14/5/14

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-1, επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Παρότι προσωρινά το όνειρο κινδύνευσε να μετατραπεί σε εφιάλτη, τελικά ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε μαθηματικά τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League χάρη στο 1-1 με τον Ατρόμητο!
Επιστροφή στα αστέρια για τον Παναθηναϊκό, μετά από ένα χρόνο απουσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Παρότι τα χρειάστηκε στο τέλος και καρδιοχτύπησε, εντούτοις η ισοπαλία με τον Ατρόμητο 1-1 για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ εξασφάλισε μαθηματικά την πρώτη θέση των πλέι οφ και θα αγωνιστεί στον γ' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στο ματς ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κερδίσει τον "κακό του δαίμονα" την φετινή σεζόν και οι φιλοξενούμενοι πήραν έναν πολύ σημαντικό πόντο που τους κρατάει ζωντανούς στην διεκδίκηση κάτι καλύτερου στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.
Ωστόσο, ακόμα και έτσι, η κατάληξη της σεζόν ξεπερνά κάθε προσδοκία και σίγουρα κανείς δεν περίμενε την κατάκτηση του Κυπέλλου και τη συμμετοχή στο Champions League! Μία ομάδα που άρχισε με εφηβικό μέσο όρο ηλικίας και με φόβους ότι μπορεί να εξελιχθεί στη νέα ΑΕΚ, διέψευσε τους πάντες και ξεπέρασε τον ισχυρότερο οικονομικά ΠΑΟΚ και τους δομημένους και υγιείς οικονομικά Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαίδης"
Καιρός: Αίθριος
Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Νικόλαος Φαντόπουλος  (Πειραιά)
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν (79' Δώνης), Αμπέντ, Κλωναρίδης (55' Λαγός), Καρέλης (65' Μπεργκ).
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Μπάλλας (75' Γεωργίου), Νάστος, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος (69' Φωτάκης), Φάμπιο, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Ναπολεόνι, Καραμάνος (54' Μπρίτο).
Γκολ: 32' Κλωναρίδης/85' Φωτάκης
Κίτρινες κάρτες: 48' Δημούτσος, 60' Αμπέντ, 90+ Καπίνο
Κόκκινες κάρτες:  90' Αμπέντ (δεύτερη κίτρινη)

Ανασκόπηση

Ο Ατρόμητος όπως σε όλα τα ματς των πλέι οφ έτσι και κόντρα στον Παναθηναϊκό μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 4' ο Καραμάνος από τα αριστερά βρέθηκε σε καλή θέση έκανε το σουτ αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε.
Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν στο 5' ο Ναπολεόνι μπήκε από τα αριστερά με μια προσποίηση απέφυγε τον Κουτρουμπή και γύρισε παράλληλα στον Καραμάνο ο οποίος σε κενή εστία καθώς ο Καπίνο είχε εξουδετερωθεί έστειλε την μπάλα έξω από τα τρία μέτρα.
Δοκάρι με τον Καρέλη
Ο Παναθηναϊκός κατάλαβε ότι δεν θα έχει εύκολο έργο και άρχισε να εντείνει την πίεση του και να ανεβάζει την απόδοση του. Στο 18' μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Καρέλη. Ο Νάστος ,με τον Σηφάκη δεν συνεννοήθηκαν η μπάλα πέρασε από πάνω από τον γκολκίπερ του Ατρόμητου και ο επιθετικός του τριφυλλιού που κυνήγησε την φάση έκανε το πλασέ με προβολή καθώς θεώρησε ότι δεν προλάβει την μπάλα αλλά το σουτ βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Στην επαναφορά η μπάλα έφτασε στον Ατζαγκούν ο οποίος προσπάθησε να πλασάρει με την μπάλα να φεύγει σύριζα έξω.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζέκα βρέθηκε σε καλή θεση και έκανε το σουτ το οποίο έφυγε άουτ.
Με το 11ο γκολ του Κλωναρίδη
Ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 32' με το 11ο φετινό γκολ του Κλωναρίδη σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ατζαγκούν ήταν αυτός που είδε την κίνηση του Καρέλη του πέρασε ωραία την μπάλα και ο φορ του Παναθηναϊκού έκανε ένα ωραίο πλασέ με τον Σηφάκη να πέφτει σωτήρια και να απομακρύνει αρχικά. Ο επερχόμενος Κλωναρίδης όμως από τα αριστερά με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους πράσινους.
Οι γηπεδούχοι μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους έχασαν δυο κλασικές ευκαιρίες για να κάνουν δυο τα τέρματα τους και να "κλειδώσουν" την νίκη. Αρχικά στο 40' ο Καρέλης έδωσε στον Κλωναρίδη μέσα στην περιοχή με τον σκόρερ των πράσινων να κάνει το σουτ, την μπάλα να κοντράρει στον Φυτανίδη και τον Σηφάκη να διώχνει σε κόρνερ.
Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Καρέλης κυνήγησε μια φάση όπου ο Φυτανίδης πήδηξε αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από αυτόν. Ο Σηφάκης βγήκε και ο Καρέλης πλάσαρε λανθασμένα κάτω από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
Πάλι δυνατά ο Ατρόμητος
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο μέρος με ευκαιρία του Ατρόμητου. Στο 53' σε γύρισμα του Γιαννούλη από τα αριστερά ο Ναπολεόνι από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα έξω.
Οι πράσινοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 56' όταν ο Πράνιτς έκανε την σέντρα από τα αριστερά αλλά ο Καρέλης δεν πρόλαβε με την μπάλα με την προβολή που επιχείρησε.
Στο 67' Ο Μπεργκ ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή στον Καρέλη πήρε την όμορφη πάσα από τον Ατζαγκούν, βγήκε τετ α τετ με τον Σηφάκη αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Σουηδός έδιωξε σε κόρνερ με το ένα χέρι ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
Νέα καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο 73' με τον Μπεργκ να παίζει το ένα-δυο με τον Αμπέντ αλλά το σουτ του Αλγερινού ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Σηφάκης.
Έψαξε το γκολ και το... βρήκε
Οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης έψαξαν την ισοφάριση και την βρήκαν. Αρχικά στο 82' από γύρισμα του Φωτάκη από τα δεξιά ο Ούμπιδες έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά το σουτ του απομάκρυνε ο Τριανταφυλλόπουλος. Εν συνεχεία η μπάλα έφτασε στον Ναπολεόνι με τον Ιταλό να σουτάρει από δύσκολη θέση και το πλασέ του να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.
Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Φωτάκης και πάλι είδε ωραία τον Ναπολεόνι του σήκωσε την μπάλα και ο Ιταλός δεν συγχώρησε και με όμορφο σουτ έκανε την ισοφάριση.
Οι πράσινοι προσπάθησαν για ένα γκολ στα λεπτά που απέμεναν αλλά το σουτ του Αμπέντ στο 88' δεν βρήκε στόχο ενώ ο Μπρίτο στο 89' έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει την νίκη στους φιλοξενούμενους.
Ο MVP
Ο Ναπολεόνι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Πέρα από το γκολ που σημείωσε έχασε αρκετές ευκαιρίες ενώ δημιούργησε κάθε καλή στιγμή για την ομάδα του Ατρόμητου.
Η Απογοήτευση
Ο Πράνιτς σε ρόλο αριστερού μπακ δεν βοήθησε καθόλου τους πράσινους αμυντικά και επιθετικά και το κενό του Νάνο ήταν τεράστιο.

Prasinanea

* Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Τρίπολη και λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός μπορεί να έπαιξε με τη φωτιά, κατάφερε ωστόσο με το 1-1 κόντρα στον πολύ καλό Ατρόμητο να σφραγίσει την 1η θέση του ομίλου και άρα την πρόκριση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λινγκ. Έτσι ολοκληρώνεται άκρως θετικά μια σεζόν με αρκετά προβλήματα και ακόμη περισσότερη αβεβαιότητα στο ξεκίνημά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: