5/2/14

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-0

Παρά την καλή εμφάνιση του και την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ένα "παιδικό" λάθος στην άμυνα και ηττήθηκε 1-0 από τον ανύπαρκτο Αστέρα Τρίπολης.
Πολύ σημαντική νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού πήραν οι "Αρκάδες" διατηρώντας το εντός έδρας αήττητο τους.
Οι γηπεδούχοι δεν ήταν καλύτεροι από τους φιλοξενούμενους αλλά εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο ένα παιδικό λάθος στην άμυνα των πράσινων και έτσι πήραν τους τρεις βαθμούς που έφερε τον Αστέρα μόνο στην 4η θέση και οδήγησε τον Παναθηναϊκό την 5η θέση.
Οι γηπεδούχοι υποδέχθηκαν τον Παναθηναϊκό με μια αλλαγή στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση με την Καλλονή και την εκτός έδρας επικράτηση τους καθώς ο Μπαράλες επέστρεψε αντί του Χουάνμα.
Ο Γιάννης Αναστασίου από την πλευρά του έκανε δυο αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΟΦΗ καθώς επανήλθε στην ενδεκάδα ο Ζέκα που εξέτισε την τιμωρία του ενώ θέση στο αρχικό σχήμα πήρε και ο Ατζαγκούν. Οι δυο τους πήραν την θέση των Ρισβάνη και Καρέλη με το τριφύλλι να παίζει πιο ορθολογικά και με ένα 4-
Οι πράσινοι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης έβγαλαν πίεση στο παιχνίδι τους, έκλεισαν τους χώρους στους αντιπάλους τους έκλεψαν πολλές φορές την μπάλα δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του Αστέρα Τρίπολης. Δεν κατάφεραν όμως να κάνουν το γκολ παρά τις πολλές τελικές στην διάρκεια του πρώτου μέρους.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο ένα παιδικό, διπλό λάθος, στην άμυνα του Παναθηναϊκού και κατάφεραν να προηγηθούν. Εν συνεχεία κλείστηκαν πίσω και το τριφύλλι δεν μπόρεσε να απειλήσει τόσο πολύ και να βρει τους κενούς χώρους που είχε στο πρώτο ημίχρονο.


Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γήπεδο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"
Καιρός:
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Γιώργος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαίας)
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Λουί, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκοιάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο, Μπαράλες (88' Χουάνμα), Ντε Μπλάσις (78' Τσαμπούρης), Καράσκο (67' Ζησόπουλος).
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σϊλντενφελντ, Κουτρουμπής, Λαγός (81' Ντίνας), Αμπέντ, Ατζαγκούν, Μπέργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης (75' Καρέλης).
Κίτρινες κάρτες: 45' Σανκαρέ, 59' Κοντοές, 90+ Μπαντής/82' Ατζαγκούν, 89' Ζέκα, 90+ Τριανταφυλλόπουλος
Κόκκινες κάρτες:
Γκολ: 54' Καράσκο

Ανασκόπηση αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Αστέρας Τρίπολης ναι μεν απείλησε πρώτος στο 8' με το σουτ του Λούι το οποίο πέρασε λίγο πάνω από την εστία των πράσινων αλλά εν συνεχεία δεν μπόρεσε να κάνει κάποια άλλη ευκαιρία.
Ο Παναθηναϊκός στο 12' είχε μια καλή στιγμή όταν ο Κλωναρίδης έκανε την ατομική ενέργεια από τα αριστερά, σούταρε με το δεξί και η μπάλα πέρασε μόλις έξω από την εστία του Μπαντή.
Δυο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ με τον Αμπέντ να το εκτελεί από τα αριστερά με σέντρα. Η μπάλα έφτασε στον Κουτρουμπή ο οποίος από πολύ κοντά πλάσαρε έξω ίσως επειδή αιφνιδιάστηκε και δεν περίμενε να περάσει η μπάλα.
Στο 19' ο Παναθηναϊκός πίεσε και πάλι έκλεψε την μπάλα οι Κλωναρίδης, Ατζαγκούν έκαναν το 1-2 με τον πρώτο να βγαίνει φάτσα με τον τέρμα αλλά πλάγια. Προσπάθησε να την γυρίσει στον Μπερκ αλλά ο Λούι τελευταία στιγμή έβαλε σωτήρια το πόδι του και έκοψε την μπάλα.
Οι πράσινοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 30' όταν μετά από λάθος των γηπεδούχων στο χώρο του κέντρου ο Κλωναρίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας, απέφυγε πανέξυπνα τον Γκοιάν αλλά το πλασέ του ήταν κακό και δεν δυσκόλεψε καθόλου τον Μπαντή.
Νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 34' με τον Ζέκα να δίνει στον Κλωναρίδη αυτός πέρασε υπέροχα τον αντίπαλο του έκανε το σουτ αλλά έδιωξε ασταθώς ο Μπαντής. Η μπάλα έφτασε στον Ατζαγκούν αλλά πριν προλάβει να πλασάρει παρενέβη ο Γκοιάν και έδιωξε.
"Χάρισμα" το γκολ στον Αστέρα
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ίδια εικόνα που είχε και το πρώτο μέρος αλλά ο Αστέρας κατάφερε να προηγηθεί κόντρα στην ροή του αγώνα στο 54'. Σε διπλό λάθος στην άμυνα των πράσινων το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Αστέρας.
Αρχικά η μπάλα γύρισε πίσω στον Καπίνο αυτός πολύ έξω από την περιοχή αντί να την διώξει την έδωσε στον Ζέκα ο οποίος είχε κοντά του παίκτες του Αστέρα. Με αποτέλεσμα να πιεστεί από τον Μουνάφο ο οποίος του πήρε την μπάλα την έδωσε στον Καράσκο και αυτός σε κενή εστία έγραψε το 1-0 παρά την προβολή του Λαγού.
Το γκολ αυτό όπως ήταν λογικό έριξε τον Παναθηναϊκό που απείλησε μετά δέκα λεπτά και συγκεκριμένα στο 64' όταν ο Ζέκα με σουτ έξω από την περιοχή προσπάθησε να απειλήσει αλλά ο Μπαντής έδιωξε με σωτήρια επέμβαση καθώς έπεσε στην δεξιά του γωνία και απομάκρυνε.
Οι γηπεδούχοι δεν απειλούσαν 81' Ο Καρέλης στον Ατζαγκούν η μπάλα στον Ντίνα σουτ έξω.

Prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: