2/10/09

Ο "Κάρα" έδωσε το τρίποντο στο Βουκουρέστι!




Ο Γιώργος Καραγκούνης, ο φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας με δικό του γκολ στο 78΄ έδωσε στον Παναθηναϊκό τη νίκη κόντρα στη Ντιναμό και επανέφερε την αισιοδοξία στο πράσινο στρατόπεδο, όσον αφορά στην Ευρωπαϊκή συνέχεια, που πλέον φαίνεται ευοίωνη. Σε αυτό βέβαια βοήθησε το ισόπαλο 1-1 της Τουρκίας ανάμεσα σε Γαλατά και Στουρμ.
Πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται να αντιμετωπίσει σε δύο αναμετρήσεις τους Αυστριακούς και παίρνοντας 4 πόντους σφραγίζει την πρόκριση, ενώ με πιθανή κατάκτηση 6 πόντων κυνηγάει με αξιώσεις την πρώτη θέση!

Στον αποψινό αγώνα το πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά κύλισε γρήγορα, χωρίς μεγάλες φάσεις. Η Ντιναμό με αμυντική παρουσία στο γήπεδο έπαιξε φανερά για να κρατήσει το μηδέν. Ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε, ο Λέτο δεν ήταν πολύ καλός, ενώ ούτε ο Κατσουράνης ούτε και ο Σίλβα δεν έβγαζαν την ομάδα μπροστά.
Η κίνηση του Τεν Κάτε να περάσει στο ματς το Νίνη στη θέση του Λέτο με τη σέντρα στο δεύτερο 45λεπτο, απεδείχθη πολύ σωστή, καθώς ο νεαρός άσος έδωσε πνοή στην ομάδα. Με συμπαραστάτες, τους ανεβασμένους στην επανάληψη, Κατσούρ και Σάλπι, ο Παναθηναϊκός πίεσε πολύ, έχασε ευκαιρίες για να φτάσουμε στο 78΄, όπου από όμορφη ομαδική ενέργεια και δυνατό σουτ του "Τυπάρα" από μακρυά γράφτηκε το 0-1.
Στο 88΄ παραλίγο να ισοφαρίσουν οι Ρουμάνοι, αλλά ο Νικολέσκου αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Μπιάρσμιρ. Πάντως, μπορεί το πέναλτι να είναι η πλέον κλασική ευκαιρία σε έναν αγώνα, αλλά θα ήταν άδικο για τον Παναθηναϊκό να ισοφαριστεί στο τέλος δίχως να έχει απειληθεί κατά τη διάρκεια του ματς.

Οι συνθέσεις:
Ντ. Βουκουρεστίου (Ντάριο Μπονέτι): Ντόλχα, Ντιαμπατέ, Κονέ, Μπόστινα, Αντριαν Κριστέα, Αντρεϊ Κριστέα, Τόρζε, Σκαρλατάτσε, Ταμάς, Αλέξε (52' Ζίκου).

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Καντέ, Σαριέγκι, Μπιέρσμιρ, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Κατσουράνης, Λέτο (46' Νίνης), Καραγκούνης (83' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (67' Ρουκάβινα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: