16/2/14

Πανθρακικός - Παναθηναϊκός 0-2

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον Πανθρακικό και νίκησε με 2-0 στην Κομοτηνή χάρη σε γκολ του Καρέλη και του Ατζαγκούν, το οποίο προήλθε από τραγικό λάθος του Σέρεμετ. Μείωσε την διαφορά από ΠΑΟΚ και Ατρόμητο το τριφύλλι.
Mια πολύ σημαντική νίκη στην Κομοτηνή πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός στην Κομοτηνή επικρατώντας του Πανθρακικού με 2-0 χάρη σε γκολ των Καρέλη και Ατζαγκούν. Το τριφύλλι παρά τις απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει, κυρίως του Μπεργκ, βρήκε τις λύσεις και κατάφερε αποδίδοντας αρκετά καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα να πάρει τους τρεις βαθμούς. 
Η νίκη των πράσινων έχει διπλή σημασία από τη στιγμή που το τριφύλλι εκμεταλλεύτηκε και τις ήττες των ΠΑΟΚ, Ατρόμητου στην διάρκεια της 25ης αγωνιστικής και μείωσε την διαφορά ενόψει και τον πλέι οφ που έρχονται.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής"
Καιρός:
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών)
Πανθρακικός (Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σαρακατσάνος, Ιγκόρ, Χρήστου (82' Χασομέρης), Καθάριος (63' Μολίνα), Έμποου, Μπεν Σαμπάτ, Ρομέου, Τζάνης (90' Μαμούτ), Ντιόγκο.
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Σίλντεφελντ, Κουτρουμπής, Σπυρόπουλος, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ (84' Δώνης), Ατζαγκούν (87' Ντίνας), Καρέλης (74' Πέτριτς).
Κίτρινες κάρτες: 57' Ντιόγκο, 63' Καρέλης, 71' Έμποουμ, 75' Κουτρουμπής, 78' Σαρακατσάνος
Κόκκινες κάρτες:
Γκολ: 27' Καρέλης, 59' Ατζαγκούν
Εισιτήρια:

Ανασκόπηση αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό και από τις δυο ομάδες που έψαξαν για ένα γρήγορο γκολ και έπαιξαν αρκετά καλό ποδόσφαιρο. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 5' για τους γηπεδούχους όταν ο Καθάριος έξω από την περιοχή έκανε το σουτ αλλά ο Καπίνο έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε.
Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από πλευράς Παναθηναϊκού όταν ο Καρέλης έγινε κάτοχος της μπάλας λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, ο νεαρός άσος δεν το σκέφτηκε και εξαπέλυσε έναν κεραυνό ο οποίος σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Σέρεμετ.
Ο Πανθρακικός συνέχισε να ψάχνει ένα τέρμα αλλά ο Ιγκόρ στο 11' έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν βγήκε από κανονική θέση τετ α τετ με τον Καπίνο αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του έφυγε πάνω από την εστία του Καπίνο.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε με φάσεις εκατέρωθεν και στο 20' ήταν η σειρά του Αμπέντ να πιάσει ένα πολύ δυνατό σουτ το οποίο έφυγε λίγο έξω από την εστία του Σέρεμετ.
Όμορφο γκολ από Καρέλη
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το γκολ που του έδωσε το προβάδισμα στο 27' όταν ο Αμπέντ είδε την κίνηση του Καρέλη στο δεύτερο δοκάρι του ύψωσε την μπάλα και ο νεαρός φορ με αριστερό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν αλλά το σουτ του Καθάριου στο 35' μπλόκαρε εύκολα ο Καπίνο για τον Παναθηναϊκό.
Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να κλείσουν την άμυνα τους αλλά στο 40' βρέθηκαν ξανά σε θέση για κάποιο τέρμα με τον Καρέλη και πάλι να επιχειρεί το σουτ αλλά την μπάλα να φεύγει έξω στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.
Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές και η αναμέτρηση ξεκίνησε όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Στο 53' ο Λαγός που δεν είδε ότι ο Σαρακατσάνος είχε πέσει στο έδαφος έδωσε στον Καρέλη ο οποίος μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή έπιασε το σουτ και η μπάλα έφυγε έξω.
Δώρο Σέρεμετ σε Παναθηναϊκό
Στο 59' ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 0-2 μετά από δώρο του Σέρεμετ. Ο Καρέλης από τα δεξιά γύρισε την μπάλα παράλληλα και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδειχνε να ελέγχει την μπάλα. Την έχασε μέσα από τα χέρια του όμως και ο Ατζαγκούν που κυνήγησε την φάση σε κενή εστία με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 61' ο Τσάνης επιχείρησε με ένα σουτ έξω από την περιοχή να απειλήσει τον Καπίνο χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Τζάνη στο 66' μετά από σέντρα Παπαγεωργίου καθώς η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του γκολκίπερ των πράσινων. 
Ντεμπούτο για Πέτριτς
Στο 73' ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι όταν ο Αμπεντ πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή έβαλε πλάτη τον Σαρακατσάνο ο οποίος τον ανέτρεψε αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.
Στο επόμενο λεπτό ο Αναστασίου έριξε στην μάχη και τον Μλάντεν Πέτριτς με τον Κροάτη φορ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό και να παίρνει την θέση του Καρέλη.

Prasinanea

* Εύκολα και απλά, ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Κομοτηνή, παίρνοντας και τη ρεβάνς για την ήττα στη Λεωφόρο και πλησίασε τόσο τον Ατρόμητο όσο και τον -τραγικό- ΠΑΟΚ στη βαθμολογία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: