13/5/08

Είναι φίνα τα κορίτσια!

Με πάμπολλα ψυχικά αποθέματα και καρδιά πρωταθλητή, ο Παναθηναϊκός άλωσε το Ρέντη στον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος και πλέον στο πέμπτο και τελευταίο ματς την Πέμπτη στη Λεωφόρο είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Οι "πράσινες" ξεκίνησαν χαλαρά στο πρώτο σετ με αποτέλεσμα να τεθούν νωρίς νοκ-άουτ από την διεκδίκησή του και αυτό να λήξει 25-11. Πολύ σωστά δεν κυνήγησαν το σετ αφού κράτησαν δυνάμεις για τη δύσκολη συνέχεια. Όσο εύκολα λοιπόν έχασε ο Παναθηναϊκός το πρώτο σετ, το ίδιο κατέκτησε το επόμενο. Παίρνοντας από την αρχή του δευτέρου σετ προβάδισμα στο σκορ ισοφάρισε 1-1(14-25). Στο τρίτο σετ, οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι διαφορά από νωρίς και όλα έδειχναν πως θα φτάσουν άνετα στο 1-2. Όμως ο ΟΣΦΠ με μεγάλο σερί 8-0(!) κατάφερε να ισοφαρίσει 22-22 και να παρατείνει το σετ(24-24), το οποίο τελικώς βάφτηκε πράσινο(27-29). Με στόχο να τελειώσει το παιχνίδι μπήκε ο ΠΑΟ στο τέταρτο σετ. Και έφτασε μια ανάσα από τη νίκη, αλλά κάποιες λεπτομέρειες έδωσαν παράταση στην αγωνία, οδηγώντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ(25-23). Εκεί, για μία ακόμη φορά τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου έδειχναν πεπεισμένες να κατακτήσουν το "σετ δίχως αύριο". Άνοιξαν το σκορ, προηγήθηκαν 1-3, 4-7 και 9-13, αλλά λίγο έλειψε να αυτοκτονήσουν, καθώς ο ΟΣΦΠ ισοφάρισε 14-14 και προηγήθηκε 15-14! Παρ' όλα αυτά οι πρωταθλήτριες με 3 αναπάντητους πόντους τέλειωσαν το σετ(15-17), πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη και πλέον καλούν όλο τον κόσμο του "τριφυλλιού" στη Λεωφόρο να γιορτάσει μαζί τους ακόμη ένα πρωτάθλημα. Εκπληκτική για μία ακόμη φορά η αρχηγός του "τριφυλλιού" Ρούξι Ντουμιτρέσκου που σημείωσε 30 πόντους! Πάντως καμία παίχτρια της ομάδας μας δεν υστέρησε σε μία εκπληκτική βραδιά.

Τα σετ: 25-11, 14-25, 27-29, 25-23, 15-17.

Οι συνθέσεις:
ΟΣΦΠ: Σιμάνκοβα 4, Κιόση 20, Χατζηνικολάου 11, Μποροβίντσεκ 9, Τένεβα 8, Καλαϊτζίεβα 15, Βλάχου 50% υποδοχή. Μπορίσοβα , Χατζηεφραίμογλου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χατζηνίκου 2, Σαπαρέφσκα 9, Ανταμς 18, Ντουμιτρέσκου 30, Παπαγεωργίου 2, Λόζανσιτς 18, Μιλωνά 56% υποδοχή, Φραγκιαδάκη 13, Κουτουξίδου 2, Τζανακάκη 1, Βορόνινα

* Με το τέλος και του τέταρτου σετ και πριν οδηγηθούμε στο τάι μπρέικ οι "επιστήμονες" έκαναν πάλι το θαύμα τους. Η ρίψη αντικειμένων και η εμπλοκή με τα ΜΑΤ οδήγησαν τον διαιτητή του αγώνα, κ. Γεωργουλέα να διακόψει για περίπου 22' το παιχνίδι και να ζητήσει εκκένωση των εξεδρών ή έστω απομάκρυνση των οπαδών πάνω από τον "πράσινο πάγκο". Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις, παρεκκλίσεις από τα μεγάφωνα από τις ίδιες τις παίκτριες των ερυθρολεύκων και παρέμβαση των αστυνομικών, οι χούλιγκανς απομακρύνθηκαν και το τάι μπρέικ ξεκίνησε. Η μόνη διέξοδος στην οποία ξέρει να καταλήγει ο ΟΣΦΠ όταν αρχίζουν τα δύσκολα - ο τραμπουκισμός, δεν έπιασε τόπο και για αυτό το λόγο είναι διπλή η τεράστια επιτυχία των κορίτσαρων του ΠΑΟ, να θριαμβεύσουν σε ένα κλίμα ζούγκλας και τρομοκρατίας.

* Με τα όσα σημείωσε ο διαιτητής της αναμέτρησης στο φύλλο αγώνα, ο ερασιτέχνης ΟΣΦΠ θα κλιθεί σε απολογία. Πάντως μικρό κακό για την ομάδα του Πειραιά θα αποτελέσει οποιαδήποτε τιμωρία της έδρας, αφού εκτός του τέταρτου τελικού με τον Παναθηναϊκό, στο Ρέντη πατάγανε 5-10 άτομα σε κάθε αγώνα! Συγκρίσει με τη Λεωφόρο που είναι κατάμεστη σε κάθε ματς του "τριφυλλιού". Αιώνια πιστός!

* Ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, λίγο μετά την κλίση του στην εθνική ομάδα της Κροατίας για το Euro ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι του 2011.

* Όσον αφορά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, αυτός μάλλον θα είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω όμως πόσο χρήσιμη είναι -όπως ακούγεται- η απόκτηση και του Ίλια Ίβιτς ως τεχνικό διευθυντή..

Δεν υπάρχουν σχόλια: