13/1/13

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-0

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το κακό πρόσωπο που παρουσιάζει μακρυά από το "Σπύρος Λούης" και έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ακίνδυνοι επιθετικά οι πράσινοι, κινδύνεψαν στα τελευταία λεπτά.
Νέα απώλεια βαθμών υπέστη στους Ζωσιμάδες ο Παναθηναϊκός, αφού παρέμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πρώτο παιχνίδι του Φάμπρι Γκονθάλεθ στη Superleague. Ένα αποτέλεσμα που περισσότερο θετικό κρίνεται, αφού στα τελευταία λεπτά ο γηπεδούχος ήταν αυτός ο οποίος είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ και τη διάθεση για να απειλήσει...
Η μοναδική διαφορά σε σύγκριση με το ματς με τη Βέροια, ήταν πως αμυντικά ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πιο σφιχτός και συμπαγής, μην επιτρέποντας στον ΠΑΣ να απειλεί όποτε θέλει. Ωστόσο, στο τελευταίο τέταρτο και αυτό το πλεονέκτημα πήγε περίπατο, αφού η ομάδα του Τριφυλλιού "κατέβασε τον γενικό" και κλείστηκε στην περιοχή της, περιμένοντας το σφύριγμα της λήξης.
Ο Φάμπρι έχει πάρα πολλή δουλειά μπροστά του, όχι για να παίξει ο Παναθηναϊκός "όμορφο και καλό ποδόσφαιρο", όπως είχε ισχυριστεί ο ίδιος την Τετάρτη, αλλά απλώς για να παρουσιάσει μία υποφερτή εικόνα και να βγάλει στο χορτάρι ορισμένες στοιχειώδεις λειτουργίες. Το έργο του Ισπανού δεν είναι καθόλου εύκολο, αφού πρώτα απ' όλα, πρέπει να πείσει τους ποδοσφαιριστές του, ότι φοράνε τη φανέλα ενός τεράστιου συλλόγου και δεν έχουν λόγο να φοβούνται και επιβάλλεται να παίρνουν ρίσκα.
Χαρακτηριστικό είναι πως ο Παναθηναϊκός είχε δύο σουτ σε ολόκληρο το παιχνίδι, ένα από τον Κουίνσι στο πρώτο ημίχρονο και ένα από τον Σο στο δεύτερο, ενώ μόλις μία φορά έβαλε τη μπάλα στην περιοχή του Φεγκρούς, μετά από συνδυασμό των Σισοκό και Μαυρία...
Αδύναμος να δημιουργήσει
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με τον Καρνέζη γκολκίπερ, τον Μαρίνο στο αριστερό άκρο της άμυνας και τους Πίντο, Βελάσκες, Σεϊταρίδη, τους Βιτόλο και Σο αμυντικούς μέσους, τον Σισοκό σε ελεύθερο ρόλο και τους Μαυρία, Κουίνσι, Τοτσέ στην επίθεση.
Έχοντας στο μυαλό τους τις οδηγίες του Φάμπρι για προσήλωση στην ανασταλτική λειτουργία, σε συνδυασμό με τον κακό αγωνιστικό χώρο και την αδυναμία να δημιουργήσουν, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού περιορίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου σε καθαρά παθητικό ρόλο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ στο 37', μετά από ένα συνδυασμό του Μαυρία με τον Σισοκό και το γύρισμα του πρώτου κατέληξε στην αγκαλιά του Φεγκρούς, ενώ το πρώτο σουτ έγινε ένα λεπτό αργότερα από τον Κουίνσι και επίσης το μπλόκαρε ο γκολκίπερ του ΠΑΣ.
Αντίθετα, οι Γιαννιώτες ήταν πιο επιθετικοί και είχαν δύο χαμένα τετ α τετ με τον Ίλιτς, ένα καλό σουτ του Γεωργίου από πλάγια θέση και μία αδύναμη κεφαλιά του Μιχαήλ εξ' επαφής. Απολογισμός καθόλου κακός και σίγουρα τους επέτρεψε να έχουν το παράπονο ότι δικαιούνταν ένα γκολ στο πρώτο μέρος...
Τα ίδια και τα ίδια...
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε για τον Παναθηναϊκό όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε το δεύτερο... Χωρίς αλλαγή σε επίπεδο προσώπων, αλλά και σε επίπεδο εικόνας. Ο ΠΑΣ συνέχιζε να πιέζει, χωρίς όμως να δημιουργήσει ευκαιρίες και ο Παναθηναϊκός να αμύνεται, χωρίς να μπορεί να βγάλει αντεπίθεση.
Η πρώτη κίνηση του Φάμπρι ήταν στο 58' να περάσει στο ματς τον Ζέκα αντί του αρνητικού Κουίνσι. Η κίνηση του Ισπανού βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κερδίσει τη μεσαία γραμμή και να μεταφέρει την πίεση στο μισό γήπεδο του ΠΑΣ, αλλά δεν πρόσθεσε κάτι στο δημιουργικό κομμάτι, όπου ο Φεγκρούς εξακολουθούσε να περνά ένα ήσυχο βράδυ.
Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε στο 7', όταν ο Ντε Βινσέντι με ένα μονοκόμματο σουτ, ανάγκασε τον Καρνέζη να αποκρούσει με τις γροθιές σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σο έκανε το δεύτερο σουτ της βραδιάς για το Τριφύλλι, αλλά από μακρινή απόσταση και ο Φεγκρούς μπλόκαρε εύκολα.
Στο 81' ο Ντε Βινσέντι απείλησε εκ νέου, με ένα σουτ από μακρινή απόσταση "καθήλωσε" τον Καρνέζη, αλλά ευτυχώς η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Η επόμενη αλλαγή ήρθε στο 85', με τον Φορναρόλι να αντικαθιστά τον Μαυρία. Ο ΠΑΣ έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία του στο 88', όταν ο Καρνέζης απέκρουσε σουτ του Κοροβέση μέσα από την περιοχή.
Ο ΠΑΣ δεν αρκούνταν από την ισοπαλία και συνέχιζε να πιέζει ως το τέλος και έχασε την κλασικότερη ευκαιρία του στο 92'. Ο Πάντος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Τσουκαλάς σηκώθηκε ανενόχλητος στη μικρή περιοχή, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα...

ΠΑΣ Γιάννινα: Φεγκρούς, Πάντος, Οικονόμου, Μιχάηλ, Κολοβέτσιος, Κειτά, Τσούκαλας, Γεωργίου, Κοροβέσης (89' Νικλητσιώτης), Ντε Βινσέντι, Ίλιτς (76' Βίλα).
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Βελάσκες, Μαρίνος, Βιτόλο, Σο, Σισοκό, Μαυρίας (84' Φορναρόλι), Κουίνσι (58' Ζέκα), Τοτσέ.

Από prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: