15/5/08

Ολοκλήρωσε αήττητος τα πλέι οφ

Έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία του στον β' προκριματικό γύρο του champions league και χωρίς κανέναν διεθνή παίχτη του, ο Παναθηναϊκός πήγε στο ΟΑΚΑ για να τελειώσει θετικά αυτό το μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ. Οι πολλές απουσίες και τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα έδειξαν να επηρεάζουν τους "πράσινους" στο αδιάφορο μεν, ντέρμπι δε, ματς με την ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ρυθμό στο πρώτο 20άλεπτο, έχοντας μόλις μια καλή στιγμή με τον Πόστιγκα(μάλλον φεύγει τον Ιούνιο) να πλασάρει άστοχα. Άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους και έφτασαν στο 0-1 λίγα λεπτά μετά, με καταπληκτικό χτύπημα φάουλ του Μάτος(στο 26'). Ο Σαριέγκι παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ στο 39' αλλά ο Δάρλας με κεφαλιά έδιωξε σε κόρνερ. Στην επανάληψη ο Κωστένογλου πέρασε στο παιχνίδι τους Ριβάλντο, Λυμπερόπουλο και η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 52' ισοφάρισε με μακρινό σουτ του Ενσαλίβα. Το ματς μπορεί να ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, αλλά δεν έπαψε να ήταν ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ-ΠΑΟ, παιχνίδια που τις περισσότερες φορές παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον με γκολ, φάσεις, ανατροπές, αγωνία. Από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου υπήρξαν σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν, με τον Βασσάρα να έχει πρόθεση να αφήνει το ματς να εξελίσσεται, αλλά από ένα σημείο και μετά να μην μπορεί να κάνει αλλιώς, βγάζοντας τελικά έως το τέλος, συνολικά 8 κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη(στο Δάρλα). Πάντως παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν με 10 από το 65' και με 8 στα τελευταία λεπτά(αποχώρησε ο Ρομέρο τραυματίας κι ενώ ο Πεσέιρο είχε κάνει και τις 3 αλλαγές και ο Δημούτσος έπαιζε... κουτσός απλά για να βρίσκεται στο γήπεδο) η ΑΕΚ δε μπόρεσε να απειλήσει σε κανένα σημείο τους "πράσινους", που θα μπορούσαν να κυνηγήσουν ακόμη και τη νίκη.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Λάγος, Παπασταθόπουλος, Αλβες, Ράμος, Ταχτσίδης (46' Ριβάλντο), Ενσαλίβα, Μαντούκα, Εντίνιο (46' Λυμπερόπουλος), Μπλάνκο, Παυλής (68' Γεωργέας)
Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Μάλαρτζ (46' Καρνέζης), Μόρις, Σαριέγκι, Παντίδος (75' Μπουτζίκος), Δάρλας, Μάτος, Σιμάο, Νίνης (69' Δημούτσος), Ρομέρο, Εντόι, Πόστιγκα

* Στη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη του αγώνα , ο Ζοσέ Πεσέιρο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον πάγκο του Παναθηναϊκού.
"Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον ιδιοκτήτη της ομάδας, κ. Βαρδινογιάννη, τον πρόεδρο της ομάδας, κ. Μήτσου, τον κ. Βέλιτς και όσους συνεισέφεραν σε αυτό το πρότζεκτ και αυτό αφορά όλους... Τους παίκτες, τα μέλη του ιατρικού τιμ. Όποιος δουλεύει στην ομάδα και όλους αυτούς που βοηθούν ώστε να έχουμε όσα χρειαζόμαστε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κι εσάς (σσ. εννοώντας τους δημοσιογράφους) για τη δική σας δουλειά. Ευχαριστώ τους βοηθούς μου, τον Εντουαρντίνιο, τον Καϊσίνια και τον Ζιβάνοβοιτς και όποιον έχει σχέση με την Παιανία", ενώ συμπλήρωσε: "Ένα μεγάλο ευχαριστώ, το μεγαλύτερο απ' όλα ανήκει στους παίκτες, για τον τρόπο που δούλεψαν αυτή τη σεζόν, κάτω από συνθήκες αρκετά δύσκολες, έως και εχθρικές. Δυστυχώς δεν είχαμε την ίδια στήριξη από τους φιλάθλους μας, σε σχέση με αυτή που είχαν οι μεγάλοι μας αντίπαλοι, Ολυμπιακός και ΑΕΚ από τους δικούς τους οπαδούς, αλλά και πάλι και χωρίς αυτή τη στήριξη, ήμασταν μια ομάδα δυνατή, με αποφασιστικότητα που δυστυχώς όμως δεν κατόρθωσε να πάρει το πρωτάθλημα,το οποίο θέλαμε τόσο πολύ. Μείναμε δεύτεροι και η σεζόν μας αφήνει μαι γεύση που είναι γλυκόπικρη. Βέβαια, η τελευταία γεύση μετράει και αυτή είναι γλυκιά. Ευχαριστώ και τους αντιπάλους μας, όλους όσους δουλεύουν στις ακαδημίες της ομάδας και για άλλη μια φορά ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Τους εύχομαι τα καλύτερα για τις επόμενες σεζόν", ήταν οι δηλώσεις του Πορτογάλου, για τον οποίο έχει ήδη δηλώσει ενδιαφέρον η Μπενφίκα.

* Ο 'Εκι Γκονζάλες πληρώνει τελικά τον οξύθυμο χαρακτήρα του, αφού εδώ και λίγες ώρες δεν αποτελεί μέλος της ομάδας του Παναθηναϊκού. Οι φίλοι του "τριφυλλιού" μπορεί να επιθυμούσαν την παραμονή του Αργεντινού παρά τα προβλήματα που δημιουργούσε, όμως η απόφαση της διοίκησης ήταν εξ' αρχής η απομάκρυνση του Έκι.

* Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός αφού για πολλοστή φορά πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την έδρα του Πανιωνίου(76-80) και σήμερα κάνει το 3-0 στο ΟΑΚΑ και... αράζει περιμένοντας τον ΟΣΦΠ(;) να φτάσει στις 3 νίκες απέναντι στο Μαρούσι.

* Σήμερα στις 19:00 ξεκινάει το πάρτι στη Λεωφόρο. 1500 οπαδοί μέσα στον "Τάφο του Ινδού" κι άλλοι 3000 έξω απ' το κλειστό πανηγυρίζουν ακόμη ένα πρωτάθλημα στο βόλεϊ γυναικών παρέα με τους κορίτσαρους, που ολοκληρώνουν την επική ανατροπή.

* Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δηλώνει έτοιμος να αναλάβει το βόλεϊ των ανδρών μετά την ξαφνική παραίτηση του Βλάση Σταθωκοστόπουλου.

* Ο Φοίνικας Σύρου ανεβαίνει στην Α1 βόλεϊ ανδρών -για πρώτη φορά στην ιστορία του- επικρατώντας με 3-2 νίκες της Ορεστιάδας στα πλέι οφ, ακολουθώντας τον πρωταθλητή Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: