ήταν πολύ μαχητικός αλλά συχνά δεν είχε βοήθειες, ο Νίνης δεν μου άρεσε καθόλου για μία ακόμη φορά και φυσικά ο Σισέ σε μία μέτρια βραδιά πέτυχε το γκολ της νίκης στο 89' κάτι που φτάνει και περισσεύει για να μπει ανάμεσα στους διακριθέντες!

 Ήρθε αυτή η σπουδαία νίκη που θα μείνει και στην ιστορία αλλά... ο Παναθηναϊκός την Κυριακή καλείται να γράψει ιστορία και εντός των τειχών. Ο Νιόπλιας και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που θα αγωνιστούν στην Τούμπα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσφέρουν ένα νέο κρύο ντουζ στον κόσμο που τόσο τους έχει πιστέψει φέτος. Με το ίδιο πάθος και αποφασιστικότητα που έδειξαν χθες καλούνται να κερδίσουν μέσα στην Τούμπα για να κάνουν το μεγάλο βήμα για τον τίτλο.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης (63' Σαλπιγγίδης), Νίνης (84’ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (86’ Μαρίνος), Σισέ.

Ρόμα: Ζούλιο Σέρζιο (39' Ντόνι), Ζουάν, Μότα, Μπουρντίσο, Ρίισε, Ντε Ρόσι, Μπρίγκι, Πιζάρο, Ταντέι (75' Τσέρτσι), Ζούλιο Μπαπτίστα, Βούτσινιτς (70' Μενέζ).



*  Τρομερή κίνηση από τον... Ηγέτη Σισέ στο τέλος, όπου κάλεσε τους συμπαίκτες του στο κέντρο του γηπέδου για να πανηγυρίσουν και να δώσουν όρκο νίκης για το ντέρμπι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ.

* Και για να μην ξεχνιόμαστε, οποιαδήποτε άλλη χρονιά θα πανηγυρίζαμε για τον χθεσινό θρίαμβο για πολύ καιρό. Όμως φέτος ο πρωταρχικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Και έχουμε φτάσει πλέον σε οριακό σημείο. Σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα έχουμε το ντέρμπι τίτλου στην Τούμπα. Άλλωστε μετά το πανηγύρια, το σύνθημα που "έκλεισε" τη βραδιά ήταν το "Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ"!

* Ο Ζιλμπέρτο δεν προαβαίνει το ντέρμπι και ο Σιμάο θα πρέπει να επαναλάβει κόντρα στον ΠΑΟΚ, εμφάνιση όμοια με αυτή απέναντι στη Ρόμα. Δεν είναι εύκολο και για αυτό θα πρέπει να πάρει βοήθειες από Κατσουράνη, Καραγκούνη. Νομίζω ότι τα παιδιά έχουν καταλάβει πόσο κρίσιμο είναι το ματς της Κυριακής και όλοι μας περιμένουμε να τα δώσουν όλα για τη νίκη που θα μας φέρει αγκαλιά με το πολυπόθυτο πρωτάθλημα!

                              ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!!!

6 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα αδελφε
ολα πηγαν τελεια
φαναστικη βραδια!
παμε για το διπλο στην τουμπα τωρα1

KANTHAR0S είπε...

Ευρωπαικη βραδιά. Όλοι θέλουν να παίζουν σε τέτοια ματς. Η δίψα είναι μεγάλη. Καλό αποτέλεσμα με αρκετή δόση τύχης, αλλα δεν έχει σημασία. Το μάτριξ έγραψε 3-2 και αυτό έχει σημασία.

tzonakos είπε...

Πολυ το ευχαριστήθηκα, καιρό ειχα να ευχαριστηθώ τόσο πολυ ενα ευρωπαϊκό ματς Παναθηναϊκού.
Απο αυτο που ειδα εγω, δεν υστέρησε κανένας, ακομα κι ο Κατσουράνης που περπάταγε :)
Δείξανε οτι διαθέτουν ψυχολογία καλή και η ηττα απο Καβάλα ηταν μια κακή μερα, τωρα ανυπομονώ να δω στην Τούμπα ίδια απόδοση.
Κατα τα άλλα διαφωνώ σε ορισμένα πράγματα που δεν θέλω να σχολιάσω εδω.
Πιστευω πάντως οτι η ομάδα θα μείνει σε καλά επίπεδα ως το τελος της χρονιάς και οι στόχοι ειναι όλοι, οχι μόνο το πρωτάθλημα.

Mike είπε...

Laplace, ολα τελεια ακριβως και τωρα Τουμπα. Με '2' ειμαστε κατα -τουλαχιστον- 70% Πρωταθλητες!

Mike είπε...

Kanthare, παιξανε με μεγαλο παθος και πιστη για τη νικη.
Φυσικα και ΔΕΝ εχει καμια σημασια η τυχη. Σιγα μην... απολογηθουμε που κερδισαμε με λιγη δοση τυχης το μεγαθηριο!!!
Ειτε περασουμε ειτε αποκλειστουμε η ιστορια εγραψε PANATHINAIKOS - ROMA 3-2!

Mike είπε...

Tzonako ευχαριστηθηκαμε Ευρωπαϊκο ματς μετα απο πολυ καιρο η αληθεια ειναι!

Μακαρι η ηττα απο την Καβαλα να ειναι μια κακιστη παρενθεση που εκλεισε οριστικα. Οχι αλλη ψυχρολουσια, οχι αλλο κρυο ντουζ σε αυτον τον υπεροχο κοσμο!

Ολοι οι στοχοι καλοι ειναι και μακαρι να προχωρησει στην Ευρωπη και να φτασει ψηλα.
Αλλα φιλε μου το Πρωταθλημα φετος δεν πρεπει να χαθει για πολλους λογους!