5/11/07

Και τώρα...κάλπες

Έλαβε τέλος η εθνική συνδιάσκεψη και πλέον μετράμε αντίστροφα προς τις κάλπες για την ανάδειξη του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τη 11η Νοεμβρίου. Ομαλά, χωρίς κάποιου είδους απρόοπτα κύλισε το 3ήμερο 2-4 Νοέμβρη στο Τάε Κβον Ντο στο Νέο Φάληρο. Βέβαια, όπως ήταν λογικό υπήρξαν "καρφιά" εκατέρωθεν από τους δύο διεκδικητές του αξιώματος της Προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τον Κώστα Σκανδαλίδη προς τις δύο πλευρές.
Ο νυν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Αυτό οφείλεται κατά βάση στο ότι κατόρθωσε να πείσει για την ενότητα της Παράταξης, καθώς επίσης για την ηγετική του παρουσία και την αναμφισβήτητη κυριαρχία του στο πυρήνα των στελεχών του Κόμματος, αλλά και τη στήριξη στο πρόσωπό του από τη κομματική βάση. Αρνητικό
σημείο του Γιώργου, το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις για τα αίτια της ήττας της 16ης Σεπτεμβρίου.
Από την πλευρά του ο έτερος "μονομάχος", Βαγγέλης Βενιζέλος, μετέφερε στο κόσμο την αισιοδοξία
για προσωπική του νίκη στις 11 Νοέμβρη από ένα ευρύτερο εκλογικό σώμα. Επίσης, ο Βαγγέλης Βενιζέλος αντέταξε τις θεωρίες...συνωμοσίας απέναντι στα επιχειρήματα περί συμφερόντων, κάνοντας αναφορά σε...βαρόνους που διαπραγματεύονται τις θέσεις τους για την επόμενη μέρα υποστηρίζοντας το Γιώργο Παπανδρέου. Εκείνο που δε πέτυχε όμως ο Βενιζέλος, ήταν και το μεγάλο στοίχημα της συνδιάσκεψης, η νίκη των εντυπώσεων και ως εκ τούτου η στήριξη στο πρόσωπό του από τους τελευταίους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης από την πλευρά του φάνηκε για μία ακόμη φορά ενωτικός, κάνοντας λόγο για ένα ΠΑΣΟΚ της νίκης, της ενότητας, της ανατροπής και της αναγέννησης, ενώ δήλωσε πως την επομένη της εκλογικής διαδικασίας θα είναι μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

*Με το πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου τέθηκε έστω και την ύστατη στιγμή η Άννα Διαμαντοπούλου, κάτι που ξάφνιασε, καθώς όλοι περίμεναν να στηρίξει την υποψηφιότητα Βενιζέλου.

*Καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στο Τάε Κβον Ντο, ο Νίκος Αθανασάκης, ο οποίος φάνηκε ενωτικός και έκανε λόγο για ένα νέο πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ.

*Διάχυτη είναι η αγωνία για την προσέλευση του κόσμου στην εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Υπάρχουν φόβοι για το ενδεχόμενο να λάβουν μέρος στη δημοκρατική διαδικασία λιγότεροι από ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι.


*Αντίστροφη μέτρηση λοιπόν για τη μεγάλη καινοτόμο δημοκρατική διαδικασία ανάδειξης αρχηγού του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή. Οψόμεθα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: