16/4/13

Παναθηναϊκός - Νίκη Αιγινίου 2-3, ΜΑΥΡΗ ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ.

 

 Ο Παναθηναϊκός ήθελε νίκη με καθαρό σκορ στην Κυψέλη απέναντι στη Νίκη Αιγινίου, για να διατηρήσει τις ελπίδες του για παραμονή στην Α1 και να τα παίξει όλα για όλα στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Ηρακλή. Δεν τα κατάφερε όμως γράφοντας την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του. Ο υποβιβασμός στην Α2 έρχεται για πρώτη φορά, ενώ μόλις έως και πριν από 3 χρόνια, το Τριφύλλι διεκδικούσε το πρωτάθλημα.

 Τα πρώτα έντονα ανησυχητικά σημάδια ήρθαν πέρυσι, όπου ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε με υποβιβασμό, κατάφερε όμως να μείνει στην Α1 κατηγορία. Φέτος ωστόσο τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα. Παίκτες έφυγαν μέσα στην σεζόν, όσοι έμειναν ήταν απλήρωτοι αλλά και άπειροι, άλλαξαν τρεις προπονητές, με τον Στέλιο Καζάζη να ξεπερνάει τελικά τις αντοχές του και να αφήνει την ομάδα προς το φινάλε, στην πιο κρίσιμη καμπή. Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει...

 Στα μισά του β' γύρου οι ιθύνοντες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την Κυψέλη για έδρα. Ο κόσμος γέμισε αρκετές φορές το κλειστό, ήρθαν κάποιες νίκες και μάλιστα παραλίγο να νικήσουμε τον Ολυμπιακό, με την ομάδα να δείχνει ότι μπορεί να ανατρέψει ξανά την εις βάρος της κατάσταση.

 Όμως, τα αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά προβλήματα έφεραν τον Παναθηναϊκό να παίζει την παραμονή του στα πλέι άουτ. Εκεί, η ήττα με κάτω τα χέρια από τον Ηρακλή, την περασμένη Παρασκευή στην Κυψέλη, τον έφερε μια ανάσα από την Α2, εκεί που τον έσπρωξε η ομάδα του Αιγινίου. Το 0-1 έδειχνε ότι τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους. Το 2-1 έδωσε κάποιες τελευταίες ελπίδες, αλλά ενώ στο τέταρτο σετ το ματς ήταν στο 24-22, ο Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε, για πολλοστή φορά φέτος, με τη Νίκη Αιγινίου να παίρνει το παιχνίδι, που καμία σημασία έχει, στο τάι μπρέικ.

 Τα στατιστικά της ημέρας ΝΤΡΟΠΗΣ για τον ιστορικό σύλλογο:
 
 Τα σετ: 16-25, 25-19, 25-23, 25-27, 8-15.

 Παναθηναϊκός (Μπακοδήμος): Ουόκερ 19, Ιωάννου 15, Πρωτοψάλτης 13, Βόγκελ 14, Λιβαθηνός 1, Στίγγας 13, Ζήσης (λ - 74%) / Λιόντας, Μανιόπουλος, Βολουδάκης, Μαδούρας.
 Νίκη Αιγινίου (Μέλκας): Παπαδημητρίου 9, ΜακΛάχλιν 21, Γάτσης 7, Ντάμποβιτς 7, Γκεοργκίεφ 16, Ποτολίδης 7, Εφραιμίδης (λ - 56%) / Γκορίδης 1, Αναστασιάδης, Γεωργόπουλος 4, Παράσογλου.

 Βαθμολογία (προτελευταία αγωνιστική)

 1. Νίκη Αιγινίου 32
 2. Ηρακλής 26
 3. Παναθηναϊκός 22

Δεν υπάρχουν σχόλια: