14/4/13

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1, ξεφτίλισε τον ψευτοπρωταθλητή, άξιζε τη νίκη!

Ο Παναθηναϊκός με άψογο στήσιμο μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης" παραχώρησε ισοπαλία στον Ολυμπιακό με 1-1 σε ένα ματς όπου έπρεπε να φύγει νικητής από το φαληρικό στάδιο. Ο Λούτσο κέρασε τους... γαύρους μέσα στο σπίτι τους ενώ το Τριφύλλι έχασε και άλλες κλασικές ευκαιρίες για τη νίκη. Φάουλ το γκολ ισοφάρισης του Ολυμπιακού.

Ο Γιάννης Βονόρτας παρέταξε τον Παναθηναϊκό με βάση τις δοκιμές που έκανε στην διάρκεια της εβδομάδας αλλά με τον Τοτσέ αντί του Φιγκερόα καθώς θεώρησε ότι ο Αργεντινός δεν ήταν σε θέση να παίξει ενενήντα λεπτά.
Έτσι οι πράσινοι παρατάχθηκαν με τον Καρνέζη στο τέρμα, τον Σεϊταρίδη δεξιά και τον Μαρίνο αριστερά και τους Τριανταφυλλόπουλο, Πίντο στο κέντρο της άμυνας.
Μπροστά τους ήταν ο Βιτόλο ο οποίος είχε δίπλα του τους Σο και Ζέκα με τον πρώτο να περιορίζεται σε αμυντικό ρόλο και τον δεύτερο σε πιο επιθετικό πιέζοντας τους χαφ αλλά και στα στόπερ των γηπεδούχων.
Η δεύτερη έκπληξη του Βονόρτα ήταν η χρησιμοποίηση του Σισοκό ως δεξί εξτρέμ και όχι αριστερά και του Μπαρμπαρούση στο αριστερό άκρο αντί στο δεξί. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Τοτσέ.
Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έκλεισαν τους χώρους προς την εστία τους και δεν απειλήθηκαν παρά μόνο από στημένες φάσεις από τον αντίπαλο τους. Αντίθετα οι ίδιοι δημιούργησαν δυο κλασικότατες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο αναγκάζοντας τους οπαδούς του Ολυμπιακού να ξεσπάσουν σε αποδοκιμασίες.
Το ματς
Με την έναρξη του αγώνα η μπάλα έφτασε στον Σισοκό ο οποίος στα πρώτα 27'' της αναμέτρησης σούταρε έξω από την περιοχή του Μέγερι, αυτή βρήκε στα πόδια των αμυντικών του Ολυμπιακού αλλά ο Μέγερι μπλόκαρε.
Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 5' και μετά από σέντρα από τα δεξιά όταν ο Αμπντούν με τον Γκρέκο μπερδεύτηκαν στο ύψος του πέναλτι με αποτέλεσμα το σουτ του δεύτερου να κοντράρει στον Μπουμσόνγκ και να φύγει έξω.
Εν συνεχεία οι δυο ομάδες περιορίστηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου με λάθη και από τους δυο στη μεσαία γραμμή αλλά χωρίς κάποια ευκαιρία από τις δυο εστίες.
Το ματς έφτασε στο 21' όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ από τα δεξιά. Ο Χολέμπας ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του. Το έκανε απευθείας με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Καρνέζη και να απομακρύνεται.
Στο 26' ο Αμπντούν από τα αριστερά έκανε την ενέργεια γύρισε προς το ύψος του πέναλτι και το σουτ του Μανωλά πέρασε πάνω από την εστία του Καρνέζη.  Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 29' με σουτ του Σισοκό το οποίο όμως έπιασε ο Μέγερι.
Έχασαν τα... άχαστα Μπαρμπαρούσης, Ζέκα
Οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοση τους στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου μέρους και έχασαν τα άχαστα για τον Παναθηναϊκό στερώντας από το Τριφύλλι την ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ.
Η πρώτη ήταν στο 34' όταν ο Τοτσέ με κεφαλιά βρήκε υπέροχα τον Μπαρμπαρούση αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Μέγερι προσπάθησε να τον πλασάρει από πάνω αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού με το ένα χέρι έδιωξε την μπάλα στερώντας από το Τριφύλλι το γκολ.
Στο 45' ο Ζέκα πίεσε την άμυνα του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα τον Μανωλά αναγκάζοντας τον να κάνει λάθος γύρισμα προς τον Μέγιερι και να κλέψει την μπάλα. Ο Πορτογάλος βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού τον πέρασε αλλά προ κενής εστίας πλάσαρε με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι των γηπεδούχων χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ και κάνοντας όλο τον πράσινο πάγκο να μην πιστεύει στα μάτια του.
Οι δυο ομάδες πήγαν με το ισόπαλο 0-0 στα αποδυτήρια και όλο το "Γ. Καραϊσκάκης" να γιουχάρει τους γηπεδούχους.
Ευκαιρία με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές καθώς η εικόνα του πρώτου μέρους είχε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο τον Γιάννη Βονόρτα. Σε αντίθεση οι γηπεδούχοι έβγαλαν τον Γκρέκο για να μπει στην θέση του ο Ιμπαγάσα.
Το Τριφύλλι ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο μέρος χάνοντας άλλη μια κλασική ευκαιρία. Ο Σισοκό από τα δεξιά έκανε κουτό τον αντίπαλο του και με το εξωτερικό έβγαλε την σέντρα συστημένη προς τον Μπαρμπαρούση. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή ήταν αδύναμη και ο Μέγιερι έπιασε την μπάλα.
Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 54' με τον Φουστέρ να σουτάρει και τον Καρνέζη να διώχνει με γροθιά την μπάλα. Στην συνέχεια της φάσης και σε σέντρα του Παπάζογλου από τα δεξιά ο Φουστέρ πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ.
Είχε... "Λούτσο"
Στο 60' ο Γιάννης Βονόρτας έριξε στο ντέρμπι τον Λουτσιάνο Φιγκερόα αντί του Τοτσέ στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους και να απειλήσει την εστία του Μέγερι.
Ο Αργεντινός δικαίωσε τον προπονητή του στο 74' όταν οι Σισοκό και Ζέκα ζάλισαν τους αντιπάλους τους με ωραίο 1-2 στο χώρο του κέντρου η μπάλα έφτασε στον Πορτογάλο ο οποίος έβγαλε την σέντρα προς τον Φιγκερόα και ο Αργεντινός με την μία και όμορφο αριστερό πλασέ έβαλε το γκολ και έκανε το 0-1 για τον Παναθηναϊκό ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

 
Μια στιγμή αδράνειας
Ο Παναθηναϊκός μετά το γκολ προσπάθησε να διατηρήσει το υπέρ του 0-1 και να κρατήσει την μπάλα και τα πήγε πάρα πολύ καλά μέχρι το 87' όταν σε μια στιγμή αδράνειας έγινε το 1-1 από πλευράς Ολυμπιακού. Ύστερα από σέντρα του Ιμπαγάσα και φάουλ του Τζιμπούρ ο Αλγερινός έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε την σέντρα σουτ ο Μήτρογλου βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα. Μια φάση που έδειχνε να είναι οφσάιντ αλλά τελικά ήταν καθαρή.
Σε εκείνο το σημείο υπήρξε ένταση και διαμαρτυρίες των παικτών του Παναθηναϊκού προς τον διαιτητή και τον επόπτη της αναμέτρησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κρατηθούν επτά λεπτά καθυστέρησης στα οποία όμως δεν έγινε καμία αξιόλογη φάση. Μόνο ένα γκολ από πλευράς Ολυμπιακού από τον Μήτρογλου το οποίο ακυρώθηκε πολύ ορθά ως οφσάιντ.

Ταυτότητα αγώνα
Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητές: Αντώνης Καρατζίκας (ΕΠΣ Αθηνών), Νικόλαος Γεωργαράκος (ΕΠΣ Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (ΕΠΣ Χίου)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Μανιάτης, Παπάζογλου (74' Μασάντο), Φέισα, Τζιμπούρ, Παπαδόπουλος, Φουστέρ, Χολέμπας, Μανωλάς, Αμπντούν (67' Μήτρογλου), Γκρέκο (46' Ιμπαγάσα).
Παναθηναϊκός (Γιάννης Βονόρτας): Καρνέζης,  Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος (67' Χουχούμης), Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Μπαρμπαρούσης, Τοτσέ (60' Φιγκερόα), Σισοκό (90+ Εσπάρθα).

Από prasinanea

* Ο χειρότερος Παναθηναϊκός της ιστορίας έκανε πλάκα στο διορισμένο ψευτοπρωταθλητή και το «υποτιθέμενο ντέρμπι» που θα έληγε 4-0 ήρθε ισόπαλο, ενώ βάσει κλασικών ευκαιριών αλλά και λόγω φάουλ στη φάση της ισοφάρισης, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να είναι θριαμβευτής. Η ξεφτίλα του γαύρου ολοκληρώθηκε με τις έντονες αποδοκιμασίες από τα πρόβατα, στο φινάλε.
Για τους πράσινους φυσικά ολοκληρώθηκε μια χαμένη σεζόν, αφού η ομάδα έμεινε εκτός Ευρώπης. Του χρόνου ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: