16/2/14

Παναθηναϊκός - Πρωτέας Βούλας 49-42, επιστροφή στις νίκες με τον καλύτερο τρόπο

Μεγάλη νίκη για τα κορίτσια του Παναθηναϊκού που επικράτησαν με 49-42 του Πρωτέα στον "Τάφο του Ινδού" καλύπτοντας και τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Απίστευτη συμπαράσταση για μία ακόμα φορά από τον κόσμο.
Παίζοντας με μεγάλη ψυχή τα κορίτσια του Παναθηναϊκού επέστρεψαν στις νίκες.
Οι πράσινες επικράτησαν με 49-42 επί του Πρωτέα και παράλληλα κάλυψαν και τη διαφορά του πρώτου γύρου. Εξαιρετική απόδοση από όλες τις πράσινες που παρά την αστοχία τους έπαιξαν με ψυχή και πήραν με την μαγκιά τους το παιχνίδι.
Το Τριφύλλι μπήκε νευρικά στο ματς και σε συνδυασμό με την μεγάλη αστοχία του έδωσε στον Πρωτέα ένα προβάδισμα το οποίο έφτασε και μέχρι το 11-3 λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Η Γέμελος σε νεκρό χρόνο έκανε το 11-5 με το οποίο τελείωσε και η πρώτη περίοδος.
Στη δεύτερη οι πράσινες πολύ γρήγορα κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά, με τρίποντα από τις Κοσμά και Γέμελος και παίρνοντας πόντους από όλες τις παίκτριες κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 20-19. Ο Πρωτέας κατάφερε με καλάθια από τη Λύμουρα και τη Βλάχου να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ 22-24.
Στο τρίτο δεκάλεπτο φάνηκε ότι θα είχαμε ντέρμπι μέχρι το τέλος. Οι δύο ομάδες ήταν συνέχεια κοντά στο σκορ. Η Καλέντζου έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 28-28 με την Ντέλβα να κάνει το 30-28. Οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν, έτρεξαν ένα 5-0 και τελείωσαν το δεκάλεπτο με το σκορ υπέρ τους στο 30-33.
Στην τέταρτη περίοδο μίλησε η ψυχή των κοριτσιών του Τριφυλλιού. Με άμυνα που τσάκιζε κόκαλα ο Παναθηναϊκός επέβαλε τον ρυθμό του και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν σε καλή επιθετική ημέρα κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη.
Οι δύο ομάδες είχαν εναλλάξ το προβάδισμα στο σκορ με τη Γέμελος με τρίποντο να δίνει προβάδισμα 44-42. Με δύο βολές της Ντέλβα το σκορ πήγε στο 46-42. Ακολούθησαν μία βολή από την Καλέντζου και ένα σουτ από την Σλούκα για να καλύψουν οι πράσινες και τη διαφορά.

Παναθηναϊκός - Πρωτέας 49-42

Τα δεκάλεπτα:
5-11, 22-24, 33-36, 49-42

Παναθηναϊκός: Καλέντζου 6, Μαγκλάρα 2, Γέμελος 11 (2), Κοσμά 8 (2), Ντέλβα 14, Χριστινάκη, Κωστάκη 4, Καβάσιλα, Σλούκα 4.
Πρωτέας Βούλας: Λύμουρα 10 (1), Νικολοπούλου 7 (1), Σωτηρίου 10, Φρίμαν 9 (1), Τετενέ, Δασκαλοπούλου 2, Βλάχου 2, Μπαρμπερίδου.

Prasinanea

* Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψαν στις νίκες οι κορίτσαροι, αφού πήραν το ντέρμπι κορυφής με τον Πρωτέα καλύπτοντας μάλιστα τη διαφορά της ήττας στη Βούλα. Ο Τάφος του Ινδού έπαιξε το ρόλο του ξανά και ο Παναθηναϊκός, που έχει ένα ματς λιγότερο, «βλέπει» ξανά κορυφή, όπου βέβαια για την ώρα προελαύνει με μόλις μία ήττα το Ελληνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: