14/11/09

Ελλάδα - Ουκρανία 0-0. Πάμε την Τετάρτη να μη χάσουμε εκεί για να πάμε Mundial



Σε ένα παιχνίδι, όπως ακριβώς περιμέναμε την εξέλιξή του, Ελλάδα και Ουκρανία ήρθαν ισόπαλες με 0-0 στον πρώτο αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στο Mundial του 2010 της Νοτίου Αφρικής.
Η Εθνική μας κατέβηκε με τρεις στην άμυνα, Μόρα, Κυριάκο, Παπασταθόπουλο, έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο -και σωστά πιστεύω- να μην δεχτεί γκολ.
Απ΄ την άλλη, οι Ουκρανοί, έχοντας τη ρεβάνς στην έδρα τους, έριξαν το βάρος της τακτικής στο κέντρο, ποντάροντας πολλά στους Τίμοστσουκ -παιχταράς- και Μίχελικ. Κάτι που κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα το πετύχανε, ειδικά με τον χαφ της Μπάγερν Μονάχου να μην αφήνει τίποτα να περάσει!

Η μεγαλύτερη στιγμή για την Εθνική, είναι αναμφισβήτητα η φάση του 16΄ όταν ο επόπτης σήκωσε για οφσάιντ τον Σαλπιγγίδη που έφευγε απ΄ τα δεξιά (καλυπτόταν καθαρά!) και που στη συνέχεια έδωσε στον Γκέκα, και ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής μας στα προκριματικά, την έστειλε στα δίχτυα.. Λάθος του επόπτη που στέρησε από την Ελλάδα το 1-0.
Από κει και πέρα ήμασταν ακίνδυνοι επιθετικά, ενώ αντίθετα οι Ουκρανοί βρέθηκαν με καλές προοπτικές στην περιοχή μας, οι έγκαιρες όμως επεμβάσεις των Μόρα, Παπασταθόπουλου και Τζόρβα απομάκρυναν κάθε κίνδυνο.
Ο Ρεχάγκελ έκανε ένα λάθος μόνο, με τη μη χρησιμοποίηση του Σωτήρη Νίνη (έκανε μόνο δύο αλλαγές), ενώ και τρίτη να μη χρειαζότανε, θα έπρεπε να μπει ο Νίνης και όχι ο Μήτρογλου (που έκανε ντεμπούτο με τη γαλανόλευκη).

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά λοιπόν, έμεινε το 0-0 και πλέον πάμε την Τετάρτη στην Ουκρανία για δύο αποτελέσματα, αλλά κυρίως να σκοράρουμε. Κάτι που ίσως να είναι πιο εύκολο από απόψε, αφού οι Ουκρανοί με τη σειρά τους θα παίξουν επιθετικά για να σκοράρουν. Και θα ανοιχτούν χώροι για να τρέξουν ο "Σάλπι" και ο Γκέκας. Αλλά όλα αυτά και το αν τελικά η Ελλάδα ή η Ουκρανία θα πάνε στην Αφρική το καλοκαίρι, θα το ξέρουμε σε τέσσερα βράδυα από σήμερα...

Οι συνθέσεις:
Ελλάδα: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μόρας, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (71' Μήτρογλου), Γκέκας (65' Χαριστέας).

Ουκρανία: Πιατόφ, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Τίμοστσουκ, Χούσιεφ (83' Αλίεφ), Κατσέριντι, Κόμπιν, Μίχαλικ, Ρόταν (46'Γιαρμολένκο), Μιλέφσκι, Σεφτσένκο.

* 50000 περίπου ήταν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν απόψε στο ΟΑΚΑ για να εμψυχώσουν την Εθνική.

4 σχόλια:

lt.aldo raine είπε...

ο παππούς είναι βλάκας...sorry κιόλας...αλλα ακόμα και η γιαγιά μου βλέπει ότι αυτή η εθνική θέλει νινη{η τουλάχιστον κάποιον σαν τον νινη}.

Mike είπε...

Τι sorry;
Και λιγα λες. Εχει κολληματα ο Γερμανος. Μερικα απ΄ αυτα του χουν βγει. Αλλα παλι...
Για το Νινη εχεις απολυτο δικαιο. Κι εγω αυτο εγραψα καταλογιζοντας φαουλ στον κοουτς για τη δευτερη αλλαγη. Δεν εβαλε Νινη, για να βαλει... Μητρογλου (στο πιο κρισιμο ματς χωρις ναχει ξαναπαιξει!!)
Αν ειναι δυνατον!

Ας καταφερει την Τεταρτη να περασει Mundial και ξανασυζηταμε..

lt.aldo raine είπε...

πάντως...άσχετα που έχω πει τόσα και τόσα για τον otto...συμφωνώ απόλυτα με το πρωτοσέλιδο της sportday{πως το mathe?}...http://www.sport-fm.gr/newspapers/latest/sportday.

άντε να τους φάμε σήμερα:P

Mike είπε...

Τους... φαγαμε τελικα. Καλη μας χωνεψη!