19/4/13

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 60-70, τίποτα δεν πήγε καλά...

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και καλείται να πάει στην Βαρκελώνη και να κάνει εκ νέου το μπρέικ και να βρεθεί στο Λονδίνο. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ότι μπορεί και έχει άλλη μια ευκαιρία την Πέμπτη (25/4).
 
Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε το ματς με τους Ξανθόπουλο, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Σχορτσανίτη.
Η Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Με καλάθι και φάουλ του Τζαγουάι προηγήθηκε με 9-4 αναγκάζοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να πάρει τάιμ άουτ στο 4. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει όμως επιθετικό πρόβλημα, αφού και ελεύθερα σουτ δεν έμπαιναν.
Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Πασκουάλ να ανεβάζουν σταδιακά τη διαφορά. Έτσι, πρώτα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 8 πόντους (9-17), για να φτάσουμε στο τελικό +10 του πρώτου δεκαλέπτου (10-20, 10').
Βρήκε λύσεις ο Παναθηναϊκός
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός βρήκε περισσότερες λύσεις στο επιθετικό κομμάτι. Ο Γιασικεβίτσιους ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 11 (16-27, 14'), αλλά οι πράσινοι έδειχναν ότι μπορούν να ροκανίσουν τη διαφορά.
Με ένα επί μέρους σκορ 7-0 ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 4 (23-27, 17'), με τον Μπράμος να ευστοχεί στο πρώτο τρίποντο του Τριφυλλιού βάζοντας φωτιά στο ΟΑΚΑ. Η Μπαρτσελόνα απάντησε με ένα δικό της 4-0, για να κλείσει ο Παναθηναϊκός με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και το σκορ να διαμορφώνεται στο 27-31 υπέρ των Καταλανών.
Σε αυτό το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε ως πρώτο σκόρερ τον Σχορτσανίτη που είχε 11 πόντους, ενώ στην αντίπερα όχθη οι Καταλανοί είχαν πλουραλισμό στο σκοράρισμα έχοντας 6 παίκτες που είχαν από 4 έως 6 πόντους.
Η Μπαρτσελόνα είχε τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ έχοντας 22 έναντι 13 του Τριφυλλιού, κερδίζοντας πολλές δεύτερες επιθέσεις.
Ξέφυγε πάλι η Μπαρτσελόνα
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός παρουσίασε και πάλι την εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου. Με τραγικά ποσοστό (1/14 τρίποντα) δεν μπορούσε να βρει λύσεις. Ο Λάσμε με την έναρξη της περιόδου μείωσε στους δύο, αλλά ο Τόμιτς σκόραρε με κάθε τρόπο.
Ο σέντερ της Μπαρτσελόνα ήταν εκείνος που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά. Με δύο διαδοχικά τρίποντα από τους Χουέρτας και Λόρμπεκ η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 14 (25'). Με τέσσερις πόντους ο Παναθηναϊκός κατέβασε και πάλι στους 10, αλλά ακολούθησε νέο επί μέρους 6-0 από τους φιλοξενούμενους (35-51, 28').
Οι πράσινοι με τρεις πόντους κατάφεραν να μειώσουν σε 38-51 που ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.
Δεν τα κατάφερε
Με τρίποντο από τον Ναβάρο η διαφορά ανέβηκε στους 16, για να ακολουθήσει και άλλο από τον Λόρμπεκ για φτάσει στους 17 (40-57). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, αρχικά ο Λάσμε από κοντά και μετά ο Ματσιούλις με τρίποντο (το δεύτερο του Τριφυλλιού στο ματς) μείωσαν στους 12.
Ο Χουέρτας με ένα τυχερό τρίποντο ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους 15, για να έρθει ένα 7-0 των πράσινων για να σηκωθεί το ΟΑΚΑ στο πόδι (52-60). Οι Ναβάρο και Χουέρτας όμως με τρίποντα ανέβασαν όμως και πάλι το δείκτη της διαφοράς “σκοτώνοντας” έτσι τους πράσινους.
Το μόνο κατάφερε ο Παναθηναϊκός ήταν να μειώσει στο τέλος τη διαφορά με τον κόσμο να χειροκροτεί όρθιος την ομάδα ζητώντας τη νίκη στη Βαρκελώνη.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 27-31, 38-51, 60-70

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 15(3), Ματσιούλις 11(1), Ούκιτς 4, Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης, Γκιστ 4, Ξανθόπουλος, Σχορτσανίτης 13.
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας 10(2), Αμπρίνες 2, Ναβάρο 17(3), Γιασικεβίτσιους 5(1), Γουάλας, Ίνγκλις 5(1), Λόρμπεκ 8(2), Τζαγουάι 7, Τόμιτς 16.

* Εντάξει, δικαιούται και μια κακή βραδιά. Ο Παναθηναϊκός, που έχει ήδη κάνει την υπέρβαση με βάση το ρόστερ και τη μεταβατική σεζόν που διανύει. Το είχαμε επισημάνει, το τονίζουμε ξανά. Απόψε, τίποτα δε δούλεψε σωστά απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Τρομακτικά άστοχος στην επίθεση, κακές επιλογές, μπλακ άουτ στην για μεγάλο διάστημα άμυνα ζώνης του Πασκουάλ, καμία προσπάθεια του Πεδουλάκη να παίξει κοντά στο καλάθι, άφαντος ο Διαμαντίδης και γενικά μία πολύ κακή βραδιά, συνολικά, για την ομάδα.
Ωστόσο τίποτα δεν τελείωσε. Ο Παναθηναϊκός θα πάει ξανά στη Βαρκελώνη, όπου έκανε δύο σπουδαία παιχνίδια, ελέω διαιτησίας έχασε το ένα και φυσικά, μπορεί να νικήσει εκ νέου. Επιπλέον έχει μπροστά του μια βδομάδα για να ξεκουραστεί, να ηρεμήσει και να δουλέψει πάνω σε αυτήν την ήττα και να πάει... Λονδίνο μέσω Βαρκελώνης.
Ό,τι και να συμβεί πια, ΜΟΝΟ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΑΣΤΕΡΟ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: