17/4/13

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 65-63, ένα βήμα πριν το Λονδίνο!

Ένας Παναθηναϊκός με ψυχή πήρε μία παλικαρίσια νίκη επί της Μπαρτσελόνα και πλέον είναι ένα βήμα πριν την πρόκρισή του στο Φάιναλ 4 του Λονδίνου. Τεράστια εμφάνιση από Μπράμο, Διαμαντίδη και Γκιστ. Συγκλονιστική εμφάνιση από τον κόσμο που ώθησε τους πράσινους στη νίκη.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε το ματς με τους Ξανθόπουλο, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Τσαρτσαρή και Σχορτσιανίτη.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε με σαφέστατο προσανατολισμό να περάσει την μπάλα στον “Σόφο”. Ο Ναβάρο με τρίποντο άνοιξε το σκορ για να απαντήσει ο Ματσιούλις. Ο Γκιστ με το που μπήκε στο παρκέ με τρίποντη βόμβα έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ.
Ο Ναβάρο απάντησε με το ίδιο νόμισμα για να περάσουν οι φιλοξενούμενοι μπροστά στο σκορ με 6-5. Από εκεί πέρα ο Παναθηναϊκός επέβαλε απόλυτα τον ρυθμό του. Με ένα τρίποντο του Ματσιούλις και ένα καλάθι του Διαμαντίδη οι πράσινοι ξέφυγαν για πρώτη φορά με πέντε πόντους (13-8). Ο Τόμιτς μείωσε για να ακολουθήσει ένα επί μέρους 7-0 του Παναθηναϊκού με τους πράσινους να τελειώνουν το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 20-10.
Συνέχισε εντυπωσιακά
Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Γιασικεβίτσιους κατέβασε τη διαφορά στους 8, ενώ με καλάθια των Διαμαντίδη και Τζαβάι παρέμεινε στα ίδια επίπεδα. Ακολούθησε ένα ξέσπασμα των πράσινων οι οποίοι έβαλαν φωτιά στο ΟΑΚΑ.
Ο Ούκιτς με ένα μεγάλο τρίποντο και ο Λάσμε πρώτα με δύο βολές και έπειτα με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα ανέβασε τη διαφορά στους 15 (29-14, 13). Η συνέχεια του δεκαλέπτου ήταν μια μονομαχία ανάμεσα στον Μπράμος και τους Λόρμπεκ και Γιασικεβίτσιους. Οι δύο παίκτες προσπαθούσαν να κατεβάσουν τη διαφορά, όμως ο άσος του Τριφυλλιού με εννιά δικούς του πόντους κρατούσε τους πράσινους σε απόσταση ασφαλείας.
Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους πράσινους να είναι μπροστά στο σκορ με 38-29 κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα των φίλων τους που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του ΟΑΚΑ.
Το Τριφύλλι στα πρώτα 20 λεπτά κυριάρχησε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού κάτι που αποτυπώθηκε σε όλους τους τομείς της στατιστικής.
"Παγιδεύτηκε" στην ζώνη
Με την αρχή του τρίτου δεκαλέπτου ο Τσάβι Πασκουάλ δοκίμασε μία ζώνη με τον Τόμιτς να δίνει βάθος στην άμυνά της κάτι που εγκλώβισε τους πράσινους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Καταλανοί να ροκανίσουν σιγά σιγά τη διαφορά με τους Ναβάρο και Τόμιτς να βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι του Τριφυλλιού.
Μάλιστα, ο Τόμιτς ήταν εκείνος ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα με 43-42 για πρώτη φορά έπειτα από το πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα με τον Μπράμος να δίνει σημαντικές λύσεις, αλλά τον Τόμιτς να βρίσκεται σε εξαιρετική βραδιά.
Έτσι. Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με την Μπαρτσελόνα να είναι μπροστά στο σκορ με 50-51.
Τεράστιος Διαμαντίδης
Στην έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου με τέσσερις γρήγορους πόντους η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 55-50. Μία βολή του Ούκιτς και ένα παλικαρίσιο καλάθι του Γκιστ κατέβασαν τη διαφορά στους δύο. Ο Αμπρίνες με κάρφωμα ανέβασε και πάλι αέρα τεσσάρων πόντων. Ακολούθησε ένα επί μέρους 6-0 του Τριφυλλιού που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Διαμαντίδη το έβαλε και πάλι μπροστά τον Παναθηναϊκός με 59-57 (36').
Η Μπαρτσελόνα απάντησε με το ίδιο νόμισμα χάρη σε δύο τρίποντα από τους Ουάλας και Γιασικεβίτσιους περνώντας μπροστά στο σκορ με 59-63 σχεδόν δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Οι Καταλανοί το πανηγύρισαν έξαλλα αλλά υπολόγιζαν χωρίς τους Διαμαντίδη και Γκιστ.
Ο δεύτερος έβγαλε πρώτα μία εξαιρετική ασίστ επιτρέποντας στους πράσινους να μειώσουν στο καλάθι χάρη σε κάρφωμα του Λάσμε 1.25 πριν το τέλος.
Ο Ματσιούλις παίζει μεγάλη άμυνα πάνω στον Ουάλας και κερδίζει την κατοχή. Η μπάλα πάει στα χέρια του Διαμαντίδη, ο αρχηγός δεν το σκέφτεται και πολύ σηκώνεται και βάζει τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 64-63 και το ΟΑΚΑ σηκώνεται ως τον ουρανό...
Οι περισσότεροι από 20.000 πράσινοι οπαδοί που βρέθηκαν στο πλευρό του Τριφυλλιού έπαιξαν άμυνα και εκείνοι, ο Γκιστ κέρδισε το ριμπάουντ αλλά και το φάουλ. Ο Αμερικανός ευστόχησε στη μία από τις βολές διαμορφώνοντας το τελικό 65-63 που στέλνει τον Παναθηναϊκό μία ανάσα πριν από την πρόκριση στο Φάιναλ 4 του Λονδίνου.

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 38-29, 50-51, 65-63

Παναθηναϊκός (πεδουλάκης): Μπράμος 14(2), Ματσιούλις 5(1), Ούκιτς 6(1), Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 12(2), Γκιστ 9(1), Μπανκς, Ξανθόπουλος, Σχορτσανίτης 4.
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας, Αρμπίνες 6, Ναβάρο 17(3), Γιασικεβίτσιους 13(3), Γουάλας 5(1), Ίνγκλις, Λόρμπεκ 8, Τζαγουάι 2, Τόμιτς 12.

Από prasinanea

* Ακόμη μία κατάθεση ψυχής από τον Εξάστερο Αυτοκράτορα, ο οποίος μένει να κάνει το τελευταίο βήμα για την πρόκριση στο Final 4 του Λονδίνου. Την Πέμπτη, μονάχα με ψυχολογία στα ύψη, είναι πολύ πιθανό ο Παναθηναϊκός να πανηγυρίσει μια σπουδαία επιτυχία. Ό,τι και να συμβεί πάντως, τα έως τώρα επιτεύγματα είναι ένας μικρός άθλος. Οτιδήποτε περισσότερο σημειωθεί στο εξής θα πρόκειται πλέον για μικρό θαύμα.
ΜΟΝΑΧΑ ΕΣΥ ΠΑΝΑΘΑ ΜΟΥ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: