17/5/14

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-0

Με οχτώ Έλληνες ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα και με πέντε βασικούς στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στην Τούμπα, όμως ηττήθηκε 1-0 από μία στιγμή αδράνειας και επειδή δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες του.
Έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση στα play off και τη συμμετοχή στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στην Τούμπα αδιάφορος βαθμολογικά και θέλοντας να παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο.
Παρότι ηττήθηκε 1-0 από τον ΠΑΟΚ χάρη στο γκολ του Βούκιτς στο 57', με 8 Έλληνες στην ενδεκάδα του και με 5 βασικούς στην Αθήνα, ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και έδειξε ότι το μέλλον του προμηνύεται ακόμα καλύτερο!
Ο Παναθηναϊκός είχε καλή απόδοση σε όλους τους τομείς εκτός από τη συγκέντρωση και τη επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια. Για αυτό οι επιθετικοί του δεν κατάφεραν να σκοράρουν, αν και βρέθηκαν αρκετές φορές σε θέση βολής.
Πάντως, οι νεαροί οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν στην Τούμπα ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του Γιάννη Αναστασίου, πέρασαν το τεστ τους και έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι δικαιούνται μία θέση στο ρόστερ της σεζόν 2014-2015.
Μία εξαιρετική σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πλέον, οι ποδοσφαιριστές θα ξεκουραστούν ή μερικοί θα συνεχίσουν τις υποχρεώσεις τους με τις Εθνικές ομάδες.
Οι οπαδοί έχουν κάθε χρόνο να αισιοδοξούν για το μέλλον, ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει προσδοκίες και με την ανταπόκριση τους, η διοίκηση και ο Γιάννης Αλαφούζος έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι τα καλύτερα έρχονται.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας
Καιρός: Αίθριος
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Αρτας)
Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου), Χρήστος Μαγιάνης (Αρτας)
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Νάτχο, Λάζαρ (46' Βούκιτς, 68' Κατσουράνης), Στοχ, Σαλπιγγίδης, Κουλούρης (82' Σκόνδρας)
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Μαρινάκης (84' Χουχούμης), Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Δώνης (74' Κλωναρίδης), Λαγός (78' Μέντες), Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης, Μπεργκ.
Γκολ: Βούκιτς 57'
Κίτρινες κάρτες: Νάτχο 76'
Κόκκινες κάρτες:

Ανασκόπηση
Το παιχνίδι στην άδεια Τούμπα ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και τις δύο ομάδες να προσπαθούν χωρίς επιτυχία να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Στο 6ο λεπτό, πάντως, ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Ο Στοχ βρήκε τον Νάτχο μέσα στην περιοχή του Κοτσόλη, ο Ισραηλινός έβγαλε τον Κουλούρη μόνο στο σημείο του πέναλτι, αλλά το πλασέ του νεαρού φορ χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Απάντησε στα δοκάρια ο Παναθηναϊκός
Στο 12ο λεπτό ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να βρεθεί φάτσα με το γκολ. Ο Ατζαγκούν βγήκε τετ α τετ με τον Γλύκο, όμως, ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ του έκλεισε το οπτικό πεδίο με αποτέλεσμα το πλασέ του επιθετικού των "πρασίνων" να καταλήξει στο κάθετο δοκάρι. Ο Λάζαρ απείλησε με μακρινό σουτ στο 18', ενώ στο 24' οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρομερή ευκαιρία.
Ρεσιτάλ ευκαιριών
Ο Καρέλης προσπέρασε τον Τζαβέλλα στο σπριντ, πάσαρε για τον Μπεργκ στο σημείο του πέναλτι, ο Σουηδός, όμως, νικήθηκε από τον Γλύκο. Στο 30' μετά από λάθος του Ινσαουράλδε ο Μπεργκ ξεχύθηκε προς τα καρέ του ΠΑΟΚ, αλλά το συρτό πλασέ του στράικερ του Παναθηναϊκού πέρασε άουτ. Ο Νάτχο στο 32' μπήκε από πλάγια στην περιοχή του Κοτσόλη, προτίμησε, όμως, να πλασάρει σε κλειστή γωνία αντί να πασάρει, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν οι αμυντικοί των "πρασίνων". Ο ΠΑΟΚ πίεσε και στο 33' ο Στοχ έστρωσε στον Λίνο, ο Βραζιλιάνος σούταρε στην κίνηση, αλλά στάθηκε άτυχος.
Ο Παναθηναϊκός πήρε την σκυτάλη στο 38' χάνοντας σημαντική ευκαιρία. Ο Ζέκα σέντραρε, ο Δώνης έπιασε την κεφαλιά από πλάγια θέση, όμως, ο Γλύκος έσωσε τον ΠΑΟΚ σταματώντας την μπάλα με τα πόδια πάνω στην γραμμή. Στο 40'΄ο Σαλπιγγίδης έβγαλε τον Λίνο απέναντι από τον Κοτσόλη, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων απέκρουσε το πλασέ του Βραζιλιάνου.
Ο Βούκιτς αντικατέστησε τον Λάζαρ με την έναρξη του δευτέρου μέρους, σε μία προσπάθεια του Γεωργιάδη να βρει ο ΠΑΟΚ το γκολ. Η πρώτη αξιόλογη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 54', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Καρέλης έπιασε την κεφαλιά πιεζόμενος στην μικρή περιοχή, στέλνοντας την μπάλά άουτ.
Ο Βούκιτς το "κλειδί"
Ο Σέρβος άσος για ακόμη μία φορά την φετινή σεζόν πέρασε ως αλλαγή και λύτρωσε τον ΠΑΟΚ. Ηταν το 57ο λεπτό, όταν ο Λίνο βρήκε τον Βούκιτς στο ύψος της περιοχής, αυτός έκανε το κοντρόλ, σημάδεψε σωστά και με σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Κοτσόλη που είδε απλώς την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.
Ο Παναθηναϊκός απώλεσε μεγάλη ευκαιρία στο 64', μετά από σέντρα του Καρέλη και πλασέ του Μπεργκ στην κίνηση από πλάγια θέση που χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και πέρασε άουτ. Ενα σουτ του Ζέκα στο 77' πέρασε άουτ, ενώ στο 78' ο Νάτχο μετά από λάθος του Κοτσόλη έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, πλάσαρε, όμως, η μπάλα κόντραρε και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Κουλούρη πέρασε άουτ.
Στο 79' ο Κλωναρίδης χαράμισε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Καρέλη επιχείρησε αφύλακτος πλασέ στην κίνηση που πέρασε μόλις έξω και στο 87' μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίνο ο Κατσουράνης πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα.

 Prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: