11/11/09

Περίπατο στην Πολωνία



Με χαρακτηριστική άνεση πέρασε και από την Πολωνία ο Παναθηναϊκός επικρατώντας της γηπεδούχου Πρόκομ με 65-75. Μάλιστα, η διαφορά θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερη αφού έφτασε μέχρι και τους 23 πόντους (44-67), αλλά στο τέλος οι πράσινοι χαλάρωσαν και οι Πολωνοί κατάφεραν να μαζέψουν λίγο τη διαφορά. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επέστρεψαν στις νίκες όσον αφορά στην Ευρωλίγκα, μετά την ήττα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Μάλιστα, έβγαλαν έναν αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, αφού σε αυτές τις τέσσερις αγωνιστικές έπαιξαν τρία εκτός έδρας ματς (από τα πέντε που θα δώσουν συνολικά στον όμιλο) με Μιλάνο, Ρεάλ, Πρόκομ, ενώ έδωσαν μόλις ένα αγώνα στο ΟΑΚΑ με την Κίμκι. Και με απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα αλλά και με δύο διπλά και περιμένοντας πλέον τους Ισπανούς στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός φαντάζει ως φαβορί για την πρωτιά του ομίλου. Πέκοβιτς και Νίκολας σκόραραν από 17 πόντους. Ο "Ντρου" μάλιστα "τρελάθηκε" στο πρώτο ημίχρονο, όπου πέτυχε 5/8 τρίποντα με τα περισσότερα, πάνω σε άμυνες, από μακρυά ή στη λήξη του χρόνου!


Τα δεκάλεπτα: 13-25, 33-45, 44-65, 65-75.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
 
Πρόκομ Τρεφλ (Πατσέσας): Σόου 3, Χάρινγκτον, Λόγκαν 12, Γιάγκλα 17, Σζότκα, Λαπέτα, Γουντς 15, Μπάρελ 2, Γιούιν 16, Χρίτσανιουκ
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 4, Σπανούλης 5, Περπέρογλου 3, Φώτσης 3, Γκόλεματς 4, Νίκολας 17, Διαμαντίδης 8, Πέκοβιτς 17, Καλάθης 6, Σερμαντίνι 8.
 
* Ορισμένοι φίλοι του ΠΑΟ είχαν ταξιδέψει από την Αθήνα και βρέθηκαν πίσω από τον πράσινο πάγκο.
* Πρώτο sold out ήταν το αποψινό ματς για τους Πολωνούς. Ένα μικρό γηπεδάκι, χωρητικότητας μόλις 5000 γέμισε για πρώτη φορά φέτος φιλοξενώντας τους πρωταθλητές Ευρώπης!
* Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για τους Πολωνούς, καθώς γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους (11/11/1918).

Δεν υπάρχουν σχόλια: