10/2/13

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1, η καλή παρένθεση έκλεισε απότομα...

Παίζοντας μπάλα μόνο για δύο δεκάλεπτα, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 0-1 από τη Ξάνθη στο "Σπύρος Λούης" και επέστρεψε στις κακές εμφανίσεις των εντός έδρας αναμετρήσεων.
 Ευχάριστο διάλειμμα αποτέλεσαν για τον Παναθηναϊκό οι πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο, αφού επιστρέφοντας στο "Σπύρος Λούης", επέστρεψε και στην κακή εικόνα του πρόσφατου παρελθόντος...
Αποδίδοντας καλά μόνο για δύο δεκάλεπτα, ένα σε κάθε ημίχρονο, ηττήθηκε 0-1 από την παθιασμένη Ξάνθη, η οποία με ένα γκολ του Ντίε στο 40', πήρε αυτό που ήθελε. Είναι προφανές ότι με την αστάθεια που παρουσιάζει, η είσοδος στα πλέι οφ φαντάζει ανέφικτος στόχος, αφού αντί να πλησιάζει, απομακρύνεται και σίγουρα δεν πρόκειται να τον πετύχει με τόσο αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.
Το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό είναι πως ότι κέρδισε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, το έχασε ξανά... Το μομέντουμ, το καλό κλίμα, τη διάθεση και την ψυχολογική τόνωση...
Ευτυχώς για τους οπαδούς του Τριφυλλιού, η ομάδα μπάσκετ τους έφτιαξε το βράδυ της Κυριακής με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και τους απέσπασε την προσοχή Διότι πλην των 2.000 οι οποίοι μετέβησαν στο "Σπύρος Λούης", η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων είχε το μυαλό της στο Ελληνικό..
Μπάλα για δέκα λεπτά
Με δυο αλλαγές στην ενδεκάδα άρχισε ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι με την Ξάνθη, σε σύγκριση με τον Αστέρα. Ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε τη θέση του τραυματία Βελάσκες και ο Μαυρίας του τιμωρημένου Τοτσέ. Ίδιοι έμειναν οι Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Σισοκό, Καζιγιάμα.
Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο ματς και επιτιθέμενη από την πλευρά του Μαρίνου, απείλησε την εστία του Καρνέζη. Όμως αρχικά ο Σεϊταρίδης και έπειτα ο Μπουμσόνγκ, πρόλαβαν με προβολές τους Σμιθ και Ονουάτσι πριν πάρουν τη μπάλα σε πλεονεκτικό σημείο.
Από το 10' και μετά, ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία και άρχισε να απειλεί. Ένα σουτ του Καζιγιάμα στο 11' πέρασε άουτ, ένα τετ α τετ του Ζέκα το απόκρουσε ο Λοντίγκιν, ενώ εκτός πέρασαν τα σουτ των Βιτόλο και Σο. Ωστόσο, η Ξάνθη ισορρόπησε ξανά το ματς και είχε καλές ευκαιρίες με δύο σουτ των Ονουάτσι και Σμιθ.
Τελικά, άνοιξε το σκορ στο 40', όταν ο Γούτας εκτέλεσε πασαριστά ένα φάουλ στον Ντίε έξω από την περιοχή και αυτός με ευθύβολο σουτ, "νίκησε" τον Καρνέζη. Η ίδια κομπίνα έγινε στο 44', αλλά αυτή τη φορά το σουτ του Πάιτο κατέληξε άουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με μία αποτυχημένη εκτέλεση φάουλ του Σισοκό.
Απείλησε, δεν σκόραρε
Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Χοκίν να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό, αντικαθιστώντας τον Καζιγιάμα. Ο Σο απείλησε στο 47' αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ. Στο 51' η δυνατή κεφαλιά του Γούτα πέρασε άουτ και πέντε λεπτά αργότερα, ο Χοκίν έκανε τη σέντρα-σουτ από δεξιά, ο Λοντίγκιν μπλόκαρε στη γραμμή και ο Καρσιώτης έκρινε ότι η μπάλα δεν πέρασε εντός τέρματος.
Στο 58' ο Φουρλάνος πέρασε στη θέση του Μαυρία για να προσδώσει δημιουργία στη μεσαία γραμμή, αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που απείλησε ξανά με ένα φάουλ του Ντίε στο 61'. Στο 63' ο Σεϊταρίδης σούταρε ένα συρτό φάουλ άουτ και πέντε λεπτά αργότερα, από ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Σισοκό, ο Ζέκα δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.
Ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και άρχισε να απειλεί. Αρχικά, από σέντρα του Χοκίν, ο Σο έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε στο "γάμα". Έπειτα, ο δημιουργός πέρασε σε θέση εκτελεστή, αλλά η κεφαλιά-ψαράκι του Ισπανού βρήκε το κάθετο δοκάρι. Ακολούθως, ήρθε μια διπλή ευκαιρία για τον Ζέκα. Πρώτα από μπαλιά του Σισοκό, δεν βρήκε καλά τη μπάλα και την έστειλε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, από την κάθετη του Κάιπερ, του σουτ του Πορτογάλου κατέληξε άουτ.
Μετά το καταιγιστικό δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός "έκατσε" και στα τελευταία λεπτά, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κίνδυνο για την εστία του Λοντίγκιν. Η Ξάνθη κράτησε ανεπαφη την εστία της χωρίς δυσκολία και μοιραία ήρθε ήττα με 0-1.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Σεϊταρίδης (68' Κάιπερ), Μαρίνος, Σο, Βιτόλο, Σισοκό, Μαυρίας (57' Φουρλάνος), Καζιγιάμα (46' Χοκίν), Ζέκα.
Ξάνθη: Λοντίγκινς, Μάρτινς, Μάνταλος, Σμιθ (60' Σολτάνι), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντάνι (65' Βασιλακάκης), Ντίε, Ονουάτσι (79' Μαρσελίνιο).

Από prasinanea

* Σε μια βραδιά τελικού κυπέλλου με τον αιώνιο πελάτη δεν υπήρχε λόγος να χαλαστώ με τη μιζέρια του ποδοσφαίρου. Ως εκ τούτου δεν έχω εικόνα από τη νέα κάκιστη εμφάνιση μετά την ευχάριστη παρένθεση με τις καλές εκτός έδρας εμφανίσεις σε Περιστέρι, Τρίπολη. Περαστικά μας και κοιτάξτε πλάκα, που κοροϊδεύαμε την ΑΕΚ ότι θα υποβιβαστεί και μας μείωσε στη βαθμολογία, στον πόντο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: