14/11/09

Το πάλεψε, αλλά δεν το πίστεψε...



Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 8-5 στο "Παπαστράτειο" από τον Ολυμπιακό στο μεγάλο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής στην Α1 του πόλο. Οι πολίστες του Ντράγκαν Άντριτς δεν ήταν κακοί -πέραν του ότι υπάρχει διαφορά κλάσης ανάμεσα στις δύο ομάδες-, δεν πίστεψαν όμως ότι θα μπορούσαν να πάρουν το ματς και δεν το χτύπησαν όσο θα πρεπε. Χαρακτηριστικά, τα πολλά λάθη σε κρίσιμα σημεία, όπου οι πράσινοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες είτε να ισοφαρίσουν, είτε να μειώσουν στο γκολ!
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου σημείωσε 4 τέρματα, ενώ είχε και 8 κλεψίμματα και ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.
Το παιχνίδι, είχε τηλεοπτική κάλυψη από τη NOVA και συγκεκριμένα από το Novasports 1, κάτι που αποφασίστηκε τελευταία στιγμή. Και έτσι, μας έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα άθλημα που τα παλαιότερα χρόνια επεδείκνυε γιγαντομαχίες ανάμεσα στους "αιωνίους" αλλά και ανάμεσα σε ΟΣΦΠ - Εθνικό. Επίσης φάνηκε καθαρά μια σχετική εύνοια που έχουν οι ερυθρόλευκοι και που φάνηκε κυρίως στις φάσεις των αποβολών, όπου 9 φορές αποβλήθηκαν πολίστες του Παναθηναϊκού και μόλις 3 των γηπεδούχων! Αλλά και κάποια φάουλ στις επιθέσεις των πρασίνων δεν σφυρίζονταν αντίθετα με τις επιθέσεις του Ολυμπιακού που σχεδόν σε κάθε μία έπαιρνε φάουλ!
 Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε σε ακόμη ένα παιχνίδι ο τερματοφύλακας, Γιώργος Ρέππας, που πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις. Ο Παναθηναϊκός, όπως είπαμε παραπάνω σπατάλησε πολλές ευκαιρίες και ειδικά στο τελευταίο και πιο κρίσιμο οκτάλεπτο. Το 4ο οκτάλεπτο λοιπόν ξεκίνησε με το σκορ στο 7-5 και οι φιλοξενούμενοι έχασαν περισσότερες ευκαιρίες για κάποια τέρματα. Μέχρι -σχεδόν- το τέλος όμως παρέμεινε το ίδιο σκορ, καθώς το 8-5, ο Ολυμπιακός το έκανε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 2-1, 1-0.

Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:
ΟΣΦΠ: Χατζηθεοδώρου 4, Βλοντάκης 1, Μυλωνάκης 1, Σχίζας 1, Φουντούλης 1.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τσόκας 1, Βουλγαράκης 1, Καφετζόπουλος 1, Βράνιες 1, Χαριτάκης 1.

* Ήταν η πιο μικρή ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια, αφού οι πράσινοι ήταν "ασανσέρ", παίζοντας πότε στην Α1 και πότε στην Α2. Ενώ και πέρυσι το πάλεψαν και ηττήθηκαν στο ίδιο κολυμβητήριο με 13-7. Απ΄ ότι φαίνεται λοιπόν, το ματς του 2ου γύρου στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ αναμένεται συναρπαστικό!

2 σχόλια:

the passenger είπε...

μπράβο για την ανάρτηση.
η ομάδα του πόλο αξίζει πολλά συγχαρητήρια.
μας χωρίζουν έτη φωτός από τους αρουραίους από άποψη ανθρώπινου δυναμικού στο πόλο, όμως μακάρι και οι άλλες ομάδες μας να είχαν την καρδιά αυτών των παιδιών....

Mike είπε...

Τα παιδια τα δινουν ολα δε το συζηταμε. Η τσαντιλα ειναι που -και- αυτο το τμημα το αφησαν στην τυχη του. Λες και χρειαζεται κανα τεραστιο budget...
Τα ιδια και με το βολεϊ που παραλιγο να διαλυθει. Τι σκατα κανουνε δεν καταλαβαινω, πραγματικα.