19/1/13

Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 1-1, κάποτε ήταν μια μεγάλη ομάδα...

Βαθιά "άρρωστος" και ευρισκόμενος σε κρίση, ο Παναθηναϊκός παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον μαχητικό Πανθρακικό στο "Σπύρος Λούης". Πλήρωσε ξανά το μπλακ άουτ του τελευταίου δεκαλέπτου, ο Τοτσέ το γκολ.
Σε μία τεταμένη ατμόσφαιρα, με την διχόνοια να επικρατεί στην εξέδρα, με ψυχολογία στο ναδίρ και με τη γνωστή κατάρρευση στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Πανθρακικό, στο "Σπύρος Λούης". Το γκολ του Τοτσέ στο 74' φάνηκε να λυτρώνει προς στιγμή, αλλά τελικά ο Παπαδόπουλος στο 85' ισοφάρισε και βύθισε το Τριφύλλι στην κρίση.
Είναι ξεκάθαρο και στον πιο απομακρυσμένο παρατηρητή ότι η ομάδα είναι βαθιά άρρωστη και μόνο με μία "επέμβαση" θα ανακτήσει την υγεία της. Η κρίση έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην Παιανία, ο χειρισμός της μοιάζει με "γόρδιο δεσμό" και το χειρότερο, είναι πως δεν φαίνεται ότι μπορεί να ξεπεραστεί στο επόμενο διάστημα.
Κάθε κριτική στο παιχνίδι φαντάζει μάταιη, αφού ο Παναθηναϊκός μέχρι το 80' ήταν καλός με βάση τα φετινά δεδομένα, απειλήθηκε ελάχιστα και είχε ευκαιρίες, Ανεξήγητα όμως, κατέρρευσε πάλι μετά το 80' και έχασε άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς.
Πρωταρχικό μέλημα επιβάλλεται να αποτελέσει για τον Γιάννη Αλαφούζο και τη διοίκηση, η επαναφορά της ενότητας στον κόσμο, αφού εάν παραμείνει ο διαχωρισμός σε δύο στρατόπεδα, τότε δεν πρόκειται να επανέλθει η υγεία. Απαιτείται αδιάκοπη και αποτελεσματική προσπάθεια, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να μπει ξανά σε τροχιά ανάκαμψης. Εάν δεν διορθωθούν τα υπόλοιπα, το αγωνιστικό δεν πρόκειται να πάει καλά...
Οι αποδοκιμασίες στον Βύντρα κυρίως και στον Σπυρόπουλο δευτερευόντως, δεν βοηθούν κανέναν, αφού ούτε οι συμπαικτες τους αισθάνονται άνετα. Μόνο με ενότητα και ομόνοια μπορεί να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός και στην παρούσα φάση, αυτό δεν συμβαίνει...
Λίγα πράγματα το Τριφύλλι
Η επιστροφή του Μπουμσόνγκ και Βύντρα στο κέντρο της άμυνας ήταν γεγονός και πλαισιώθηκαν δεξιά και αριστερά από τους Σεϊταρίδη και Σπυρόπουλο. Τέρμα έπαιξε ο Καρνέζης, αμυντικοί μέσοι οι Βιτόλο και Σο, επιτελικός μέσος ο Ζέκα, οι Μαυρίας και Σισοκό στα άκρα της επίθεσης και ο Τοτσέ στην κορυφή.
Το κλίμα διχόνοιας που επικράτησε στην εξέδρα επηρέασε και την ομάδα στα πρώτα λεπτά και ο Πανθρακικός επωφελήθηκε, έχοντας τον έλεγχο. Μάλιστα, στο 15' απείλησε με ένα καλό σουτ του Βαϊρουά, αλλά ο Καρνέζης ήταν εκεί για να αποκρούσει.
Ωστόσο, με την πάροδο του 20λεπτου, ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τα ηνία και άρχισε να δημιουργεί κινδύνους για την εστία του Κουτσόπουλου. Με τις ατομικές ενέργειες των Μαυρία και Σισοκό από τα άκρα, έσπασε την άμυνα του Πανθρακικού και είχε ορισμένες καλές στιγμές.  Ο Ζέκα σε δύο περιπτώσεις, στο 18' και στο 36', από θέση βολής, αστόχησε.
Στο τελευταίο 10λεπτο, ο Πανθρακικός κατάφερε να περιορίσει τους εξτρέμ του Τριφυλλιού και δεν κινδύνεψε η εστία του, χωρίς να διακριθεί και επιθετικά. Την ίδια στιγμή, από τους πράσινους έλειπε το καθαρό μυαλό στη μεσαία γραμμή και έγιναν αρκετά ατομικά λάθη, που κατέστησαν ανέφικτη την επιθετική ανάπτυξη του Παναθηναϊκού.
Ο συνήθης ύποπτος
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγή για τον Παναθηναϊκό και με διάθεση να κυνηγήσει το γκολ. Το κλίμα στις εξέδρες ηρέμησε και αυτό βοήθησε την ομάδα και βγήκαν μερικές καλές φάσεις, όπως ένα σουτ του Σο στο 49' και ένα δεύτερο του Μαυρία στο 52'. Μετά το δεκάλεπτο, ο Πανθρακικός κατάφερε να αμυνθεί λίγο πιο αποτελεσματικά, αλλά ο γηπεδούχος συνέχισε να πιέζει.
Η κλασικότερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήρθε στο 63', όταν ο Σο έκανε την κάθετη έξω δεξιά στον Ζέκα, αυτός τη γύρισε στον Τοτσέ, ο οποίος αστόχησε με κεφαλιά-ψαράκι. Ένα λεπτό αργότερα, ο τραυματίας Μαυρίας αντικαταστάθηκε από τον Κουίνσι. Η πίεση αυξήθηκε ακόμα περισσότερο και στο 66', ο Τοτσέ μέσα στην περιοχή έχασε το κοντρόλ μετά το παράλληλο γύρισμα του Σεϊταρίδη.
Ο Πανθρακικός απείλησε πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 74', αλλά το συρτό σουτ του Παπαδόπουλου κατέληξε άουτ. Όμως, δύο λεπτά μετά, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο, Χοσέ Τοτσέ. Ο Ισπανός δέχτηκε την πάσα του Ζέκα στην περιοχή και με σουτ στην κίνηση, "εκτέλεσε" τον Κουτσόπουλο.
Πάντως, αμέσως μετά, ο Πανθρακικός άγγιξε το 1-1, αλλά το σουτ του Μίνγκα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 81', αρχικά ο Καρνέζης με απόκρουση και στη συνέχεια ο Μπουμσόνγκ, σταμάτησαν το σουτ και την κεφαλιά του Παπαδόπουλου. Τελικά, ο "Παπ" χτύπησε στο 84', αφού ο Μουνάφο έκανε τη σέντρα, ο Μπουμσόνγκ τον άφησε και αυτός, αξιοποιώντας και την κακή έξοδο του Καρνέζη, σκόραρε με κεφαλιά.
Ο Κουίνσι με ατομική ενέργεια, σούταρε στο 88', αλλά ο Κουτσόπουλος μπλόκαρε σταθερά. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στη συνέχεια με βαθιές μπαλιές να απειλήσει την εστία του Πανθρακικού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μίνγκας στο 94' άγγιξε το 1-2 του, με το πλασέ του να περνά άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Κουίνσι από το πέναλτι και ακολούθησε η λήξη από τον Δελφάκη...

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (64' λ.τ. Κουίνσι), Τοτσέ.
Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Βαϊρουά (65' Μουνάφο), Καστσελάν, Παπαδόπουλος (89' Κυβελίδης), Λουσέρο, Σερφά, Μίνγκας, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Λαδάκης (79' Κοντογουλίδης).

Από prasinanea

* Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις...
Τίποτα περισσότερο για αυτό το... αδιόρθωτο χάλι. Η Β' Εθνική μας κλείνει το μάτι και κάποια λαμόγια σφυρίζουν αδιάφορα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: