27/9/09

ΑΕΚ - ΠΑΟ 0-1 και ξανά μόνος πρώτος!



Σε ένα μέτριο παιχνίδι απόψε στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που φέτος έχει μάθει να κάνει καλά. Να κερδίζει δηλαδή είτε παίζοντας καλά είτε όχι! Έφτασε έτσι στο απόλυτο των 5 νικών σε 5 ματς, έβγαλε δεύτερο νικηφόρο derby μετά τον Άρη και καλπάζει προς τον τίτλο!
Και για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην ήταν πολύ καλός απόψε αλλά δεν έκανε άσχημο ματς. Έχοντας το Σιμάο σε πολύ καλή βραδιά, στην επανεμφάνιση του στην ενδεκάδα μετά από καιρό, οι "πράσινοι" κέρδιζαν τις μάχες στο κέντρο και παράλληλα προσπαθούσαν με τους απελευθερωμένους Κατσουράνη και Σίλβα να κάνει παιχνίδι. Ο Λέτο από αριστερά έκανε πάλι... τα τρελά του, ενώ ο Σαλπιγγίδης ουσιαστικά δε βοήθησε παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης. Αυτό άλλαξε στην επανάληψη με την είσοδο του Σισέ αντί του Καραγκούνη και την μετακίνηση του Σάλπι στα δεξιά, απ΄όπου πίεσε περισσότερο την άμυνα της ΑΕΚ.
Σε ένα ήρεμο από πλευράς φάσεων ματς, λίγο έλειψε στο 43΄ ο Κατσουράνης να σημειώσει αυτογκόλ όταν από γύρισμα ανάγκασε τον εξαιρετικό Τζόρβα να διώξει με τα πόδια!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το γκολ του Σάλπι μόλις στο 48΄. Λέτο και Κατσουράνης έκαναν πλάκα μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και την κατάλληλη στιγμή ο "Κατσούρ" πέρασε πολύ ωραία στο Σαλπιγγίδη, ο οποίος κοντρολάρει με το δεξί και με το αριστερό στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Σάχα. Ένα όμορφο γκολ από έξοχη συλλογική προσπάθεια για το 0-1.
Από κει και πέρα τα πράγματα έγιναν πολύ απλά. Ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε, έδωσε χώρους στην ΑΕΚ και λίγο έλειψε να το πληρώσει στο τέλος, όταν στο 92΄ ο Τζόρβας εκτινάχθηκε κι έδιωξε σε κόρνερ μια βολίδα του Αραούχο!

Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό, 5χ5 και κορυφή! Ακολουθεί θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα πριν από το derby στο Καραϊσκάκι(Λάρισα, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, Τρίπολη εντός και Λεβαδειακό, Καβάλα εκτός) και όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ο Παναθηναϊκός μπορεί να συνεχίσει το σερί του και να φτάσει στο 11χ11 πριν το μεγάλο ματς!

Οι συνθέσεις του ματς:
ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Γιαχάγια (67’ Παυλής), Καφές, Μαντούκα, Σκόκο (76’ Ταχτσίδης), Μπλάνκο, Γκερέιρο (71’ Λεονάρντο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σαριέγκι, Βίντρα, Καντέ (84’ Γκάμπριελ), Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Καραγκούνης (62’ Σισέ), Σαλπιγγίδης (79’ Νίνης), Λέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: