15/11/09

Παναθηναϊκός - Φοίνικας Σύρου 3-0, πρώτη νίκη στο Μετς!



Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Φοίνικα Σύρου με 3-0 σετ, σε 74΄ στο κλειστό του Μετς για την 6η αγωνιστική της Α1 των ανδρών, σημειώνοντας την πρώτη εντός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα μετά τις ήττες από ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ και μειώνοντας πλέον τη διαφορά από την κορυφή και τον Ηρακλή στους τρεις πόντους και ενώ την ερχόμενη Δευτέρα υπάρχει το μεγάλο derby ανάμεσα στους δύο στη Θεσσαλονίκη.

Ο Στέλιος Καζάζης εν΄ όψη του ματς με τον Ηρακλή στη Μίκρα θέλει να έχει όλους τους παίχτες του ετοιμοπόλεμους και γι αυτό το λόγο προτίμησε να προφυλάξει τον Ζαγκούμνι (ταλαιπωρούταν από ίωση) και Χριστοφιδέλη (είχε έναν μικροτραυματισμό), ενώ για πολύ λίγο έριξε στο παιχνίδι τον Σαμικά. Ο Γάλλος παιχταράς, στην επανεμφάνισή του με την πράσινη φανέλα, έπαιξε για λίγα λεπτά, αλλά αγωνίστηκε μόνο στην πίσω ζώνη, από όπου μάλιστα κάρφωσε και δυο φορές, έκανε και μερικά σέρβις ενώ δεν προωθήθηε μπροστά για μπλοκ μη τυχόν και χτυπήσει το χέρι του. Έδειξε ότι είναι καλά και ετοιμάζεται και αυτός για το derby της 7ης αγωνιστικής.

Στο παιχνίδι με το Φοίνικα, οι πράσινοι ήταν αυτοί που έπρεπε. Μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν εύκολα και γρήγορα το μας, και το πρώτο σετ το πήραν με 25-12, σε μόλις 19΄. Στο δεύτερο χαλάρωσαν με συνέπεια κάποια στιγμή οι νησιώτες να καταφέρουν για πρώτη φορά να προσπεράσουν στο σκορ με 18-19 και στη συνέχεια 21-22. Οι Λάππας, Αγκάμεζ όμως το γύρισαν σε 23-22, για να λήξει το σετ τελικά στο 25-23. Λάππας και Αγκάμεζ ήταν και οι καλύτεροι για το τριφύλλι σε όλο τον αγώνα.
Το τρίτο σετ κύλισε πιο χαλαρά, με το τελικό 25-17 να αποτυπώνει τη διαφορά των δύο ομάδων και φυσικά την ανωτερότητα του τριφυλλιού.


Τα σετ: 25-12, 25-23, 25-17.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Καζάζης): Αγκάμεζ 19, Λάππας 14, Μηνούδης 5, Πανταλέων 9, Σμαραγδής 7, Ψάρρας 2, Παπαδημητρίου λ. 79%, Ντονάς, Σαμικά.

Φοίνικας Σύρου (Ντραγκίεφ): Γεροβασιλείου 3, Βέμπερ 10, Αναστασίου, Σκοτ 10, Πέρεζ 4, Χριστοφορίδης 4, Δαρίδης λ. 63%, Αρβανίτης, Αλεξίου, Αλεξάντερ 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: