6/11/09

Ο Βασιλιάς μπορούσε να χάσει μόνο από "Βασίλισσα"



Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τη Ρεάλ του Μεσίνα, μέσα στο Βισταλέγκρε με 80-70. Οι πράσινοι γνώρισαν την πρώτη ήττα της χρονιάς από μία πολύ μεγάλη ομάδα, εκτός έδρας και πλέον θα πρέπει να είναι προσεχτικός και φυσικά να κερίσει τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ για να πάρει την πρώτη θέση του δ΄ ομίλου.
Πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού ο Πέκοβιτς με 22 πόντους.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης που σε ακόμη ένα παιχνίδι δεν είχαν στη διάθεσή τους τους Μπατίστ, Τσαρτσαρή, Γιασισκεβίτσιους πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση. Επιθετικά η ομάδα του Ομπράντοβιτς δεν τα πήγε άσχημα. Αρνητική εντύπωση όμως παρουσίασε η αμυντική λειτουργία των πρασίνων. Η άμυνα που του έχει δώσει τόσο και τόσο παιχνίδια και είναι το κλειδί του Παναθηναϊκού στα δύσκολα ματς, απόψε τον πρόδωσε.
Συγκεκριμένα, τεράστια ζημιά έγινε στην δεύτερη περίοδο, όπου η Ρεάλ με ένα απίστευτο σερί 20-0(!), οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν το μέχρι εκείνο το σημείο -11(12-23) σε +9(32-23). Αυτό ήταν. Από κει και μετά ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε τις λύσεις,ο Νίκολας στη τρίτη περίοδο έπαιζε μόνος του (έβαλε 13 πόντους σε αυτό το διάστημα) και η ήττα ήρθε φυσιολογικά, με τη Ρεάλ να παρουσιάζει πολύ βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το πρώτο ματς απέναντι στην Κίμκι, στη Ρωσία.

Τα δεκάλεπτα: 12-21, 34-28, 59-51, 80-70.

Ρεάλ Μαδρίτης (Μεσίνα): Πριτζιόνι 11 (3), Χάνσεν 3 (1), Λαβρίνοβιτς 15 (6/9δίπ., 3/4β, 5ρ.), Καουκένας 17 (5/8δίπ., 1/3τρίπ., 4/7β.), Βελίτσκοβιτς 7 (1), Γκαρμπαχόσα 6 (1), Βιδάλ, Μπούλοκ 9 (1), Γιουλ 12 (3/4δίπ., 2/4τρίπ.).
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6 (1), Σπανούλης 4 (1/3δίπ., 0/3τρίπ., 2/2β., 3κλ., 5λ., 6ασ.), Περπέρογλου, Φώτσης 8 (2τρίπ., 5ρ.), Γκόλεματς, Νίκολας 16 (2/3δίπ., 4/6τρίπ.), Διαμαντίδης 7 (2), Πέκοβιτς 22 (8/12δίπ., 6/9β., 7ρ., 2κλ., 7λ.), Καλάθης 1, Σερμαντίνι 6.

* Ο Δημήτρης Διαμαντίδης στο 6’10’’ της αναμέτρησης, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, με ένα εύστοχο τρίποντο, πέρασε το φράγμα των 1000 πόντων στην Ευρωλίγκα. Έφτασε τους 1001!
* Μεγάλο παιχνίδι ακολουθεί και για το πρωτάθλημα, την Κυριακή με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

4 σχόλια:

Laplace είπε...

kalhspera file
krima alla einai kalh omada fetos h real
o mesina tous exei ftiaksei kapws k tha tous ftiaksei perissotero
mas blepw teliko mazi tous ..
kalo brady

Mike είπε...

Καλημερα φιλε. Τελικο λες ε;
Δε ξερω, αλλα ειναι και οι 2 για final four. Ο Μεσινα σιγουρα εχει κανει δουλεια, εχουν και καλους παιχτες, αλλα ο Παναθηναϊκος πληρης δεν χανει απο κανεναν φετος.
Ας τους κερδισουμε για αρχη στο ΟΑΚΑ και βλεπουμε.
Και το final four φετος στο Παρισι, ξυπναει μνημες!

tzonakos είπε...

Δεν νομίζω να μην ήξεραν οτι μπορεί να έχαναν αυτο το παιχνίδι.
Και πάλι, πάς και χάνεις με 10 πόντους απο μιά Ρεάλ που φέτος λογικά θα φτάσει τουλάχιστον οκτάδα.
Αυτο για Τελικό που λεει ο φίλος ρομποτάκος να μου επιτρέψετε να μην το χω σίγουρο αφου και μόνο να φτάσεις στην φάση πριν την πρόκριση για final-4 ειναι πολυ μεγάλη επιτυχία.
Η Ευρωλίγκα δεν ειναι καθόλου εύκολη υπόθεση και συγκρινόμενη με το αντίστοιχο του ποδοσφαίρου, το Τσάμπιονς Λιγκ, ειναι ακόμα πιο δύσκολη διοργάνωση.
Μην ξεχνάμε οτι ο Σπανούλης και τα άλλα παιδιά εχουν παίξει τόσα παιχνίδια που κάποια στιγμή θα 'καούν' κι αυτοί και θα λείψουν.
Συν το ελληνικό πρωτάθλημα που φέτος θα ειναι πιο δυνατοί οι 6 πρώτοι .. καταλαβαίνεις οτι τα πράματα ειναι πολύ πολύ ζόρικα.
Κάποιες ήττες θα γίνουν, αρκεί η ομάδα να διορθώσει τα κενά και να ειναι ΟΚ στην κατάλληλη στιγμή πάντα :)

Mike είπε...

Tzonako σιγουρα ειναι παρακινδυνευμενη η προβλεψη για τελικο.

Σιγουρα επισης, η Ευρωλιγκα ειναι πολυ δυσκολη, αλλα Παναθηναϊκος, Ρεαλ και Μπαρτσελονα προβαρουν ως φαβορι και ακολουθουν -κατα τη γνωμη μου- ΟΣΦΠ, Σιενα. Ουσιαστικά δηλαδη, 5 ομαδες για 4 θεσεις!

Η ΤΣΣΚΑ και η Ταου πολυ πεσμενες, Μαλαγα, Ρομα, Κιμκι καλες αλλα περιορισμενων δυνατοτητων, η Μακαμπι εχει βαρια φανελα(οπως και η ΤΣΣΚΑ αλλωστε) και ολες οι υπολοιπες.. ακινδυνες.

Συγκριτικα με το ποδοσφαιρο, επειδη δεν υπαρχει final four, για τις δυο μονο θεσεις του τελικου νομιζω θα γινει χαμος αναμεσα σε Ρεαλ, Μπαρτσελονα, Μαν. Γιουναϊτετ, Τσελσι κατα πρωτο λογο και Γιουβε, Αρσεναλ, Μιλαν, Ιντερ, Σεβιλλη κατα δευτερο. Και δυνατα αουτσαϊντερ Μπορντω, Λυων. Ειναι πιο δυσκολος ο ανταγωνισμος.

Και για να επιστρεψουμε στην ομαδαρα μας, απολυτη εμπιστοσυνη στον Ομπραντοβιτς. Θα ειμαστε ετοιμοι οταν πρεπει!