14/2/13

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παναθηναϊκός 86-69

Ο Παναθηναϊκός έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο, προδόθηκε από την αστοχία του και γνώρισε την ήττα με 86-69 από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.
 Από την αρχή του αγώνα οι πράσινοι προσπάθησαν να βάλουν την μπάλα στο ζωγραφιστό για τον "Σόφο". Στα πρώτα πέντε λεπτά οι άμυνες των δύο ομάδων είχαν πάει περίπατο και έτσι το σκορ έφτασε στο 11-8 με την ΤΣΣΚΑ να είναι μπροστά. Στη συνέχεια όμως η άμυνα των γηπεδούχων βελτιώθηκε και με ένα ξέσπασμα από τους Καούν και Τεόντοσιτς κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά.
Για την ακρίβεια η ΤΣΣΚΑ κατάφερε στο 7' να προηγηθεί για πρώτη φορά με πέντε πόντους (17-12). Ο Τέοντοσιτς με 8 δικούς του πόντους έστειλε τη διαφορά στους 10 (25-15) σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο.
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνά του και με τον Γκιστ να δίνει λύσεις στην επίθεση ροκάνισε τη διαφορά. Οι πράσινοι έτρεξαν ένα σερί 8-0 και μέσα σε δύο λεπτά κατέβασαν τη διαφορά στους δύο (25-23).
Η ΤΣΣΚΑ προσπαθούσε να αντιδράσει αλλά η άμυνα του Τριφυλλιού δεν την άφηνε και έτσι η διαφορά παρέμενε μεταξύ δύο και τεσσάρων πόντων. Κάπως έτσι το ημίχρονο τελείωσε με το σκορ να είναι στο 35-31. Ο Παναθηναϊκός σούταρε με χειρότερα ποσοστά από ότι η ΤΣΣΚΑ, αλλά έλεγξε τον τομέα των ριμπάουντ, έκανε μόλις τρία λάθη έναντι των επτά των γηπεδούχων. Το αρνητικό για τον Αργύρη Πεδουλάκη ήταν πως οι περισσότεροι ψηλοί του φορτώθηκαν γρήγορα μα φάουλ (Τσαρτσαρής 3, Λάσμε 2 και Γκιστ 2).
Επιθετικά ο Γκιστ ήταν πρώτος σκόρερ με 7 πόντους έχοντας παράλληλα και πέντε ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη ο Τεόντοσιτς με 10 και Κρστιτς με 8 ήταν αυτοί που έκαναν τη ζημιά στους πράσινους.
Τον πρόδωσε η άμυνα
Αντιθέτως ανάλογη ήταν η εικόνα της άμυνας του Παναθηναϊκού στο τρίτο δεκάλεπτο. Με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας έξω από τη γραμμή των τριών πόντων (σούταραν συνέχεια πάνω από 50%), οι γηπεδούχοι άρχισαν να χτίζουν μία διαφορά.
Ο Ουίμς με τέσσερις διαδοχικούς πόντους ανέβασε τη διαφορά στους 11 (54-43) στο 25', για να ολοκληρώσει το 8-0 σερί της ΤΣΣΚΑ ο Τεόντοσιτς (58-43). Στην αντίπερα όχθη ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε λύσεις. Ο Λάσμε προσπαθούσε να κρατήσει τους πράσινους ζωντανούς, αλλά η ΤΣΣΚΑ πάντα έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι. Με αυτό τον τρόπο οι γηπεδούχοι πήγαν στην τέταρτη περίοδο με το σκορ στο 66-50.
Η ΤΣΣΚΑ συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο δ' δεκάλεπτο, υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό σε ολική  κατάρρευση. Οι "πράσινοι" βρέθηκαν να υπολείπονται με 26 πόντους διαφορά, έχοντας χάσει την υπομονή τους στο παρκέ. Κακή κυκλοφορία της μπάλας και κακή άμυνα, ήταν τα στοιχεία που επέτρεψαν στην ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει στο σκορ με 79-53 στο 33'.
Μετά από αρκετή ώρα, ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια αντίδρασης, κατεβάζοντας και πάλι το ρυθμό στα μέτρα του και τρέχοντας ένα σερί 10-0 έγραψε το 76-63. Ο Τεόντοσιτς έδωσε λύση στο στιγμιαίο μπλακ άουτ της ΤΣΣΚΑ, έξω από τα 6.75μ., ενώ λίγο αργότερα ο Τζάκσον με δικό του τρίποντο μπροστά από τον Διαμαντίδη έκανε το σκορ 85-67.

Δεκάλεπτα: 25-15, 35-31, 66-50, 86-69

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 20, Μίτσοβ 10, Τζάκσον 11, Σόκολοφ, Κρστιτς 8, Ουίμς 19, Ζοζούλιν, Έρτσεγκ 5, Βοροντσέβιτς Κρίστμας, Καούν 13, Πονκρασόφ.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Ματσιούλις 15, Καπόνο 5, Ούκιτς 8, Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 12, Μπανκς 3, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 6.

Από prasinanea

* Εμφανής η κούραση του Παναθηναϊκού και δίκαιη η επικράτηση της ΤΣΣΚΑ. Το ερώτημα είναι πώς αυτή η πολύ μεγάλη ομάδα διασύρθηκε εντός έδρας από τη Μάλαγα, με τη δικαιολογία ότι βρέθηκε σε μια «κακή βραδιά»..
Αφήνοντας του Ρώσους με τα περίεργα παιχνίδια τους, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει στο δεύτερο γύρο του Top-16 να τρέξει ένα σερί νικών, αν θέλει να μείνει εντός πλαισίου πρόκρισης. Με τα έως τώρα δεδομένα η Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρει την 1η θέση του ομίλου και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τη 2η. Επομένως, μένουν μόλις 2 θέσεις ακόμη και ο ανταγωνισμός είναι υψηλός, με την Εφές Αναντολού να έχει ένα προβάδισμα έναντι Παναθηναϊκού, Μάλαγα και Ζαλγκίρις..

Δεν υπάρχουν σχόλια: