21/9/09

Παναθηναϊκός - Άρης 2-1

Έπρεπε να το πάρει ο Παναθηναϊκός αυτό το ματς κόντρα στον Άρη στο ΟΑΚΑ και τα κατάφερε. Ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι πράσινοι, σε ένα πολύ καλό ματς και από τις δύο ομάδες κατόρθωσαν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από το ΟΑΚΑ.
Νίνης και Κατσουράνης οι καλύτεροι των γηπεδούχων, ενώ άθελα του βοήθησε και ο... Αμπρέου. Ο Ουρουγουανός στράικερ του Άρη έχασε δύο τετ α τετ, ενώ σημείωσε και με αυτογκόλ το τέρμα της ισοφάρισης για τους πράσινους.
Πάντως ακόμη μία φορά ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος αφού τρεις(!) παίχτες τραυματίστηκαν και ανάγκασαν τον Χενκ τεν Κάτε να προχωρήσει σε ισάριθμες αλλαγές. Πρώτα ο Φίλιππος Δάρλας που προτιμήθηκε απ΄το Σπυρόπουλο, υπέστη τράβηγμα μόλις στο 5' για να αντικατασταθεί από τον διεθνή αριστερό μπακ. Στο 26' ο Μαρίνος χτύπησε και πήρε τη θέση του ο Βίντρα, που μάλιστα στην επανεμφάνισή του στην ομάδα τα πήγε πολύ καλά. Τέλος, ο Σπυρόπουλος έπαθε θλάση στο 72' και τη θέση του πήρε ο Καραγκούνης.
Τρεις αναγκαστικές αλλαγές λοιπόν, αλλαγή και στο σχήμα με την είσοδο Καραγκούνη, τη μετατόπιση του Λουκά στο αριστερό άκρο της άμυνας. τον Μπιάρσμιρ στα δεξιά και το Σίλβα παρτενέρ του Σαριέγκι!
Ευτυχώς δεν δημιουργήθηκε κάποια σύγχυση, άπαντες ανταπεξέλθηκαν όπως όφειλαν και στο 83' ήρθε η λύτρωση δια ποδός Κατσουράνη, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από παράλληλη μπαλιά του Σαλπιγγίδη απ΄τα δεξιά, έκανε τη μεγάλη ανατροπή και χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα μας.
4χ4 λοιπόν, μόνος πρώτος ο Παναθηναϊκός, που πάει με αέρα στο derby της Κυριακής με την ΑΕΚ. Όπου είναι πολύ πιθανό, ο Τεν Κάτε να μην υπολογίζει τα τρία πλάγια μπακ που τραυματίστηκαν. Σίγουρα εκτός ο Σπυρόπουλος. Πολύ δύσκολα ο Μαρίνος, ίσως προλάβει ο Δάρλας. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα αφού πλάγιο μπακ μπορεί να παίξει μόνο ο Βίντρα και πλέον προπονητής του Παναθηναϊκού θα πρέπει να βρει λύσεις για το derby.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σαριέγκι, Νίνης, Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μπιάρσμιρ, Δάρλας (5΄ Σπυρόπουλος, 72΄ Καραγκούνης), Μαρίνος (27΄ Βίντρα), Κατσουράνης.

ΑΡΗΣ (Ιομάρ Μαζίνιο): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Νάφτι (33΄ Ρόβας), Φερνάντες, Κόκε, Γκρατσιάν (85΄ Χαβίτο), Αμπρέου (63΄ Κάμπορα), Νασούτι, Φλάβιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: