28/9/09

Σήμερα το πρωί επέστρεψε από το Ζλάτιμπορ ο Παναθηναϊκός

Επέστρεψε σήμερα το πρωί στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός από το Ζλάτιμπορ όπου και πραγματοποίησε το πρώτο μέρος της προετοιμασίας του δίνοντας μια σειρά από φιλικούς αγώνες.
«Αρχίσαμε την προετοιμασία μας για τη χρονιά που έρχεται, έχοντας και πάλι κάποιες απουσίες, αφού ορισμένοι παίκτες δεν μπορούσαν να είναι μαζί μας. Πρέπει να πω όμως ότι οι έφηβοι, ο Κόμματος και ο Σπανός μας βοήθησαν πάρα πολύ, κυρίως σε ότι αφορούσε το κομμάτι του μπάσκετ, τα θέματα τακτικής και τα φιλικά παιχνίδια. Δούλεψαν πολύ επαγγελματικά και πέρα από τη βοήθειά τους καθαρά αγωνιστικά, θα πρέπει να πω ότι είναι και πολύ καλοί ως άτομα. Τώρα θα δώσουμε κάποια πιο δυνατά φιλικά, γιατί μέσα από τα παιχνίδια θα βρούμε τον τρόπο να δουλέψουμε στην τακτική και να διορθώσουμε λάθη, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τους επίσημους αγώνες. Από αύριο θα είμαστε όλοι μαζί και θα συνεχίσουμε τη δουλειά. Υπάρχουν κάποια προβλήματα με τον Πέκοβιτς, τον Νίκολας, τον Μπατίστ, ο Γιασισκεβίτσιους συνεχίζει το δικό του πρόγραμμα, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά. Υπάρχουν και δύο νέα πρόσωπα τα οποία τώρα θα μπουν στο πρόγραμμα, ο Τέπιτς και ο Καλάθης, οι οποίοι θα πρέπει να ενσωματωθούν, να προσαρμοστούν, να δουν τι σημαίνει να παίζεις στον Παναθηναϊκό. Έχουμε όμως αρκετό χρόνο για όλα».
Ο Ομπράντοβιτς ρωτήθηκε για τους παίκτες του «τριφυλλιού» που αγωνίστηκαν στην Πολωνία: «Οι παίκτες μας ήταν θετικοί στο Ευρωμπάσκετ και θα είμαι ικανοποιημένος να τους δω να παίζουν καλά και στον Παναθηναϊκό!» Σε ότι αφορά τον Γκιόργκι Σερμαντίνι, τόνισε: «Έπαιξε καλά στα φιλικά, αλλά θα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά, αν θέλει να γίνει σημαντικός παίκτης για τον Παναθηναϊκό. Το ότι σκόραρε σε κάποιους αγώνες, δεν είναι σημαντικό. Χρειάζεται πολύ δουλειά».

Αυτές είναι οι πρώτες δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για την προετοιμασία, τους έφηβους αλλά και το... αύριο για την ομάδα.

Για την ιστορία και μόνο, ο Παναθηναϊκός πέτυχε μόνο νίκες στα φιλικά που έδωσε με αντιπάλους κατά σειρά τις: Ούζιτσε(91-53), Βάρντα(101-71), Σλόγκα (94-68), Μπουντούτσνοστ(84-70), Νάπρεντακ(92-76).

* Λίγη ώρα πριν έγινε και η κλήρωση για την Α1 της σεζόν 2009-2010. Πρώτο τζάμπολ στις 24-25/10 με τα παιχνίδια:
Μαρούσι-Καβάλα
Άρης-Ολυμπιακός
Πανελλήνιος-ΠΑΟΚ
ΓΣ Ολύμπια Λάρισας-Παναθηναϊκός
Κολοσσός Ρόδου-Ηλυσιακός
ΑΕΚ-Τρίκαλα
Περιστέρι-Πανιώνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: