16/2/13

Παναθηναϊκός - Αθηναϊκός 83-55, «εκθρόνιση» στο... πάρτι τίτλου!

 

 Σε ένα ανεπανάληπτο πάρτι, που στήθηκε στην κατάμεστη Λεωφόρο στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός «εκθρόνισε» τον Αθηναϊκό διασύροντάς τον με το εντυπωσιακό 83-55!

 Ο αήττητος επί 3,5 χρόνια Αθηναϊκός μπορεί να γνώρισε την πρώτη του ήττα νωρίτερα στη σεζόν από το Ελληνικό, όμως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να το είχε πετύχει πρώτος, αν δεν τον σταματούσαν οι διαιτητές από το σπουδαίο «2» στο Βύρωνα. 
 Αυτό όμως που δεν έγινε στον α' γύρο, έγινε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο στη ρεβάνς στον «Τάφο του Ινδού». Με σχεδόν 30(!) πόντους διαφορά οι κορίτσαροι της Σαμαντούρα «εκθρόνισαν» τον μέχρι πρότινος αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο του γυναικείου μπάσκετ, Αθηναϊκό, δείχνοντας ότι το αφεντικό άλλαξε και κάνοντας παράλληλα μεγάλο άλμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο.

 Πλέον ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +3 από τον Αθηναϊκό, ενώ υπερτερεί και σε πιθανή ισοβαθμία, καλύπτοντας φυσικά την ήττα του πρώτου γύρου. Μοναδικός αντίπαλος για τις πράσινες, στη μάχη για την 1η θέση, το αξιόμαχο Ελληνικό, το οποίο επίσης περιμένει στη Λεωφόρο, για να σφραγίσει, με ακόμη μία νίκη, το πλεονέκτημα για τα πλέι οφ.

 Η μεγάλη δίψα για τη νίκη φαινόταν στα πρόσωπα της Γιασεμή, της Τούλας, της Ιωάννας, της Έλενας, της Αριστέας, της Σταύριας, της Νταϊάνα, της Ευγενίας, της Αναστασίας και της Σοφίας.

 Το ασύλληπτο 11/15 τρίποντα (τα 5 η Βλάνη) ήταν φυσικά ένας μεγάλος παράγοντας για το εύρος της νίκης, όμως η διαφορά μεταξύ των ομάδων εμφανής και αδιαμφισβήτητη. Τρομερή κατάθεση ψυχής από όλες τις παίκτριες, μεγάλο πάθος για τη νίκη και ένας απίστευτος κόσμος να «σπρώχνει» από την εξέδρα. Κατάμεστο το κλειστό με... άλλους τόσους να τραγουδούν απ' έξω!

 Πλέον, θέλει προσοχή, να μη χαθεί ότι χτίστηκε καθ όλη τη σεζόν. Νίκες μέχρι τέλους και ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ!

 Μάλιστα, το 2000 με τη Σαμαντούρα στον πάγκο και την Καλέντζου να ηγείται μιας εξαιρετικής ομάδας, πήραμε το μοναδικό νταμπλ στην ιστορία μας, κάτι που μπορεί να επαναληφθεί 13(!) ολόκληρα χρόνια μετά, ξανά με κύριες πρωταγωνίστριες τις Σαμαντούρα, Καλέντζου.

 Τα δεκάλεπτα: 21-18, 44-32, 61-47, 83-55

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων: 

 Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 13 (1 τριπ., 10 ασίστ, 7 ριμπ.), Βλάνη 19 (5), Κόνιαλη, Μαγκλάρα 10 (8 ριμπ, 6 ασίστ), Σλούκα 13 (3), Δίελα 14 (2 τριπ., 7 ριμπ.), Χρονοπούλου, Ντέλβα 14 (16 ριμπ), Θεολόγου.
 Αθηναϊκός (Λειβάδης): Βουκίσεβιτς 2 (1/1τρ.), Λύμουρα 19 (3/5τρ., 6ρ., 7ασ.), Σπαθάρου, Καζαντζίδου 3 (1/2τρ.), Ζότοβα, Κεχαγιά 9 (4/12δίπ.), Χαλικιά 4 (4ρ.), Κοσμά 8 (0/4τρ., 13 ρ.), Ισκιόγλου 4, Κυριακοπούλου 6 (4ρ., 6λ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: