1/11/09

Μία ακόμη εύκολη νίκη για ΠΑΟ, 84-63 τον Πανελλήνιο στο άδειο ΟΑΚΑ



Στο άδειο ΟΑΚΑ εξαιτίας της τιμωρίας από τους περυσινούς τελικούς, ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις και επικράτησε εύκολα του Πανελληνίου με 84-63 κάνοντας το 2/2 στο Πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ο Νίκολας με 18 πόντους, ενώ 23 σημείωσε ο Χαραλαμπίδης για τους φιλοξενούμενους.
Στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, ο Πανελλήνιος ήταν μπροστά στο σκρ με 3 πόντους. Τότε, όπως και σε κάθε δύσκολη κατάσταση, ο Ομπράντοβιτς έριξε στο παρκέ τον Διαμαντίδη και ο "Μήτσος" ηγήθηκε άμυνας και επίθεσης (όχι σκοράροντας τόσο, όσο οργανώνοντας το παιχνίδι των πρασίνων), με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να προσπεράσει και να ανοίξει την ψαλίδα του σκορ. Και μάλιστα, να κλείσουν το δεκάλεπτο με διαφορά 10 πόντων (25-15) με μακρινό τρίποντο του Διαμαντίδη. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι ρυθμοί ήταν ίδιοι, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ εύστοχος, ενώ ο Πανελλήνιος ιδιαίτερα άστοχος, με αποτέλεσμα να πάμε στο ημίχρονο με +23 (48-25).
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά στους 25, ενώ την κρατούσε σταθερά πάνω απ΄ τους 20, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Ομπράντοβιτς να χρησιμοποιήσει για αρκετή ώρα, μαζί, τους Τέπιτς, Καλάθη, Γκόλεματς. Άλλωστε ο τελευταίος αποκτήθηκε για να καλύψει τα κενά των Μπατίστ, Τσαρτσαρή και πρέπει να παίρνει χρόνο συμμετοχής για να εγκλιματίζεται σιγά σιγά στο παιχνίδι της ομάδας του.
Ο Χαραλαμπίδης παράλληλα, με προσωπικό επιθετικό κρεσέντο μάζεψε λίγο τη διαφορά για την ομάδα του και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 67-50. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι δραματικά και το τελικό 84-63 σφράγισε την ανωτερότητα των πράσινων αλλά και τη διατήρηση του αήττητου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 48-25, 67-50, 84-63.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς):
Σερμαντίνι 3, Τέπιτς 7 (3/4δίπ., 0/1τρίπ., 4ρ.), Σπανούλης 8 (1/3δίπ., 2/5τρίπ., 4ασ.), Περπέρογλου 6 (2/3τρίπ.), Φώτσης 1 (8ρ.), Γκόλεματς 8 (2/3δίπ., 1/1τρίπ., 5ρ., 3ασ., 1κλ.), Νίκολας 18 (3/3δίπ., 4/7τρίπ.), Διαμαντίδης 9 (1/2δίπ., 2/3τρίπ., 6ασ.), Πέκοβιτς 12 (2/3δίπ., 8/11β.), Καλάθης 12 (1/2δίπ., 3/5τρίπ., 3ασ.).
 

Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Παπαμακάριος 3 (1), Χαραλαμπίδης 23 (3/5δίπ., 5/6τρίπ., 5ρ.), Καλαϊτζής, Όστοϊτς, Σμιθ 11 (4/10δίπ., 1/3τρίπ., 6ρ., 3ασ.), Πέτρουλας 4, Κολώκας 2, Μπλάκνεϊ 10 (2), Τσακαλέρης, Ντέιβις 6 (4ρ.), Βουγιούκας 2.

* Για ένα ακόμη ματς ο Παναθηναϊκός δεν είχε στη διάθεση του τους Μπατίστ, Τσαρτσαρή και Γιασισκεβίτσιους. Ο τελευταίος βέβαια, δεν έχει δηλωθεί στην Α1 και τη θέση του πήρε ο Γκόλεματς.
* Επόμενο ραντεβού για τους πράσινους, αυτό κόντρα στη Ρεάλ, μέσα στη Μαδρίτη την ερχόμενη Πέμπτη, για την Ευρωλίγκα.
* Ο Παναθηναϊκός εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών.
* Με δεκάλεπτη καθυστέρηση ξεκίνησε το παιχνίδι λόγω της διαμαρτυρίας του ΠΣΑΚ.

Ο προπονητής του ΠΑΟ, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έκανε δηλώσεις για το ματς αλλά και για τον κανονισμό της τιμωρίας της έδρας:
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε «ηλίθιο» τον κανονισμό και αντιπρότεινε την επιβολή προστίμων στις ομάδες. «Είναι ο πιο χαζός κανόνας του αθλητισμού. Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό, αλλά είναι ντροπή να αγωνίζεσαι χωρίς φιλάθλους. Σήμερα είχαμε δύο ματς χωρίς φιλάθλους, ένα στον Πειραιά κι ένα εδώ… Και μετά θα αρχίζουμε να φωνάζουμε για να έρθουν εδώ οι φίλαθλοι».
Όταν του ζητήθηκε να αντιπροτείνει λύση, είπε: «Πρόστιμα, μετά διπλάσια, κάποια στιγμή θα φθάσουμε το ένα εκατομμύριο. Δεν είναι πρόβλημα μόνο μιας ομάδας, αλλά μιας χώρας. Δεν με ενδιαφέρουν οι χούλιγκαν, αλλά αυτοί που αγαπάνε το μπάσκετ. Γιατί να αγοράσει κάποιος διαρκείας; Πρέπει να δίνουμε μάχη για τους φιλάθλους. Κάθε χρόνο παίζουμε δύο-τρία ματς χωρίς κόσμο. Αυτό που είδαμε χθες στο ΠΑΟΚ-Άρης όπου το γήπεδο ήταν γεμάτο, ήταν κάτι που αρέσει σε όλους μας. Γεμάτο γήπεδο, ωραία ατμόσφαιρα, καλό μπάσκετ. Δεν είναι αυτή η ώρα να μιλάμε. Τώρα οι κανόνες δεν αλλάζουν. Αυτό πρέπει να γίνεται το καλοκαίρι. Αλλά αυτό είναι πρόβλημα της Κυβέρνησης. Υπήρχε μια χώρα όπως η Αγγλία με μεγαλύτερο πρόβλημα και πλέον είναι παράδειγμα για όλους».
Μιλώντας για το αγωνιστικό μέρος, ο Ομπράντοβιτς δήλωσε: «Για ένα ακόμα ματς παίξαμε πολύ σοβαρά. Είχαμε δει ότι στο πρώτο ματς ο Πανελλήνιος έπαιξε πολύ καλά απέναντι στον ΠΑΟΚ. Είχαμε, λοιπόν, μεγάλο σεβασμό και παίξαμε πολύ σοβαρά σε όλο τον αγώνα, με εξαίρεση μερικά λεπτά… Ενα πράγμα που πρέπει να αλλάξουμε είναι μετά από μια καλή άμυνα, αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι να τρέξουμε, να μην το κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: