5/6/08

Ο Βασιλιάς παρέμεινε στο θρόνο του!







Ο Παναθηναϊκός πάτησε -όπως αναμενόταν- τον αιώνιο δεύτερο στον 5ο τελικό στο ΟΑΚΑ και πανηγύρισε το νταμπλ(4ο συνεχόμενο) και παράλληλα το 10ο πρωτάθλημα τα τελευταία 11 χρόνια και 29ο στην ιστορία του! Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει διαλύσει την ομάδα του Γιαννάκη και αυτό το έδειξε από την αρχή προηγούμενος 10-0! Τότε ήταν ο Γουντς που με συνεχόμενους πόντους έβαλε τους φιλοξενούμενους ξανά στο παιχνίδι. Στη συνέχεια του αγώνα και μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι με ακόμη δύο ξεσπάσματα έφεραν το ματς σε διψήφιο σκορ. Και τότε όμως βρέθηκαν οι Παπαμακάριος(!!) και Γκριρ για να μειώσουν εκ νέου τη διαφορά.. Κάπου εκεί όμως οι παίχτες του Ομπράντοβιτς πάτησαν γκάζι -κυριολεκτικά- και δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να διεκδικήσει(;) το πρωτάθλημα. Το τελικό 90-76 απλά σφράγισε την ανωτερότητα των "πράσινων".

* Κάποιοι ανεγκέφαλοι πήγαν να χαλάσουν τη γιορτή στο τέλος, όταν 6 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη πέταξαν δεκάδες αντικείμενα προς τον πάγκο των φιλοξενούμενων. Και η λογική <<το κάνανε κι εκείνοι>> δεν ισχύει όταν θέλουμε να κάνουμε σοβαρή κουβέντα.

* 22 κούπες σήκωσε με την αποψινή ο 34χρονος αρχηγός της ομάδος, Φραγκίσκος Αλβέρτης!


Τα δεκάλεπτα: 19-14, 39-34, 65-50, 90-76

Οι συνθέσεις του 5ου τελικού:

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 13, Γιασικεβίτσιους 18, Σπανούλης 15, Χατζηβρέττας 3, Περπέρογλου 3, Ουίνστον 8, Αλβέρτης, Μπατίστ 18, Ζίζιτς, Τσαρτσαρής 12, Ντικούδης, Τομάσεβιτς.

ΟΣΦΠ (Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 13, Γκριρ 19, Παπαμακάριος 3, Τεόντοσιτς, Βασιλειάδης, Βασιλόπουλος 4, Πρίντεζης 4, Γουντς 18, Μαυροκεφαλίδης, Μπουρούσης 11, Τσακαλίδης, Σχορτσιανίτης 4.

* Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή, έκανε το 3-2 κόντρα στο Μαρούσι και κέρδισε την έξοδό του στην Ευρωλίγκα μετά από πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: